Танјуг
Друштво Србија

(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЈЕ ЈАПАН ДОНИРАО СЕКТОРУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИИЈЕ спасилачку опрему вредну 1,5 милиона евра!

Влада Јапана донирала је Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије спасилачку опрему, вредну око 1,5 милиона евра

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Део опреме већ је расподељен појединим ватрогасно-спасилачким јединицама, а свечаној примопредаји испред Палате Србија данас су прусуствовали потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама.

Танјуг

СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НЕКАЖЊЕНО СЛАВЕ „ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ“! ​Поједини припадници МУП-а брукају униформу и понижавају земљу

Реч је о укупно 24 чамца – 12 рафтинг и 12 спасилачких, 12 приколица за чамце, седам плутајућих спасилачких платформи, 29 лед рефлектора са агрегатима за ноћи рад, ронилачка одела, компресора за ваздух…

Танјуг

(ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА КАМП НА ЗЛАТИБОРУ: Полицајци упали касно синоћ у камп за војну обуку малишана

Уз захвалност Јапану на донацији и вишегодишњој сарадњи и помоћи, Стефановић је истакао да ће опрема бити распоређена у јединице у целој Србији и допринети у формирању интервентних спасилачких тимова који ће помоћи да грађани буду још безбеднији, приликом ванредних ситуација и најсложенијих операција које ватрогасци спасиоци извршавају.

ОБРТ! НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА „ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ“ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Ороз повукао стари сукоб из Немачке?!

 

Танјуг

Он је напоменуо да је Влада Јапана до сада Србији пружила помоћ за унапређење деловања у ванредним ситуацијама већу од 8,7 милиона евра, а да је 2014. године у време великих поплава које су задесиле Србију, влада те земље упутила пет милиона евра помоћи, а грађани Јапана више од два милиона евра.

ВОЈИСЛАВ ЈЕ УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ САШЕ ПОПОВИЋА, А УБИСТВО ЊЕГОВОГ ОЦА БИЛА ЈЕ НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА 90-ИХ: Како и зашто је убијен први човек српске полиције

Стефановић је додао да и Србија увек размишља о томе да помогне другим земљама, па и оним које су технолошки развијеније од нас и да је Влада Србије, када су Јапан погодиле велике поплаве, које су однеле жртве, нашим пријатељима упутила помоћ.

Танјуг

– Посао колега у Сектору за ванредне ситуације је да спашавају животе грађана у поплавама, пожарима, земљотресима и другим природним катастрофама, које није лако предвидети и зато је од животног значаја да они који су први у заштити становништва буду добро обучени и квалитетно опремљени. Тиме штитимо њихове и животе свих грађана – рекао је Стефановић.

ВЕЛИКА ПАРАДА 11. НОВЕМБРА У БЕОГРАДУ Путин ће видети до сада највећи војни арсенал Србије

Он је истакао је значај превецније и подсетио да се у школама одвија обука најмлађих како да се сналазе у ванредним ситуцаијама.

Изразио је наду да ће јапански експерти доћи у Србију, како би наши ватрогасци спасиоци могли да уче од оних који су међу најбољима на свету у реаговању у ванредним ситуацијама.

РУЖИЋ РАСПИСАО ИЗБОРЕ за Националне савете националних мањина!

Танјуг

Амбасадор Јапана Ђунићи Марујама изразио је задовољство што Јапан може да допринесе сигурности грађана Србије и захвалио Сектору за ванредне ситуације на успешном коришћењун донираних средстава.

(ВИДЕО, ФОТО) БАЏИН СИН ПРИВЕДЕН У ТУЖИЛАШТВО! Почиње саслушање о пљачки куће Саше Поповића!

– Надам се да ова опрема доприноси повећању капацитета министарства да одговори на изазове природних непогода у целој Србији – рекао је Марујама.

Подсетио је на јапанску пословицу која каже да се природна непогода дешава када људи забораве на претходну, те да зато морамо бити спремни за следеће потенцијалне катастрофе.

Подвукао је да се помоћ Јапана од 8,7 милиона евра види кроз обнову речних насипа у шест општина и обнову школа и вртића у погођеним областима.

ЗАВРШИЋЕ НА ИНФУЗИЈИ! Организатори решили да УНИШТЕ Новака: Ако прође Димитрова, за два сата игра нови меч и то са овом звездом!

Истакао је да помоћ није једносмерна и подсетио да су недавно, када су Јапан погодине обилне кише и поплава, председник и премијер Србије Александар Вучић и Ана Брнабић упутили саучешће, а Влада Србије донирала 500.000 евра.

Подсетио је и на земљотрес 2011. у Јапану, истичући да је Србија несебично пружила велику материјалну и моралну подршку јапанском народу.

– Грађани Јапана и Србије могу да изграде однос у духу узајамне помоћи – рекао је Марујана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Моторизована пешадија Русије и Србије одбила напад „противника“

Бошко Обрадовић да објасни колико је ПАРА узео за позивање на ДРЖАВНИ УДАР!

Америка се изјаснила о разграничењу Београда и Приштине

УЖАС У СРБИЈИ! „Леле, муке моје не могу да опишем…“ СРЦЕПАРАЈУЋА ИСПОВЕСТ бака Радојке из Лесковца!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon