Друштво Србија

ГДЕ ЋЕ НАМ ДУША: СРАМОТА, ИСТОРИЈСКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ ПРОДАЈЕМО ПРЕКО ИНТЕРНЕТ АУКЦИЈА ЗА СИЋУ!

Док народи и нације који немају историју, измишљају драгоцености и фикцију приказују запањеним туристима, Србија испод сваке цене и укуса, распродаје национално историјско благо преко сајтова специјализованих за аукције, па документи од непроцењиве вредности завршавају у рукама туђина за свега пар стотина евра, открива истраживање говорисрбија.рс!

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: Србија послала војску и жандармерију на „границу“ са Косовом

Тако је 2009. године аукцијској кући Сотби продата фантастична и непроцењива хроника из 15. века која детаљно описује житије Сигисмунда Луксембуршког, у то време владара Светог римског царства и оснивача Витешкгог реда змаја. Та хроника иначе је рађена на најфинијем пергаменту и до најситнијег детаља описује сусрет Сигисмунда са Деспотом Стефаном.

(Фото) ОПЕТ КРЕЋЕ НЕВРЕМЕ, СПРЕМИТЕ СЕ! Ове делове Србије захватиће град и грмљавина!

Истим каналом, нешто раније, отишао је и непроцењив оригинални рукопис Београдског мира из 1740. године, који између има и потпис руске царице Ане Ивановне, а који је калиграфски „извезен“ у злату.

ЛЕГИЈА ПОСЛАО ПИСМО ИЗ ЗАТВОРА: Нећу да будем сведок-сарадник!

У неповрат је, преко једне друге аукције, отишао и документ потписан од стране дванаест учесника Берлинског конгреса (1878. године), када је Србија дефакто добила признат државни суверенитет.

„ЗГРЧИО САМ СЕ, ИЗ МОЈИХ ЦРЕВА ЈЕ ИЗЛАЗИЛО…“ Мехо детаљно описао како су га хапсили на аеродрому

На интернет аукцијском сајту, популарном E-bay, 2012. године продата је, за ситне паре, раскошна колекција оригиналних фотографија из времена Аустроугарске окупације, као и ексклузивни снимци шестоаприлског бомбардовања Београда.

ОБРАЧУН У БЕОГРАДУ! Упуцан Милош Кнежевић (28), ЛЕКАРИ МУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ!

Од новијих трансакција, издваја се продаја кованих новчаница српског динара са краја 13. века, из периода владавине Стефана Уроша другог, коју је чак и угледна аукцијска кућа Кристи означила као „реткост“. На истој адреси завршила је и рариретна статуа из Винче, произведена око пет хиљада година пре нове ере.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) МАНИЈАК ПОКОСИО ЉУДЕ НА ПУМПИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ! ЛОКАЛНИ ФУНКЦИОНЕР УМАЛО ИЗАЗВАО НЕЗАПАМЋЕНУ ТРАГЕДИЈУ!

Истовремено, током претходних десет година, Министарство културе и надлежне институције ниједном нису поставиле питање како и одакле цуре драгоцени историјски документи, ко их продаје, ко их купује, нити је покушала да ово питање системски уреди или евентуално откупи неки од ових значајних елемената национално-историјског блага.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ ТЕРОР НАД СРБИМА НА КИМ: Током ноћи каменоване две српске куће у Витини!

ПИСМА ИЗ МАГЛЕ! Колумна Милана Добромировића: Зашто Србија треба да тужи НАТО пакт

ПУТИН: Састанак са Трампом се одлаже због унутрашње борбе у САД

И ЕВРОПА ГА СЕ ГАДИ, САМО ЈЕ У СРБИЈИ „ВЕЛИКИ УМЕТНИК“: ЧЕСИ ИЗБАЦИЛИ ХРВАТСКОГ РЕДИТЕЉА ИЗ ПОЗОРИШТА!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon