Printscreen
Друштво Србија

(ФОТО) ПРОНАЂЕНА ДЕВОЈЧИЦА СА ГИТАРОМ КОЈА ПРОСИ У ЦЕНТРУ ГРАДА Центар за социјални рад прети родитељима најстрожијом казном

Девојчица не старија од четири-пет година, која свира на гитари и проси у центру Београда, идентификована је од стране надлежних, пронађени су њени родитељи, и Градски центар за социјални рад (ГЦЗСР) их је упозорио да ће им, ако се овакве ситуације понове, дете бити чак и одузето!

Како су истакли из ГЦЗСР, мере поводом овог случаја предузете су истог дана након што је објављена прича и надлежнима пријавио случај.

(ВИДЕО) Послушајте ИСТОРИЈСКИ ГОВОР Слободана Милошевића!

– Након сазнања о овом случају, радници надлежног Одељења у сарадњи са припадницима полиције реализовали су хитну интервенцију са циљем успостављања безбедности детета. Стручни радници су утврдили идентитет родитеља, стање у ком се дете налази као и разлоге због којих се оно нашло на улици – кажу из Градског центра за социјални рад.

Они, такође, наводе да су родитељи “оштро упозорени да излагање детета оваквом виду злоупотребе може оставити озбиљне последице по здравље и развој детета”.

(ФОТО) ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ У Србију стижу велике промене на бензинским пумпама, а ево шта оне значе

– Родитељи су упознати са својим правима и обавезама и оштро упозорени да могу сносити озбиљне последице као и да Центар за социјални рад, као орган старатељства, може по хитном поступку издвојити дете из породице. Такође, припадници полиције су предузели мере из своје надлежности – рекли су из Центра.

У настојању да сазнамо нешто више о девојчици са гитаром, чија је слика током претходних дана шокирала и растужила Србију, изашли смо на улице Београда и питали пролазнике знају ли ишта о њој.

УЖАС У ЖАРКОВУ: Ћелави мушакрац у црном аутомобилу ПОКУШАО ДА ОТМЕ ДЕВОЈЧИЦУ!

Дете проси у Кнез Михаиловој ,Фото: Твитер/Пан ЈЈ

НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЋУТИ! ОГЛАСИО СЕ КРИСТИЈАН ГОЛУБОВИЋ: Злобници само ви пуцајте, а ја и даље држим час! СВИ НАГАЂАЈУ КОМЕ ЈЕ ПОРУКА УПУЋЕНА

Премда девојчица данас није била на најпрометнијим улицама у центру града, од грађана смо добили информације да је виђана и раније, и то на различитим локацијама, од Улице кнеза Михаила, испред Београђанке, преко Теразија, па све до Кнез Михаилове и Трга републике.

– Не могу са сигурношћу да тврдим, али мислим да сам је видео, шетала је са мајком и са гитаром на рамену. Било је вече, али могу рећи да је мајка деловала као јако пристојна жена, лепог изгледа. Можда то и није била мајка, не знам. Срео сам их у близини Дома омладине, а пажњу ми је привукла управо гитара – рекао је један од пролазника, изненађен чињеницом да је та слатка девојчица просила и тражила новац за храну.

Русија предала Сирији системе С-300

Није мали број оних који су приметили девојчицу.

– Видео сам је пре неколико месеци на улици, била је са неком куцом, али је исто тако држала гитарицу у рукама. Све док није дошла нека жена да је одведе. Била је сасвим нормална, сређена – рекла је продавачица из једне радње на Теразијама.

У разговору са нашим суграђанима, сазнали смо и да су овакви случајеви превише чести, а могли смо приметити и да нису баш расположени за причу о истима.

„Пакетић“ који су косовски лидери донели из Њујорка — да се не враћају празних руку

– Овде сваки дан неко дете проси, а натписи на кутијама испред деце увек су исти: „Гладан сам“, „Хладно ми је“, „Помозите ми да купим лекове“ и слично. Оно што је невероватно јесте да људи и даље дају паре, знајући да те паре иду људима који искоришћавају ову децу и да тако дајемо ветар у леђа истима да наставе са овом злоупотребом. Још горе је што су деца увек сама, а јасно је да деца од три, четири године нису у стању да напишу ове натписе – изјавио је видно забринут радник једног од трговинских објекта на Теразијама.

ПРИЈАТЕЉ СРБИНА УБИЈЕНОГ У ДОМИНИКАНИ ТВРДИ: Макро није ликвидиран, ДИГАО ЈЕ РУКУ НА СЕБЕ

Да је деце која просе на улицама наше престонице превише, потврдили су други суграђани, са којима смо имали прилике да разговарамо.

– Колико деце проси, немогуће је свако дете запамтити, али углавном су то деца истог узраста као и та девојчица, евентуално нешто старија или млађа – казала је старија госпођа, видно разочарана постојањем великог броја оваквих случајева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Коњ улетео у кладионицу: Рушио столове, па за шанк!

(ФОТО) ПРВА ДАМА СРБИЈЕ ОДУШЕВИЛА ЊУЈОРК: Тамара Вучић блистала на пријему код Трудоа

Немачка позива Македонију да настави даље

СКАНДАЛОЗНА ХАЈКА НА ДИКОВИЋА: Генерал на удару због интервјуа у Српском телеграфу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Ферари, Мерцедес и Порше јурцали аутопутем, А ОНДА СЕ ДОГОДИЛА КАТАСТРОФА!

(ВИДЕО) ПРОГОВОРИЛИ РОДИТЕЉИ НАЈПОЗНАТИЈЕГ ХРВАТСКОГ СЕРИЈСКОГ УБИЦЕ: Како неко може то да учини, попије млеко и оде у кревет? Предлагала сам мужу да се убијемо

Иван је вратио новчаник са 120.000 динара, а оно што је доживео од власника је толико срамотно да не постоји оправдање!

Alo/Blic

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun