AP
Политика Србија

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ РАСКРИНКАО НАТО ПЛАЋЕНИКЕ: Шамарчина бриди и у Пентагону, УЗ ЛЕГЕНДАРНОГ КОМАНДАНТА СТАЛИ ХЕРОЈИ ОДБРАНЕ СРБИЈЕ!

Српски генерал у пензији Владимир Лазаревић тврди да је НАТО 9. априла 1999. године покушао и копнену инвазију на Косово и Метохију, али да је заустављен и истиче да је операција осмишљена у Пентагону.

Лазаревић је навео да је акција „Стрела“ имала два крака, од којих један ка Ђаковици, а други ка Призрену, чиме је одбацио наводе појединих медија и аналитичара у Србији да је измислио да је НАТО покушао копнену инвазију на Косово и Метохију.

МИЛОСАВ ОТИШАО ОЦУ ДА ЗАПАЛИ СВЕЋУ И САМО ШТО СЕ НИЈЕ СРУШИО: Видео сам само отворен гроб и полутрули сандук… Аранђеловцем хара нова ГРОБЉАНСКА МАФИЈА која краде мермерне плоче са гробова!

– Камо среће да сам измислио копнену инвазију НАТО снага на Косову и Метохији 1999. године јер онда не би било страдалих. О томе је писао и њихов главнокомандујући Весли Кларк у својој књизи, па, ако не верују мени, нека прочитају те жсвојеж којима верују – рекао је Лазаревић, који је у вријеме НАТО агресије на Србију био на челу Приштинског корпуса Војске Југославије.

Он је поновио да се до потврде његових ријечи може доћи и преко војних извјештаја с терена, преносе „Вечерње новости“.

ХОРОР У КРАЉЕВУ! Бомба ЕКСПЛОДИРАЛА на часу у ОСНОВНОЈ ШКОЛИ!

– Више је од хиљаду докумената која о томе говоре, а има и живих сведока. Не причам о ударима из Румуније, Мађарске или БиХ, где је НАТО имао своје снаге, већ о нападу из Албаније – рекао је Лазаревић.

Он каже да је напад „Стрела један“ започео на Васкрс 9. априла 1999. године на простору Ђаковице у дужини од 60 километара и да је трајао до краја рата.

– Када ни после месец дана нису успели да прођу, онда су променили правац напада и средином маја покренули још жешћу акцију жСтрелу дваж, преко Паштрика ка Призрену. Она је трајала до 10. јуна – навео је Лазаревић.

ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ ПОКОСИО ДЕЦУ НА ДИВЧИБАРАМА И УБИО МАЛОГ АЛЕКСУ на задњем седишту ВОЗИО СВОЈЕ ДЕТЕ?!

Он каже да је Војску Југославије нападало неколико хиљада припадника такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/, неколико хиљада припадника регуларне албанске војске и неколико хиљада војника НАТО, међу којима је у Атлантској бригади било више стотина америчких војника албанског поријекла.

– Браћа Битићи су била у тој Атлантској бригади. То је све пешадија, не говорим о артиљеријским и ракетним снагама – навео је Лазаревић.

Лазаревић каже да је и Хашки трибунал добио документацију преко свједока тужилаштва из ОВК да је операција „Стрела“ осмишљена и покренута у Пентагону.

(ФОТО) СКАНДАЛ ГОДИНЕ: НОВИНАР Н1 БИ ДА ОБЕСИ МРТВОГ ПРЕДСЕДНИКА

То је, каже он, класична америчка доктрина, ваздушно-копнена битка, а све је то документовано, док су НАТО официри из свог штаба командовали тим нападима.

– Чак смо 14. априла заробили три америчка подофицира у борбеном возилу на нашој територији. Шта су ту радили? Па ратовали. Према Урошевцу и Ђаковици су бацали бојне отрове које нисмо могли да идентификујемо. Утицали су на понашање војника, изазивали им дезоријентисаност у простору и немогућност уочавања непријатеља – рекао је Лазаревић.

ПЕДОФИЛ С АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ СЕ ЦЕРИО ПОЛИЦИЈИ У ЛИЦЕ: Не можете ми ништа, ДЕВОЈЧИЦЕ СУ ХТЕЛЕ СЕКС!

Генерал Божидар Делић каже да је копнени напад „Стрела“ преко Пештера чисто америчка операција, да су је изводили Албанци и албанска војска, а на граници им је подршку давала америчка борбена група „Јастреб“, са 24 хеликоптера апач и опремом за откривање и гађање српске артиљерије, а ту су били и НАТО инструктори и специјалци.

КРВАВО ШЕТАЛИШТЕ СУРДУЛИЦЕ: Сестра бранила млађег брата, па матуранта избола „СКАКАВЦЕМ“!

– Ако тражите длаку у јајету, не може се рећи да је било америчких или француских пешадијских јединица на терену, али Албанци су били НАТО пешадија. Имали су их колико хоће. Американци нигде не користе своје пешадинце ако имају локалне. Према свим војним правилима, тај напад се сматра копненом агресијом НАТО – истакао је Делић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАКОН БРУТАЛНИХ НАПАДА Недопустива је релативизација напада на полицију!

ОЗХО: У нападу у Сирији употребљени сарин и хлор

(ВИДЕО) РАЧИЋ ОД 100.000.000 ЕВРА! Бивши играч Звезде на „Местаљи“ до 2022. године!

Реконструкција пруге Нови Сад-Зрењанин готова до септембра

(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ УДАРИЛО НА СРБИЈУ! Град ЛОМИО АУТОМОБИЛЕ на ауто-путу!

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri