MUP
Политика Србија

(ФОТО) СТЕФАНОВИЋ У МИНСКУ: Може се очекивати да један део џихадиста одабере Европу као своју следећу дестинацију!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић учествовао је данас у Минску на самиту Централно–европске иницијативе на коме је разговарано о различитим инфраструктурним и енергетским пројектима који ће допринети бољем економском развоју земаља ове инцијативе.

(ВИДЕО) ПУТИН ПРИМЕТИО ДА ГА НЕКО ПРАТИ: Док је напуштао Сирију кроз прозор авиона је видео нешто на небу!

MUP

– Пројекат попут модернизације железничке пруге од Београда до Будимпеште, који је важан за Републику Србију, од велике је користи и државама централне Европе. Овај пројекат, којим ће се путовање од луке Пиреј у Грчкој до земаља централне и западне Европе смањити за 18 дана, допринеће напретку економије и побољшању дуинг-бизнис потенцијала свих наших држава – рекао је потпредседник Владе Републике Србије.

Министар Стефановић је указао да је на самиту било речи и о безбедности, ефикаснијој контроли мигрантске кризе и мерама које Република Србија предузима на овом пољу.

MUP

– Разговарали смо и о мерама које Република Србија предузима у борби против тероризма и екстремизма нарочито сада када се, после победе савезника у Сирији и Ираку, може очекивати да један део џихадиста одабере Европу као своју следећу дестинацију – рекао је Стефановић.

Према речима министра, Србија у сарадњи са другим државама, интензивно и посвећено ради на одржавању безбедности.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

MUP

– Учимо једни од других, размењујемо информације и радимо на томе да Република Србија буде земља у којој ће претња бити минимална и у којој ће безбедносне снаге имати довољно ефикасне одговоре на све изазове. Размењујемо информације са колегама из земаља у окружењу, али и другим државама како би грађани Србије били потпуно заштићени – истакао је Стефановић.

MUP

(ВИДЕО/ФОТО) НЕСВАКИДАШЊА СЦЕНА У ПАРИЗУ! Србин зауставио саобраћај да би се поздравио са Вучићем!

Министар је закључио да је Србија вољна да настави сарадњу у оквиру Централно-европске иницијативе и да допринесе регионалним пројектима и пројектима на нивоу Европе који могу унапредити и нашу економију, како би се обезбедио бољи живот за све људе у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ О КРИТИКАМА ИЗ ЕУ: Кад бисмо увели санкције Русији и признали Косово, одмах би нас прогласили за шампионе!

Макрон о Трампу: Нема више преговора с њим

ТРАМП ИЗБРИСАО РУСИЈИ ПОБЕДУ ПРОТИВ ХИТЛЕРА И ПРИПИСАО ЈЕ АМЕРИЦИ! Москва: Улога САД је била на нивоу муве на леђима вола док је вукао плуг!

Извор: МУП.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon