ВИДЕО Свет

(ФОТО/ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО: Ово је право лице Исуса Христа!

Торински покров је како се верује део платна у које је био умотан Исус Христ приликом полагања у гроб.

Ово ланено платно је димензија 4,4 x 1,1 метар, и на њему је избледели смеђи лик високог мушкарца са брадом и брковима и косом подељеном по средини. На ручном зглобу се види траг округле ране настале пробадањем, а прободен му је и грудни кош. Покров се вековима чува у Катедрали Св. Јована Крститеља у Торину, а хришћани верују да је лик на њему сам Исус Христом.

(ВИДЕО) ШОКАНТНА ТВРДЊА ИНЖЕЊЕРА НАСА: Огромна ванземаљска летелица крије се у Сатурновим прстеновима!

Покров се први пут појавио се у јавности у другој половини 14. века, мада постоји могућност да је у питању тканина која је описивана и раније, и називана другачијим именима, односно да је у питању „Слика из Одесе“.

Торински покров је ткан унакрсно методом рибље кости, а посебан је управо по бледом, смеђем лику који се на њему налази. Човек је мишићав и висок; неке процене кажу да је био висок и 188 центиметара. Црвенкасте флеке показују многобројне повреде на његовом телу, а форензичари су установили још неке занимљивости.

РУСКА ВОЈСКА: Два израелска авиона Ф-15 напала аеродром у Сирији

Рецимо, један ручни зглоб поседује траг округле ране настале пробадањем; други се не види јер је прекривен првим. На њему је такође траг пробадања оштрим предметом у пределу грудног коша (што се по хришћанском предању догодило Исусу када га је копљем пробио легионар по имену Лонгин, који је након тога постао хришћанин). Ту су такође и трагови повреда око чела, по трбуху и ногама, отекло лице…

Детаље је голим оком практично немогуће видети и лик је на негативу фотографије први пут приметио матерског фотографа Секондо Пије маја 1898. године. Овај италијански фотограф схватио је шта се заправо налази на покрову када му је дозвољено да уради фотографију и када је погледао негатив слике.

ЗАОШТРАВАЊЕ! Данас две седнице Савета безбедности УН! ЈЕДНУ ТРАЖИЛИ АМЕРИ, ДРУГУ РУСИ!

Он је тако постао прва особа која је видела потпуни лик Исуса Христа, или лик некога за кога људи верују да је Исус Христ.

Посебно је значајно то што ово имплицира да је у питању некакав негатив, али какав тачно остаје мистерија. Мистерија је и како је настао и то нико не зна поуздано да каже. Хипотеза је безброј, а паранормални начин је најпростије објашњење.

Света столица је 1988. године дозволила је Оксфордском универзитету, Универзитету у Аризони и швајцарском Федералном институту технологије да обаве три одвојена испитивања коришћењем методе датирања помоћу радиоактивног угљеника (радиокарбонско датирање).

Они су закључили да са 95 одсто сигурности могу да кажу да је покров настао између 1260-1390. године. Међутим, покров је оштећен у пожару 1532. године, због чега је радиокарбонско датирање врло спорно, будући да искривљује време.

Међутим научници са Универзитета у Падови поново су ставили тканину „под микроскоп“, користећи спектроскопију (посматрање интеракције физичког предмета са електромагнетном радијацијом) и закључили да је, заправо, много старија.

Аутор књиге Мистерија покрова Ђулио Фанти, професор механичког и термо инжењерства у Падови тврди да покров потиче из периода између 280. пре н.е. и 220. н.е. (што значи да је постојао и у време Христа) те да проучавање из 1988. „није било статистички поуздано“.

Такође, многи сматрају да је узет део покрова који је додат у средњем веку приликом његове поправке. Са друге стране, текстилни стручњак Мехтилда Флури-Лемберг каже да се начин израде овог покрова подудара са оним који је пронађен у близини тврђаве Масада у близини Мртвог мора, а који је датиран у 1. век.

Римокатоличка црква није формално прихватила Торински покров као аутентичан, али и га није ни одбацила. Међутим папа Пије XИИ га је 1958. године признао као објекат којим се обожава „Свето лице Исусово“, а у скорије време су га папе Бенедикт XВИ и Фрања описали као „икону“, док га је први пољски папа, Јован Павле ИИ, назвао „огледалом јеванђеља“.

(ВИДЕО) РАКЕТЕ СРАВНИЛЕ СА ЗЕМЉОМ СИРИЈСКУ ВОЈНУ БАЗУ: САД тврди да нису њихове! 14 МРТВИХ!

"A Sua Immagine" del 31 Marzo 2018

La Sindone e il Sabato Santo. Reportage della trasmissione di Rai1 "A Sua Immagine" a Torino nei luoghi della Sindone. Interventi dal Museo della Sindone di Gian Maria Zaccone, Direttore del Centro Internazionale di Sindonologia, dalla Chiesa del SS.Sudario di Bruno Barberis, Presidente della Commissione scientifica del CIS e di S.E. Mons. Nosiglia, Arcivescovo di Torino dal Duomo di San Giovanni Battista.

Posted by Delegazione Centro Italia e Sardegna-Centro Internazionale di Sindonologia on Sunday, 1 April 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИЈА ЈЕ НАШ ПАРТНЕР: Биће још тенкова, оклопних возила, хеликоптера…

ДАН ПОЧЕТКА НАЈКРВАВИЈЕ БИТКЕ 1999: Обилићи са Кошара зауставили десет пута јачег непријатеља!

БЕСНИ КРВАВИ РАТ МАФИЈАШКИХ КЛАНОВА У ЦРНОЈ ГОРИ: У обрачуну шкаљара и кавчана све више невиних жртава, а све је почело нестанком ДРАГОЦЕНЕ ПОШИЉКЕ

ОБИШАО МАЛЕ ЈУНАКЕ: Додик посетио најмлађе пацијенте УКЦ-а Републике Српске

Извор: Република.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon