Printscreen
Политика Србија

Гаф Могеринијеве: На сајту признала ,,државу“ Косово

Пропуст Европске службе за спољне послове којим руководи Федерика Могерини. Поред назива нема ни звездице, што предвиђа споразум из 2012, пишу „Вечерње новости“.

(ВИДЕО) ОГРОМАН ПОЖАР у Црној Гори, ватрогасци на терену, ове ноћи неће бити спавања!

Европска служба за спољне акције (ЕЕАС), која би највише требало да поштује статусну неутралност Косова, то не чини. На сајту европске дипломатске службе, коју води висока представница Федерика Могерини и под чијим окриљем се одвија дијалог између Београда и Приштине, Косово се третира као „држава“, а име јужне покрајине пише се без „звездице“ која служи да се њом не би прејудицирао статус.

„БИО САМ ЂАВО“ Арканов интервју у коме је све признао: Јесам, шамарао сам војнике, рекао сам им „У БОРБИ УБИЈТЕ СВАКОГА“

У кућишту за претрагу на сајту ЕЕАС, кад се унесе жељени појам, појаве се филтери, међу којима се налази и рубрика „државе“. Унутра је и Косово, равноправно са осталим „земљама“, без звездице. Федерика Могерини ни на позивима за дијалог који се стављају на располагање медијима не назначује звездицу, а у тим саопштењима, у називима функција и државе односно региона одакле долазе, учеснике третира једнако.

На статусној неутралности заснован је дијалог, али и читав процес европских интеграција Косова, што је захтев и пет земаља чланица ЕУ које нису признале Приштину.

ШОК! ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ О ДЕРБИЈУ УЖИВО У ПРОГРАМУ: Бата Мирковић ме је звао дан после утакмице! Ево шта му је поручио тренер Партизана!

И на сајту европског комесара за преговоре о проширењу Јоханеса Хана Косово се налази међу државама без звездице, али чим се отвори тражена страница појављују се и звездица и фуснота, који стоје и уз документе које је издао Ханов кабинет, укључујући и годишње извештаје.

ИЗМИШЉЕНА ИЗЈАВА ДОВЕЛА ДО ОПШТЕГ ХАОСА: Лажни Колина завадио вечите ривале!

Споразумом из Брисела 2012. године договорено је да се у међународним форумима и регионалним организацијама Косово представља са фуснотом, која означава статусну неутралност. То се односи на директна учешћа приштинске делегације која мора да буде асиметрично представљена, али и на све званичне документе у којима се помиње име Косова. Без тога Приштина није могла да настави процес евроинтеграција.

СВИ СУ УМРЛИ У ТОЈ КУЋИ! Зло се вратило у Кајтасово, МАЛА МИЛИЦА ЖИВЕЛА НА УКЛЕТОМ ИМАЊУ?!

У Софиској декларацији о Западном Балкану, усвојеној у мају, Косово се помиње уз звездицу и фусноту, а третира се као „партнер“, као и остали кандидати за чланство. Шпански премијер Маријан Рахој је тада запретио да неће присуствовати скупу уколико на било који начин буде назначена „државност“ Косова.

Званичници Србије су више пута досад протестовали зато што су звездица и фуснота изостављене са скупова на које су позвани.

ПУЦЊАВА НА СМЕДЕРЕВСКОМ ПУТУ! Испалио више хитаца из возила у покрету, ранио мушкарца и побегао!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАВРШНА РЕЧ НА СУЂЕЊУ ДАРКУ ШАРИЋУ: Био је организатор шверца, али није пипнуо кокаин!

СПРЕЧЕН МАСАКР У ХОЛАНДИЈИ: Ухапшено седморо џихадиста, планирали терористички напад!

Ватрено крштење: Америка први пут употребила Ф-35 у борби

Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu