Фото: Беоинфо
Свет

(ФОТО) ОВАКО ИЗГЛЕДА ТРГ СРБИЈА У БУЕНОС АЈРЕСУ: Ћирилица усред Аргентине!

Трг Република Србија свечано је отворен у Буенос Ајресу, а отворили су га председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, помоћник градоначелника Борко Милосављевић, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и званичници града Буенос Ајреса.

Свечаном отварању Трга Република Србија присуствовали су и амбасадорка Србије у Аргентини Јела Баћевић, потпредседница Скупштине Буенос Ајреса Кармен Пољедо, министар за урбанизам у Влади Буенос Ајреса Едуард Макиавели, епископ Јужноамеричке православне цркве Кирило, као и бројни представници дипломатског кора и дијаспоре.

Фото: Беоинфо

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Муслимани покушали да отму српску заставу

– У Београду смо 26. октобра ове године отворили Парк Република Аргентина, а данас смо присуствовали отварању Трга Република Србија у једном од најлепших делова Буенос Ајреса. Иако смо далеко хиљадама километара, заиста постоје посебне везе између Аргентине и Србије – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је Аргентина велики пријатељ Србије и земља која је деценијама уназад, кад год је било најтеже, увек била уз Србију.

Говорећи о званичној посети Буенос Ајресу, Никодијевић је рекао да је делегација Београда са представницима главног града Аргентине, разменила искуства и знања која ће бити корисна за грађане Београда.

Фото: Беоинфо

(ФОТО) МОНСТРУМ ИЗ ПАНЧЕВА УБИО СУПРУГУ НА ЊЕН РОЂЕНДАН: Биљана се породила пре 20 дана, била је прелепа, а он 20 година старији

– У Буенос Ајресу смо разменили доста добрих и корисних искустава. Верујем да је ово само један од корака у сарадњи Београда и Буенос Ајреса и да ће у годинама пред нама односи два града и две земље наставити да се развијају. Ми смо позвали Буенос Ајрес да 2018. или 2019. године буду наши гости и да тада организујемо Дане Буенос Ајреса у Београду, како би се наши грађани боље упознали са историјом, кутуром и обичајима Аргентине – навео је Никодијевић.

Он је закључио да постоји доста заједничког између два града и народа, те да верује да је сада остварен само један од корака за још бољу сарадњу у будућности.

Први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да је још једном потврђено посебно пријатељство које везује две земље и народа.

– Осведочено пријатељство, разумевање и заједничко опредељење наше две земље за очување темељних принципа међународних односа, представља чврсту базу за даље интензивирање политичког дијалога на свим нивоима, као и за развој економске и трговинске сарадње, али и сарадње на културном, научном и сваком другом нивоу – навео је Дачић и изразио задовољство што је заживела иницијатива за сарадњу Београда и Буенос Ајреса и што су у оба града отворена јавна места доступна свим грађанима која носе имена Србије и Аргентине.

Фото: Беоинфо

На једном од зидова на том тргу налази се и мурал са мотивима Србије и Београда, који су осликали српски уметници, а Дачић је рекао да је циљ да се тиме грађанима аргентинске престонице и свим постиоцима бар делимично дочарамо Србију, њене природне лепоте, културу и историју.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ! ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ОФИЦИРА: Ја сам оборио Ф-117, држава је сада лажирала извештај, тврде да је неко други срушио СТЕЛТА!

Он је рекао и да отварање Трга Република Србија доживљава као нову инспирацију и додатни подстицај за даљи развој односа Србије и Аргентине, у чему значајан допринос има српска дијаспора у Аргентини.

У парку у којем се налази Трг Република Србија, уметници из Београда су осликали мурал дужине 30 метара са мотивима Србије и Београда као главног града.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШУМОКРАДИЦЕ ОЈАДИШЕ РАСИНУ: Процветао илегални бизнис, шумари и полицајци РАДЕ ПРЕКОВРЕМЕНО!

МУП РС: Додику прете смрћу

Ускоро потпуно ослобођење источне Сирије

Извор: Беоинфо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon