Друштво Србија

(ФОТО) „ШВАБЕ СУ МИ УБИЛИ ОЦА И МАЈКУ И СЕДМОРО БРАЋЕ И СЕСТАРА, ДОШАО САМ ОВДЕ ПО ТОП ДА ПОБИЈЕМ ОНУ ШВАПСКУ ЖГАДИЈУ“ Ово је најмлађи СРПСКИ ХЕРОЈ који је ослободио Србију!

Учествовао је у Церској и Колубарској бици.

(ВИДЕО) НЕЗАПАМЋЕНА МАКЉАЖА У НОВОМ ПАЗАРУ! Потукле се жене насред улице: Прво су уследили ударци папучом у главу А ОНДА ЈЕ ПОЧЕО ХАОС!

Момчило Гаврић са осам година, оставши без најмилијих кренуо је на Гучево да тражи српску војску. Пронашао је Шести артиљеријски пук Дринске дивизије, пошто је све видео испричао је шта се догодило. Војници су истог дана осветили Гаврићеву породицу а он је постао војник.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТИНЕЈЏЕРИ ПРОСУЛИ ЦРЕВА ДЕЧАКУ, ЈЕР СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ ГЕЈ!

Питали су ме војници ‘Шта ћеш ти, бато, овде?’ ја сам им плачући каз’о ‘Швабе су ми убили оца и мајку и седморо браће и сестара, дошао сам да тражим овде од вас неки топ да побијем ону швапску жгадију’, на то су они мене одвели код мајора Стевана Туцовића који је био комадант шестог артиљеријског пука Дринске дивизије. Одведу ме код њега и ја њему то исто поновим а он каже ‘Синко не можемо ми теби дати топ. Топ је једно велико оружје које се не може носити у руци или у џепу. Него даћемо ти бомбе и то ћу ти дати једног ужичанина који ће отићи да ти освети ту твоју фамилију. И онда ми је он изнео једну малу пушкицу. Можда је била пола килограма тешка.“

Возачи ОПРЕЗ! Саобраћајна полиција је на сваком кораку: Посебно обраћају пажњу на ове 3 ствари

Учествовао је у Церској и Колубарској бици, албанској голготи, рањен је на Кајмакчалану, учествовао у пробоју Солунског фронта и демобилисан је са дванаест година као најмлађи поднаредник на свету. За јунаштво у бојевима на Гучеву и Колубарској бици мали Момчило унапређен је у чин каплара, најмлађег на свету. Почетком 1915. преживео је епидемије које су десетковале становништво Србије. Последњи се повлачио са својим “Дринцима“ под тешким борбама, јер је дивизија имала задатак да штити непрегледне збегове у клисури Ибра. Држећи се за шињел ратног поочима Милоша, мали Момчило је прешао преко завејаних албанских планина.

Скот прецизирао: Није такозвана, већ Влада Косова!

Кад је стигао до Крфа добио је нову униформу и нову пушку те упућен на Солунски фронт.“Наишао је генерал Живојин Мишић и видео ме на положајима. Питао је Стевана Туцовића „Шта тражи ово дериште на фронту?“ он му је одговорио ‘Није то дериште. То је борац још од Церске битке. Њему су побијени сви у кући. Седморо браће и сестара и отац и мајка.”

БРУКА И СРАМОТА! Изборна комисија КАЗНИЛА Додика! Разлог ће разбеснети све Србе!

На то му је Војвода Живојин Мишић одговорио: “Мајоре Туцовићу произведите Гаврића у чин поднаредника и нека се то прочита пред целом дивизијом“.

Након свега што је преживео, неколико пута је завршио у затвору, јер није желео да изда своју земљу, побегао је из логора за време Другог светског рата. Велика добротворка Лејди Пеџет звала га је српски витез. Грци су му поставили златну плочу на Крфу. Француски председник Митеран му је 1985. доделио орден, а генерал Лепардије је рекао: „Штета што нисте били француски војник, имали бисте споменик на Јелисејским пољима“.

Жесток одговор Вулина америчком амбасадору: Наглавачке би летео из Владе да је…

(ВИДЕО) ОТКОТРЉАЛА ЈОЈ СЕ БЕБА НИЗБРДО: Људи, па КАКВА ЈЕ ОВО МАЈКА?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) СРБИН НАПРАВИО КУЋУ БЕЗ ТЕМЕЉА НА ВРХУ СТЕНЕ ДО КОЈЕ СЕ ДОЛАЗИ САМО ПЕШИЦЕ! Има 8 квадрата, али у њу стаје све што му треба!

ДОДИК: Скривање докумената о масакру над Србима – злочин према истини и правди!

Вучић: Најава из Приштине изазива страх

Каква је будућност ратовања: Долазе војници-роботи

(ВИДЕО) ПОЖАРИ ШИРОМ СРБИЈЕ, ВАТРОГАСЦИ НА СВЕ СТРАНЕ! Полиција апелује на грађане! Људи, никако не радите ово!

(ФОТО) Ово је навијач Звезде који је погинуо док се сликао на литици изнад кањона Дрине: Пао је у провалију дубоку 200 метара

Alo

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat