mod.gov.rs
Друштво Србија

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ нема дилему: ОБАВЕЗНИ ВОЈНИ РОК ЈЕ БУДУЋНОСТ НАШЕ ВОЈСКЕ!

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић сматра да је увођење обавезног војног рока резултат "потребе да се обезбеди модел за функционисање војске на дугорочном плану, и неопходност у условима војне неутралности"

(ВИДЕО) МОНСТРУМИ НАД МОНСТРУМИМА: Трочлана банда терала девојчицу (3) да гледа док јој пуцају на оца

– Напомињем да враћање обавезе војног рока није нешто што се може спровести преко ноћи. До коначне одлуке по том питању настављамо с моделом добровољног служења војног рока, реч је о четири упутна рока током године – рекао је Мојсиловић за „Политику“.

Већина њих, како је додао, жели да се запосли у војсци.

– Као систем, војска мора да прати економски напредак Србије, морамо бити примамљив послодавац за младе и образоване људе – рекао је Мојсиловић.

МАКЕДОНИЈА ГЛАСА! Почео референдум о НАТО и промени имена државе!

Он је рекао да Србија има довољно и активних војника и војних обвезника, али да резервни састав временом опада.

– Морамо узети у обзир да се с протоком година резервна компонента војске, а овде говорим о онима који су служили војску, круни. Ако не нађемо начин да шири слој грађана обучимо за одбрану земље, за извесно време можемо доћи у ситуацију да нећемо имати довољно велики обучени резервни састав – рекао је Мојсиловић.

(ФОТО) ПОЧИВАЈ У МИРУ НАШ АНЂЕЛЕ: Партизан се емотивном поруком опростио до малог Душана!

Додао је да се војска у складу с могућностима труди да војне обвезнике који су већ обучавани за одређене специјалности позива на вежбе како би освежили своја знања и упознали их с новим наоружањем и опремом.

Када је реч о транспоретерима „лазар 3“, Мојсиловић каже да је њихово увођење питање дана, као и да очекује да самоходне хаубице „нора Б-52“ буду уведене у војску до краја године. Такође је најавио да ће Србија ускоро добити 30 тенкова Т-72 из руске донације.

(ВИДЕО) КРУНИЋКИН МОРБИДАН И МОНСТРУОЗАН КОМЕНТАР ЋЕ ВАС СЛЕДИТИ! „Шта ме мрачите са Дукијем, па шта ако је умро“!

На питање да ли ће да ли ће и када бити враћен радар на Копаонику, Мојсиловић је изразио уверење да ће се са западним партнерима наћи „заједнички језик и интерес“ и да ће радар у догледно време поново бити инсталиран на тој планини.

Начелник Генералштаба ВС најавио је и да ће се поводом стогодишњице завршетка Првог светског рата, средином новембра на више локација широм Србије одржати вежба Копнене војске, ваздухопловства и Речне флотиле, на којој ће учествовати око 2.000 војника.

ИСПОВЕСТ РАДНИКА СА ГАЗИВОДА КОЈИ ЈЕ ЖРТВА ИЖИВЉАВАЊА РОСУ: Гурнули су нас на врата са дугим цевима! НА СВАКИ ПОКУШАЈ ДА ИЗАЂЕМО РЕПЕТИРАЛИ СУ ОРУЖЈЕ

– Војска Србије је, као што је то била у Првом светском рату, српемна да у случају потребе одговори на савремене изазове и ми ћемо то предстојећом вежбом показати – закључио је Мојсиловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА СЕ НЕ ОГЛАШАВА! После инцидента с упадом РОСУ и Тачија, нова узбуна на северу Косова!

ТАЧИ ПРОВОЦИРА – ХВАЛА СРБИМА ШТО СУ МЕ ПОЧАСТИЛИ КАФОМ ДОК САМ ОБИЛАЗИО ПРИРОДНЕ ЛЕПОТЕ КОСОВА

(ФОТО/ВИДЕО) ПРОБУДИО СЕ ВУЛКАН У МЕКСИКУ: Попокатепетл почео да избацује пепео и гас

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue