pixabay.com
Занимљивости

(ФОТО) ПАЛА АЈНШТАЈНОВА ТЕОРИЈА? Невероватно научно достигнуће, објављена ПРВА ФОТОГРАФИЈА црне рупе

Истраживање ће тестирати Ајнштајнову општу теорију релативности из 1915. године, која објашњава законе гравитације и њихов однос према другим природним силама.

Одлука Срба са Косова и Метохије: Ево да ли излазе на изборе или не!

Црна рупа, Фото: facebook.com

(ФОТО) За викенд смрзавање: Температура у драстичном паду, киша и пљускови!

Међународни научни тим представио је данас невероватно научно откриће у астрофизици – прву фотографију црне рупе, што је подвиг који ће ставити на пробу стуб науке: општу теорију релативности Алберта Ајнштајна.

(ФОТО) Ово је брат макроа Михајла који је ухапшен са њим! Ево како је све почело…

Наравно, саму црну рупу немогуће је фотографисати јер је она невидљива. Њеној гравитацији ништа не може побећи, па чак ни електромагнетски таласи попут ултраљубичастог зрачења, рендгенских зрака, видљивог светла, односно било чега чиме ми можемо опазити тај тајанствени феномен.

Полиција забранила скуп Жељка Митровића најављен за суботу

Научници пројекта „Евент Хоризон Телесцопе“ (ЕХТ – Телескоп хоризонта догађаја) успели су да сниме хоризонт догађаја црне рупе који може приказати њену сенку или силуету.

Језива смрт на Дорћолу: Изашао из кладионице и умро

(ФОТО) Оптужују је за проституцију: Испливала скандалозна фотографија Сергеја Трифуновића и Сање Станковић у кревету!

Плин који пада према црној рупи заграва се на више од милијарду степени, због чега се хоризонт догађаја може видети као сенка чији су величина и облик одређени Ајнштајновом теоријом.

(ФОТО) Председник носи фолксваген сат, ево од кога га је добио за срећу!

Иначе, овај пројекат започет је 2012. године да би се директно посматрала непосредна околина црне рупе уз помоћ глобалне мреже телескопа, преноси Ројтерс.

ЈУТКА СЕ ОПЕТ ИЗВУКАО! Судница пуна МАРИЈИНИХ ПРИСТАЛИЦА, али и Јуткиних људи

Хоризонт догађаја црне рупе, односно њена граница, јесте тачка без повратка после које све – звезде, планете, гас, прашина и сви облици електромагнетног зрачења – одлази у заборав.

(ВИДЕО) Вучић одржао хитан састанак са косметским Србима због одлуке Приштине да распише изборе на српском северу

Пројекат је циљао на две супермасивне црне рупе које се налазе у средиштима различитих галаксија.

Истраживање ће тестирати Ајнштајнову општу теорију релативности из 1915. године, која објашњава законе гравитације и њихов однос према другим природним силама.

ЗАКАЗАЛИ „ВЕЛИКИ НАРОДНИ ПРОТЕСТ“ ЗА 13. АПРИЛ Ђиласовци крећу већ у петак, откривено шта спремају! „ОВОГ се треба бојати! Из авиона се види да су странци до гуше умешани“

Ајнштајнова теорија дозвољава предвиђање величине и облик црне рупе. Ако се испостави да то предвиђање није тачно, теорији ће требати преиспитивање.

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ЗАВЕРУ: Ако Албанци упадну са војском на север Косова, ево како ће Запад одбрусити Србији…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРВО ИДУ НА ТРЕПЧУ! Чека се акција РОСУ на северу Косова, откривен паклени план Приштине!

(ФОТО) ЉУБИША ЈЕ ИСКАСАПИО ПЕВАЧИЦУ! „Страшно ју је волео, а она се виђала са неким из Зајечара, долазио је по њу белим аутом…“

(ФОТО) НИ КАМЕН НА КАМЕНУ НИЈЕ ОСТАО, УНИФОРМЕ СУ ЈОШ ТУ, КАО И МРТВИ СРПСКИ ЈУНАЦИ! Овако данас изгледају Кошаре

НИКАДА ТО НЕ БИСТЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ЊУ! ОНА ЈЕ ГЛАВНА ПРОСТИТУТКА НА СРПСКОЈ ЕСТРАДИ: Макроова миљеница, посебни клијенти, највећа цена!

АМЕРИЧКА ГЛУМИЦА СЕКСУАЛНО ИСКОРИШЋАВАЛА СРПСКУ ПРИНЦЕЗУ! Звезда „Смолвила“ на суђењу ПЛАЧУЋИ ПРИЗНАЛА СВЕ ПЕРВЕРЗИЈЕ КОЈЕ СУ ОНА И ЊЕН ПАРТНЕР РАДИЛИ!

(ВИДЕО) ВУЛИН ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ ВОЈНОГ ВРХА: Све је дозвољено, ОСИМ НАСИЉА НА УЛИЦАМА!

ВОЗАЧА АУТОБУСА СМРТИ НА СУЂЕЊУ НАПАЛИ РОДИТЕЉИ ЖРТАВА: Узео је животе наше деце, НЕ СМЕ ДА ДОБИЈЕ ПРИЛИКУ ДА ПОСТАНЕ ОТАЦ!

Спутњик, Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
17°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
17°
Tue