Printscreen RTS
Друштво Србија

(ФОТО) СРБИН НАПРАВИО КУЋУ БЕЗ ТЕМЕЉА НА ВРХУ СТЕНЕ ДО КОЈЕ СЕ ДОЛАЗИ САМО ПЕШИЦЕ! Има 8 квадрата, али у њу стаје све што му треба!

А тек какав поглед!

Са дванаест метара високе стене која се налази у близини Беле Паланке већ 40 година штрчи једна кућа. Пут до ње није једноставан, делом се иде асфалтним путем, делом макадамом док се не дође до велике стрмине – онда не постоји други начин осим пешице.

(ВИДЕО) НЕЗАПАМЋЕНА МАКЉАЖА У НОВОМ ПАЗАРУ! Потукле се жене насред улице: Прво су уследили ударци папучом у главу А ОНДА ЈЕ ПОЧЕО ХАОС!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТИНЕЈЏЕРИ ПРОСУЛИ ЦРЕВА ДЕЧАКУ, ЈЕР СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ ГЕЈ!

Поглед на језеро

Кућу у стени саградио је Мирослав Павловић из оближњег села када је имао 25 година. „То је било остварење дечачког сна, јер сам као дете обожавао да долазим на ову стену са које се виде и Дивљана и Дивљанско језеро и лепоте Суве планине. Предивна панорама“, каже Мирослав за ДЊ и додаје: „Овде сам једно с природом.“

Posted by DW Српски/Srpski on Sunday, 14 October 2018

Мирослав и данас ужива у посматрању околних брда и језера, једнако као у време кад је био дечак. Присећа се огромног напора да се кућа изгради.

„Најтежи део посла је био да се сав материјал изнесе до стене. Некад је и по петнаест људи на леђима у џаковима носило бетон до горе који смо мешали у мешалици у селу, а од села довозила запрежна кола. То је било лудо“, прича кроз смех.

Возачи ОПРЕЗ! Саобраћајна полиција је на сваком кораку: Посебно обраћају пажњу на ове 3 ствари

Кров куће причвршћен за стену

Требале су му три, четири године да направи фасцинантну кућу коју окружује висока стена. Под је на осам метара висине, а плоча изнад плафона належе на горњи део стене високе дванаест метара. У њој је некада живео, а већи део времена је користи као викендицу. Мирослав живи у Белој паланци која је удаљена од овог места тек десетак километара, али на стену долази кад год може.

Posted by DW Српски/Srpski on Sunday, 14 October 2018

Скот прецизирао: Није такозвана, већ Влада Косова!

Сам направио мешалицу

Још од како је градио своју кућу, Мирослав се бави грађевином иако није школован за то. Ипак, самоуки талентовани грађевинац има доста посла, траже га у Паланци, али и у околним местима, па често путује. Да би могао да ради и тамо где нема струје, као што је случај код њега, направио је и мешалицу на ручни погон која, како каже, ради једнако брзо као електрична.

Иако је стално окружен људима, Мирослав је усамљеник и ово место је једино у којем ужива.

„Видим људе, али их не разумем. Ја сам човек природе. У ствари видим само природу, она ме једино занима. И то грађевинарство покушавам да стопим с природом јер њој се морамо прилагођавати. Природа је условила и изглед моје куће.“

БРУКА И СРАМОТА! Изборна комисија КАЗНИЛА Додика! Разлог ће разбеснети све Србе!

Константно ради око куће

„Кућа је морала имати леп распоред да би било пријатно у њој, али је морала бити и сунчана. Изводио сам ствари које нико не може да схвати, доводио сам светло из разних углова преко крова да сваки део куће буде осветљен“, објашњава он и додаје да кад год дође, увек уради неки битан посао. Сада сређује стазу до куће како би до ње могао и трактором.

Posted by DW Српски/Srpski on Sunday, 14 October 2018

Жесток одговор Вулина америчком амбасадору: Наглавачке би летео из Владе да је…

Ћерка и унука једини гости

У посету му често долазе ћерка Божица и четворогодишња унука Ева. И Божица слободно време обожава да проводи у овој кући, да се склони од гужве. За кућу је веже детињство које је проводила овде, а сећа се да у време када је била узраста као њена ћерка није ни смела да изађе на терасу јер се плашила провалије над којом кућа стоји.

Малена кућа у стени има једну просторију од осам квадратних метара. У њој се налазе сто, три столице, полице и висећи кухињски елемент са основним потрепштинама. Огледало виси са једног од три дрвена зида у кући, а са четвртог бетонског расклапа се кревет за спавање. За Мирослава је то и више него довољно.

(ВИДЕО) ОТКОТРЉАЛА ЈОЈ СЕ БЕБА НИЗБРДО: Људи, па КАКВА ЈЕ ОВО МАЈКА?

Сећа се да, кад је овај подухват започео, није имао одобравање нити породице, нити околине, али како је време одмицало, то се мењало. Природа је за њега, како стално истиче, једино у шта се разуме па му је ова кућа једино уточиште. Из даљине се не види, већ тек са неколико места са брда, а сам поглед и на кућу и из куће одузима дах.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Скривање докумената о масакру над Србима – злочин према истини и правди!

Вучић: Најава из Приштине изазива страх

Каква је будућност ратовања: Долазе војници-роботи

(ВИДЕО) ПОЖАРИ ШИРОМ СРБИЈЕ, ВАТРОГАСЦИ НА СВЕ СТРАНЕ! Полиција апелује на грађане! Људи, никако не радите ово!

(ФОТО) Ово је навијач Звезде који је погинуо док се сликао на литици изнад кањона Дрине: Пао је у провалију дубоку 200 метара

Kurir/dw.com

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
30°
Thu