http://fakti.org
Политика Србија

Генерал Младић испричао Јелени Гусковој где се крио и како је ухапшен

У МОСКВИ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О РАТНОМ КОМАНДАНТУ ВОЈСКЕ СРПСКЕ „ПОСЛЕДЊА БИТКА“ - аутор је председник руско-српског Комитета за одбрану генерала Ратка Младића и заменик председника Комунистичке партије Русије Павел Дорохин. Он ће у новембру представити књигу и српској јавности – у Руском дому у Београду.

ДАРКО ЛАЗИЋ СЕ ПРОБУДИО ИЗ КОМЕ И ПРВО ЈЕ УГЛЕДАО ЊУ: Очи су му биле пуне СУЗА и све је схватио! Онда је уследела сцена која је све ПОТРЕСЛА

Књига садржи и део ,,Рећи ћу вам како сам ухапшен“, који је написала Јелена Гускова по казивању генерала Младића током састанка са њим у Хагу 2017. године. Она је о томе рекла: „Најважније је што смо успели да забележимо то сећање, јер је то била велика тајна. Толико година се крио. Како и где – породица није знала, многи су претпостављали да руководство земље зна, али да није хтело да га ухапси“.

ПОТРЕСНА СЦЕНА СА ГРОБЉА Опростио се од кума Борислава и послао поруку којом би се Аркан поносио!

У Државној Думи одржана је презентација књиге са интервјуима, сведочењима, чланцима, званичним извештајима и догађајима о генералу Ратку Младићу, под називом ,,Последња битка“, а коју је објавио руско-српски Комитет за одбрану генерала Младића уз сарадњу и подршку Комунистичке партије Руске Федерације.

Књига говори о изванредном команданту, високо професионалном и искреном официру који је бранио своје људе, а који се и даље налази у тамницама Хашког трибунала, наводи се у саопштењу Комунистичке партије.

(ВИДЕО) УЗ ЗАБРАЊЕНУ ПЕСМУ БЕОГРАДСКОГ СИНДИКАТА УШАО У РИНГ И УНАКАЗИО ПРОТИВНИКА: Српски ММА борац уз хит догодине у Призрену усред Немачке запалио публику и уписао историјску победу!

Аутор је председник Комитета и заменик председника Комунистичке партије Павел Дорохин.

Према његовим речима, књига је веома занимљива јер одражава мишљење чланова одбора и представника Русије који су директно укључени у одбрану интереса генерала Младића на суду, као и сећања на самог генерала. У књизи се налазе и занимљиви делови ,,где и како се крио од оних који су га по наређењима НАТО снага тражили по Србији“, приче о пријатељима, као и званични извештаји Министарства спољних послова Руске Федерације о његовом случају.

У новембру Дорохин планира да представи књигу и српској јавности.

(ВИДЕО) МУЧНИЈИ СНИМАК ОДАВНО НИСМО ВИДЕЛИ! Бахати возач из Панчева везао животињу конопцем за аутомобил, а онда је почео да вози!

Презентацији су присуствовали посланици Државне Думе, чланови Комитета, син генерала Дарко Младић и друге јавне личности.

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЗУКОРЛИЋА: Ја сам Бошњак, али ми то не смета да будем највећи Србин!

Преводилац књиге Јелена Гускова, директор Центра за истраживање савремене балканске кризе Института за словенске студије Руске академије наука, члан Сената Републике Српске и члан Комитета за одбрану генерала Младића, назвала је јединственим мемоаре Младића који су садржани у књизи.

,,Једно је сећање – када је 1994. дошао у Москву, те се састао са представницима Министарства спољних послова и Министарства одбране и затражио помоћ за српску војску“, рекла је она. Друго сећање односи се на посету генерала Женеви, „када су покушали да га убеде да се супротстави политичком руководству Републике Српске, да потпише документе који су у супротности са његовим убеђењима“, наставља Гускова, подсећајући да то никада није учинио.

(ВИДЕО) ЖЕЛЕЗНИЦЕ ОБЈАВИЛЕ ШОКАНТНЕ СНИМКЕ СА СРПСКИХ ПРУГА! Од појединих сцена се ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА!

Најзад, књига садржи део ,,Рећи ћу вам како сам ухапшен“, који је написала Гускова по казивању генерала Младића током састанка са њим у Хагу 2017. године.

,,Најважније је то што смо успели да забележимо то сећање, јер је то била велика тајна. Толико година се крио. Како и где – породица није знала, многи су претпостављали да руководство земље зна, али да није хтело да га ухапси“, додала је Гускова.

,,То је драматичан сиже са великим смислом за хумор генерала Младића, а што је објављено у овој књизи“, закључила је Гускова.

ЕВО ШТА СЕ ЗАИСТА ДОГОДИЛО С ДЕВОЈКОМ ИЗ ФЕКЕТИЋА! Валентина (18) сама ОТИШЛА ОД КУЋЕ, а наредних 48 сати и за њу су БИЛИ ПРАВИ ПАКАО!

Дарко Младић је пренео речи захвалности свога оца за објављивање књиге, а такође и за „помоћ Русије у протеклих седам година, јер га подржавају Државна Дума, Влада и руководство земље“.

Током презентације, генерал Младић је телефонирао свом сину из затвора у Хагу.

Дарко Младић је разговарао са оцем, а затим је предао телефон Јелени Гусковој.

МРТВУ ГЛУМИЦУ СИЛОВАО ВОЂА НАВИЈАЧА: Тукао је, терао да пије алкохол и седативе, а онда СЕКАО ножем!

,,Свима је пренео велики поздрав и речи захвалности што не заборављају на њега. Био је веома задовољан“, пренела је Гускова, након чега је уследио громогласан аплауз за генерала.

Очекује се да ће презентација књиге у Србији бити следећег месеца у Руском дому.

(ВИДЕО) Срби на Косову страхују! Шиптари купују 100 тенкова, 300 транспортера, хиљаде противоклопних система!

Дарко Младић је током презентације говорио и о проблемима са којима се суочава његова породица, као и генералова одбрана у Хагу, те је рекао да је породица поново затражила да се генерал лечи у Србији или Русији.

„Сада радимо на новим захтевима како би га одмах пустили на лечење у Русију или Београд, јер се он не налази у условима који доприносе погоршању његовог здравља“.

(ИНТЕРВЈУ) ДОДИК: Ово је била најмасовнија и највећа победа

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАРКО КРИО ОД СВИХ ДА НИКАДА НИЈЕ ПРЕБОЛЕО АНУ: Десет дана пре несреће, ОДБИО да потпише папире за РАЗВОД!

ВУЛИН: Стварање Војске Косова – кршење Резолуције 1244 и увреда здравог разума

Заев против убацивања Охридског споразума у Устав

НЕСТАЛЕ ГАДАФИЈЕВЕ МИЛИЈАРДЕ! Мистериозно „скинут“ новац са рачуна убијеног либијског лидера

МОЈ БОРАВАК КОД ДАРКА У БОЛНИЦИ ЈЕ МОЈА ПРИВАТНА СТВАР! Ана Севић се огласила и запушила уста свим ЗЛОНАМЕРНИЦИМА!

Амерички медији: Зашто САД не треба да распореде војну базу код руских граница

Вучић: Чекају нас четири важне ствари до краја новембра — страх ме је

ВУЧИЋ У ПАЛАТИ СРБИЈА ОТКРИО: Имам сазнања да ће Албанци 28. новембра формирати тзв. војску Косова

Факти

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat