pixabay.com
Жена

(ФОТО) ПОСЛЕ 14 ГОДИНА У ИНВАЛИДСКИМ КОЛИЦИМА, СТАЛА НА СВОЈЕ НОГЕ: Минка је пред ово ЧУДО сањала НЕОБИЧАН САН!

Упркос песимистичним лекарским прогнозама, Минка Чизмић из цазинског насеља Градина, након 14 година у инвалидским колицима, стала је самостално на своје ноге.

МЕНИ СИНА НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ВРАТИ! НЕ ЗАНИМА МЕ ИСТРАГА! Отац убијеног студента Милоша први пут проговорио о трагедији! Чекао га да иду на зимовање, а онда су стигле СТРАВИЧНЕ ВЕСТИ

Ова храбра Цазињанка већ 18 година се бори с мултиплом склерозом, а 14 година је прикована за инвалидска колица. У свим медицинским установама које је посетила речено јој је да лека за ову болест нема и да ће јој из године у годину бити све теже.

Објашњава и да су јој лекари рекли да нема шансе да икад устане на ноге. Ипак, она се није предавала и ових дана је не само стала на своје ноге него начинила и прве кораке по кући без икаквих помагала.

Сахрањена жена коју је усмртило службено возило „Коридора Србије“! Бабић ОВИМ речима изјавио саучешће мужу

„Болујем од мултипле склерозе готово 18 година, а ради се о хроничном аутоимуном обољењу, које напада централни нервни систем и, како кажу стручњаци, то је болест са стотину лица. Прву годину кад сам оболела, ишла сам без штака, а након тога две године само уз помоћ штака. Након тога завршила сам у инвалидским колицима. Прошла сам болнице у Сарајеву и Тузли те бањско лечење у Гати и Фојниц“, прича Чизмић. Објашњава да је налазе слала и у Хрватску и да су јој сви рекли да за њену болест нема лека.

„Било је успона и падова у ових 18 година, било се појавило и слепило, а једно време нисам могла ни говорити ни гутати. Било је проблема и са притиском и с масноћом. У међувремену је дошло до неког побољшања, а докле ће то трајати, не знам. Недавно сам сањала да могу стати на своје ноге и да то морам урадити, па сам ујутро, учећи бисмиллу, устала, замолила драгог Алаха за помоћ и снагу те након 14 година направила своје прве кораке без икакве помоћи. Поново сам осетила тло под ногама и то је био неописив осећај, као да сам се поново родила“, прича Чизмић.

ЛАЗАНСКИ: Атомски удар на Трампа! Ево шта је критично!

Она каже да се увек држала свих лекарских препорука те да никад није клонула духом, да се надала да ће опет проходати. Како каже, Божија је воља била да се то и деси.

Минки су велики мотив њени унучићи, који је никад нису видели у стојећем положају. Сада је доживела и то да је могу водити за руку, што јој даје мотив више, да све своје снаге усмери на побољшање свог здравственог стања.

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ НА АНТАРКТИКУ! ПОЈАВИЛА СЕ ОГРОМНА РУПА: Шири се великом брзином, НАУЧНИЦИ ЗАБРИНУТИ! Ево шта то значи!

Да сам се препустила, данас би била укочена.

„Откако сам оболела, увек сам имала наду у оздрављење, па сам у складу са својим могућностима настојала да максимално помогнем породици која живи са мном у кући – сину, снахи и троје унучади. Радила сам све послове које сам могла рукама, како би ми мишићи били активни, а не укочени. Да сам се препустила болести без борбе, данас бих била сва укочена“, каже Чизмић.

(ВИДЕО) АЛБАНЦИ СУ БОЖИЈИ НАРОД, ЈА САМ АЛБАНАЦ: Мирољуб Петровић ЉУБИ АЛБАНСКУ ЗАСТАВУ и позива Србе да се ПОАРБАНАШЕ!

БРУТАЛАН ОДГОВОР ИСТОРИЧАРА ИЗ ХРВАТСКЕ НИКОЛИ КАЛИНИЋУ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Жешћи скок температуре! Олујни удари ветра, а увече и нагли преокрет!

МАДУРО ТРАМПУ: Мислите ли да сте светски император?

Кина и Америка закопавају ратне секире

Напуштање долара: Трговина руским гасом преко електронских берзи

Kurir.rs/ Avaz.ba

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed

Истакнуто