Фото: mildenhall.af
Русија Свет

(ФОТО) НАУЧНИЦИ ПРОНАШЛИ СВЕТИ ГРАЛ: Ископан у Русији! Решена 558 милиона година стара мистерија!

Научници су потврдили да је необичан фосил овалног облика који су пронашли пре неколико година, заправо најстарији познати животињски фосил. То откриц́е је прави "свети грал" у палеонтологији.

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! Зоран није крив, ево ко је убио ЈЕЛЕНУ МАРЈАНОВИЋ!

Наиме, деценијама је међу научницима владала дебата о пореклу Дикинсоније, која је на Земљи живела пре 558 милиона година, током периода Едиакаран.

Сматра се да су ти фосили из тог периода прва велика, вишец́елијска биц́а, али су толико различити од било чега живог данас, због чега је њихово тачно порекло остало мистерија све до сада.

НОВИ ПАЗАР У ШОКУ! УХАПШЕН ЈЕДАН ОД НАЈУГЛЕДНИЈИХ ГРАЂАНА: Бурегџија терао ДЕЧАКА НА ОРАЛНИ СЕКС! Испричао како је обљубио дете!

Научници су раније сматрали да је Дикинсонија можда била гљива или велика амеба. Међутим, нова истраживања руских научника су открила њено право порекло и означила је као једну од првих животиња.

​Фосил је био толико очуван да када су га истраживачи пробушили, у њему су пронашли трагове холестерола, врсту масти која је јасан показатељ животињског порекла.

„Молекули фосилних масти које смо пронашли доказују да су животиње биле велике и богате пре 558 милиона година, милионима година раније него што се мислило“, рекао је професор Џокен Брокс са Аустралијског националног универзитета.

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН! Након породичне свађе убио жену и двоје деце, а онда пресудио себи!

До сада је у палеонтологији важило да су велике животиње почеле да доминирају земљом у Камбријуму пре око 541 милион година.

Тада се, наиме, појављују створења која су научници препознали као црве и мекушце. Ново откриц́е, међутим, сугерише да им је претходио талас животиња које су изгледале као Дикинсонија, преноси Б92.

ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ ЗАТРЕСЛА СЛОВЕНАЧКУ МЕДИЈСКУ СЦЕНУ – Змаго Јелинчич изнео истину о КиМ!

Осим високог нивоа холестерола у овом фосилу, научници су још пронашли да му недостају хемијски маркери за које се зна да су повезани са гљивама.

„Научници више од 75 година воде ’борбу‘ око Дикинсоније и других бизарних фосила из Едикарана“, рекао је професор Брокс, који није могао да верује у резултате које му је први пут представио студент докторских студија Илија Бобровски.

„Фосилна маст сада потврђује да је Дикинсонија најстарији познати животињски фосил и тиме смо решили деценију стару мистерију, која је свакако ’свети грал‘ палеонтологије.“

Узорак је ископан у близини Белог мора, које се налази на крајњем северозападу европског дела Руске Федерације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАКО ЈЕ УБИЈАЛА УДБА: Југословенска ИНДУСТРИЈА СМРТИ за два месеца ликвидирала 59.000 људи!

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ УБИО АДВОКАТА ОГЊАНОВИЋА: Дошао у Србију само због ликвидације!

КАПЕТАН ДРАГАН УПУТИО ПИСМО ИЗ СПЛИТСКОГ ЗАТВОРА: Усташе су кукавице, али ће нам платити кад-тад!

БАКИР ПОНОВО НАЈСТРАШНИЈЕ ПРОВОЦИРА СРБЕ: Изетбеговић би усред Бањалуке да укине Републику Српску!

Амбасада Русије негира да помаже Асанжу да побегне из Велике Британије

Извор: Kurir/Independant

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat