Извор: wallpaper-gratis.eu
Uncategorized

Хумани гест навијача Келна према Звезди и Србији неће вас оставити равнодушним!

Иако се за фудбалске навијаче често везују инциденти и насиље, има и дирљивих примера велике човечности. На то је недавно подсетио један навијач Келна који би свима требало да послужи као пример.

Наиме, појавио се текст на једном од портала навијача Звезде, „RedStarBelgrade.info“, који управо говори о овом сјајном гесту присталица Келна:

Поздрав свима,

Регистровао сам се овде као навијач ФК Келн и не бих желео да се мешам у дискусије које водите о свом клубу. Ја сам, такође, дугогодишњи члан форума: „effzeh-forum.de“, највећег независног форума ФК Келн са 2700 корисника, тако да знам да навијачи других клубова често нису баш добродошли.

Наш клуб излази у Европу први пут после 25 година, а то што имамо око 100.000 чланова (више него Реал Мадрид), говори колико је цео наш град луд за клубом и током сезона које смо провели у другој лиги, имали смо просек од 40.000 гледалаца. Као што сте видели у Лондону, наши навијачи су веома активни и што се тиче гостовања, било нас је око 20.000 тамо.

Због тога ми гајимо велико поштовање према Црвеној Звезди и њеним навијачима – ви сте прави/истински клуб са огромном традицијом и фантастичним навијањем. Ми у децембру заиста не долазимо као било какви непријатељи, већ као навијачи који желе да прославе прави фудбалски спектакл.

Претпоставили смо да за гостујуће навијаче (као и у Лондону) неће бити довољно предвиђених карата у односу на интересовање наших навијача. Желели смо да купимо појединачне карте за делове одмах уз сектор за гостујуће навијаче, али како су нас обавестили са сајта итицкет.рс, продаја појединачних карата ће почети тек непосредно пред саму утакмицу, а путовање би морали да испланирамо много раније. Тако да су неки од нас већ купили пакете улазница за све утакмице Лиге Европе које Звезда игра на свом стадиону. Нпр. моја карта је код улаза 1 на западу, најдаље могуће од северне трибине што је било у продаји.

Карте за БАТЕ Борисов и Арсена, које нисмо могли да искористимо, нисмо бацили. Проследили смо их Дому за незбринуту децу у Звечанској, тако да би та деца могла да искусе велике утакмице Црвене Звезде. Они су нам се веома љубазно захвалили на томе.

Сви навијачи Келна са тог форума који су купили карте су урадили исто и учествовали у акцији.

Богдан, навијач Црвене Звезде из Београда – који се регистровао на наш форум, нам је веома помогао у реализацији ове донације, а такође је и превео овај текст.

Пошто су деца и запослени у Звечанској били веома срећни због овога, ми који долазимо у Београд дан пре утакмице бисмо волели да посетимо то сиротиште. У нашој земљи је тог дана празник Светог Николе (за кога знамо да је велика слава и у Србији 13 дана касније), па смо желели да донесемо поклоне деци који су у нашој традицији – воће, орахе, лешнике, слаткише и играчке.

Приметио сам да на вашем форуму постоји посебан део: „Хуманитарне Акције“, можда би и неки од вас желели да учествујете у овој акцији. Фудбал би требало да повеже људе и учини им живот бољим.

Спортски поздрав из Келна,
Маркус.

Извор: Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сутра појачана контрола саобраћаја у земљи

Вежба ,,ЗАПАД 2017″: Демонстрација надмоћи руских тенкова

СИРИЈА: Жестоке борбе за Деир Ез Зор, војска прешла Еуфрат (ФОТО,ВИДЕО)

Оставите коментар