Спутник
Свет

Геноцид на југу Азије? Преживели тврде: Тамо је пет масовних гробница нашег народа

У Мјанмару се налази најмање пет масовних гробница Рохинђа народа, тврде преживели за АП.

КАМЕНОВАНА ПОРОДИЧНА КУЋА ОЛИВЕРОВЕ ПРВЕ ЖЕНЕ МАРИНЕ: Шок у Митровици, Оливер је убијен у истој улици, на 20 метара одатле?!

Преживели кажу да је напад, који су безбедносне снаге Мјанмара извеле 25. августа прошле године, пажљиво припреман и да су оне намерно покушале да сакрију шта су учиниле.

 Оне су напад извели оружјем, ножевима, ракетним лансерима и гранатама, а два дана пре напада су набавиле 12 контејнера киселине коју су употребили како тела убијених не би могла да буду идентификована, наводе преживели. Према њиховим речима, мјанмарске безбедносне снаге су куповале и лопате за копање јама.

ДРАМА У ДОМУ ЗДРАВЉА У ГРОЦКОЈ: Жена пребила медицинску сестру, а онда јој запретила! РАЗЛОГ ЈЕ СВЕ ШОКИРАО!

Специјални изасланик УН за Мјанмар Јанхи Ли изјавио је да војна операција против Рохинђа народа „указује на геноцид“.

Више од 655.000 Рохинђа избеглица побегло је у Бангладеш након што је мјанмарска војска над њима извршила етничко чишћење у северном делу државе Ракајн као одговор на нападе екстремиста на безбедносне снаге 25. августа прошле године.

УЖАС У ШКОЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Љубоморни младић (21) избо по врату ученика (15) због бивше девојке!Уједињене нације су ту операцију раније описале као етничко чишћење над Рохинђама, што Мјанмар пориче.

ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ПРЕД СМРТ: Милица (17) и Милан (17) направили селфи у кафићу, а 15 минута после слетели у Дунав!Постојање масовних гробница представљало би најновији доказ да је оно што је учињено на западу Мјанмара против народа Рохинђа геноцид, наводи америчка новинска агенција.


РЕКЛАМА
Снага Заветника су млади људи

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС НА НОВОБЕОГРАДСКОМ ИГРАЛИШТУ: Пензионер пуцао себи у главу!

Русија Пентагону: Суздржите се од летова у близини руских граница!

Лавров: ОЕБС да се више ангажује по питању Косова

У ОВОЈ ЗЕМЉИ НЕЗАПОСЛЕНИ ПРИМАЈУ СИГУРНИХ 1.000 ЕВРА МЕСЕЧНО! Срби отишли у Швајцарску, ево како су прошли! А ЕВО И КАКО ДО ПОСЛА

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri