МУП
Србија

(ФОТО/ВИДЕО) Антитерористичка вежба у центру Београда

У центру Београда изведена је тактичка вежба одбијања терористичког напада "Јавор 2017".

Вежба је изведена са претпоставком да су исламски терористи повратници са ратишта на Блиском истоку покушали да упадну у канадску амбасаду.

(ВИДЕО) ОВО СУ ПРЕДВИДЕЛИ НОСТРАДАМУС И БАБА ВАНГА: Видели су 6 догађаја који ће променити историју света

Сценарио у коме се тројица терориста, највероватније повратника са страних ратишта, довозе путничким возилом до зграде канадске амбасаде, где активирају експлозив, није успео, захваљујући брзој и ефикасној интервенцији Жандармерије.

„Терористи“ су дошли старим „опел кадетом“ до задњег улаза у канадску амбасаду, где су активирали експлозивну направу, са намером да униште ограду амбасаде, стаклени зид и покушају да уђу унутра и том приликом, рањавају службеника амбасаде, случајног пролазника, као и полицијског службеника на обезбеђењу амбасаде.

Међутим, убрзо, у два лака оклопна возила, на сцену ступа тим Жандармерије, који са две стране, уз помоћ полицијског пса, веома брзо неутралише тројицу нападача и ставља ситуацију под потпуну контролу.

Сви жандарми носили су нове вишенаменске тактичке униформе и били су опремљени пушкама „АР 15“ калибра 5.56 мм, у м4 конфигурацији са „ејмпоинт“ нишаном и тактичкома лампом и модернизованим М70 пушкама калибра 7,62 мм и тактичким шинама и нишаном, а један припадник имао је и балистички штит.

ДЕТАЉИ УБИСТВА У ЗАЈЕЧАРУ: Убио брата због СМРДЉИВИХ ЧАРАПА

С друге стране, терористи су били наоружани стандардним „калашњиковима“, а имали су панцирне прслуке.

Министар Стефановић каже да је данашња вежба приказ спремности полиције за различите видове акције.

Министар је истакао да је Србија потпуно свесна свих претњи и ризика које са собом носе тероризам и екстремизам и као таква, озбиљно и одговорно поступа у заштити своје земље и својим грађана.

МУП

„Наш посао је оно што сте видели данас, да брзом и енергичном интервенцијом снага полиције и других безбедносних структура прво не дозволимо да се таква ствар икада деси, а наравно да на сваки позив и на сваку могућу претњу брзо и ефикасно одговоримо, неутралишемо је и отклонимо даљу опасност“, рекао је министар.

(ФОТО) ЈЕДАЧ МОЗГОВА! Ово је СУРОВИ УБИЦА по којем је настао лик Ханибала Лектора и то због овог ЈЕЗИВОГ ДЕТАЉА

Наравно да је, истиче, без сарадње са другим земљама света то немогуће урадити на добар начин и да није довољно да се само у својој земљи то спроводи, већ и кроз размену информација, искустава, обука, техника и унапређења способности.

МУП

„Без тога, не може се бити ефикасан у одбрани своје земље од свих тих изазова“, рекао је Стефановић и додао да МУП наставља са опремањем својих јединица, што се, истиче, видело и на вежби.

Извор: РТС, Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛ: Дивац признао Косово! (ФОТО)

ОВАЈ ПЛАН ЋЕ НАМ САЧУВАТИ КОСМЕТ: Заветници представили стратегију за јужну покрајину!

(ВИДЕО) РАСКРИНКАНА СВЕТСКА ЗАВЕРА! Ево зашто су МИСТЕРИОЗНО НЕСТАЈАЛИ И УБИЈАНИ РУСКИ НАУЧНИЦИ!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri