Информер
Србија

(ФОТО) СКУП СРПСКИХ РОДОЉУБА ИСПРЕД АМБАСАДЕ ХРВАТСКЕ: Одржан протест уочи годишњице Олује!

Уочи обележавања годишњице хрватске акције "Олуја", када је са својих вековних огњишта протерано више од 250.000 Срба, синоћ у 22: 30 група српских родољуба из организације Алтернатива одржала је протест испред хрватске амбасаде у Београду.

– Скупом испред хрватске амбасаде симболично смо обележили 22. године од погрома Срба и етничког чишћења Хрватске у злочиначкој акцији Олуја. Симболично смо запалили 22. свеће у 22:30 и овим гестом показали да нисмо заборавили шта је наш народ тада проживео, а нисмо ни опростили јер нико опроштај није ни затражио. Шта више, Хрватска овај злочин прославља на највишем нивоу као највећи државни празник.

– За нас протеривање нејачи и убијање стараца, жена и деце није херојско дело већ најгори злочин. Апелујемо на међународну заједницу и наше политичаре да се боре за права Срба из Хрватске јер су они у потпуности обесправљени, забрањена им је чак и ћирилица. За крај – изгубљено је само оно чега се одрекнемо, а отето се враћа! – истакла је ова организација на својој званичној фејсбук страници.

ФБ Алтернатива

Као што се може видети на фотографијама, на једном од транспарената које су учесници скупа носили, стоји: „Врати се кући миром ил, мачем, Крајино моја за тобом плачем“.

ФБ Алтернатива

На другом, транспаренту је истакнуто: „Бранио си земљу од нејачи наше, из колевке пио крв невине деце под знамење срама уз име усташе ставио си Христа слободу и свеце“

Скуп је обезбеђивала полиција и све је прошло мирно без инцидената.

Подсетимо, неоусташки режим у Загребу и на ову годишњицу „Олује“ спрема велико славље на коме ће учествовати и Марко Перковић Томсон, али и други извођачи, за шта је издвојено више од  500.000 евра.

Извор: Информер, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

И ЖЕНЕ ЋЕ МОРАТИ НА ВОЈНУ ОБУКУ: Министарство одбране уводи обавезу за оба пола

Веритас: Загреб избегава идентификације жртава ,,Олује“, положај Срба гори од уласка ХР у ЕУ

Србија погођена врелим таласом – ево шта радити кад некоме позли

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri