Promo
Друштво Србија

(ФОТО) Највећи руски такси систем данас је стигао у Србију: Сазнајте како функционише

Руски сервис "Yandex Таxi" је дошао у Србију, а регионални менаџер компаније је Словенац Дејан Јефим.

У Београду је данас почео са радом „Yandex Taxi“, највећи руски онлајн – сервис за наручивање таксија. Апликација се може бесплатно скинути у продавницама App Store и Google Play.

Вучић: Упозорен сам, ако уведемо војску на Косово – улазимо у сукоб са НАТО

Србија је укупно једанаеста земља у коју је дошао руски ИТ гигант и прва земља у Централној Европи. Пре пуштања у рад, у апликацију су додате детаљне мапе Београда, као и српски језик. За наручивање таксија није неопходн да корисник наведе адресу на којој се налази. Довољно је покренути апликацију и она ће сама одредити где се корисник налази и усмерити аутомобил према њему. Алгоритми апликације „Yandex Taxi“ узимају у обзир удаљеност и гужве у саобраћају и проналазе возача који ће најбрже стићи до корисника.

Promo

– Такси тржиште у Србији је већ формирано и тарифа је иста за све компаније. Због тога смо одлучили да у односу на наше конкурентне предности буду квалитет услуга, савремени дизајн апликације и паметне технологије. „Yandex Taxi“ тако, на пример, преноси наруџбину најближем возачу, корисник не мора дуго да чека вожњу или да се таксиста вози до путника на други крај града. Сервис формира оптималну маршуту и за возача унапред тражи нову наруџбину у делу града, у којем вози путника. Таксисти много краће стоје у месту, без вожње, што значи да имају више корисника, тј. да могу више да зараде – каже Мушаг Саакјан, директор за међународни развој Yandex Taxi (Русија).

ЈУРИО БИН ЛАДЕНА, СПРЕМАО УБИСТВО У БЕОГРАДУ: Подигнута оптужница против бившег припадника америчких Фока који се НАОРУЖАН КРИО У СРПСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ

Promo

Београдски корисници од партнера апликације „Yandex Taxi“ могу добити промо кодове за попуст до 30% за било коју вожњу. Захваљујући новим мапама Београда, апликација може прилично тачно да предвиди приближну цену вожње.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО: Овако је Зоран смрскао главу Јелени!

Апликација при расподели вожње узима у обзир, између осталог, и рејтинг возача заснован на оценама које су дали корисници и статистици реализованих вожњи. Возачи са високим рејтингом имају приоритет при добијању вожњи. Уколико је путник заборавио ствари у ауту или жели да постави неко питање, на располагању му је чет у оквиру апликације. Кориснички сервис за подршку је доступан сваког дана од 00 – 24.

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ПУЦЊАВЕ НА НБГ! Отац полудео јер је ДЕЧАК ХТЕО ДА МУ СИЛУЈЕ СИНА! Малишану утврђене повреде на анусу!

Promo

„Yandex Taxi“ не сарађује директно са возачима, већ само са званичним удружењима која имају дозволу за превоз путника. У Београду окупља преко 600 возила из партнерских удружења.

Менаџер „Yandex Taxi“ – а за Србију и земље Централне Европе је Дејан Јефим (Словенија), један од најпознатијих стручњака у области такси превоза у региону. Софтвер НетЦаб, који је произвела његова компанија, тренутно користи 80% такси удружења у Словенији, 50% удружења у Србији и многе фирме у другим земљама.

НЕСТАЛА КРИСТИНА ПОСЛАЛА ШОКАНТАН МЕЈЛ: Ујак ме је силовао, тата тукао, деда убио пса…

– Србија постаје интересантна земља за међународне пословне играче. Зато је „Yandex Taxi“ решио да уложи новац и технологију у Централну Европу. Пре самог почетка смо у договору са Владом Србије направили нову мапу Београда. Тако детаљну карту нико нема, чак ни у Словенији, одакле ја долазим. Али „Yandex Taxi“ не планира да се заустави само на томе – истакаа је Дејан Јефим, регионални менаџер компаније „Yandex Taxi“ за Централну и Источну Европу.

Promo

Сервис „Yandex Taxi“ је основан 2011. године. Почетком фебруара текуће године Yandex је склопио договор са компанијом „Uber“ о заједничком пословању у области онлајн – наручивања таксија у земљама ЗНД. На челу нове компаније се нашао Тигран Худаверђан, ранији директор фирме „Yandex Taxi“.

Осим Србије, компанија „Yandex Taxi“ обједињена са „Uberom“ послује у 450 градова у Азербејџану, Белорусији, Естонији, Јерменији, Казахстану, Киргистану, Летонији, Молдавији, Русији, Грузији и Узбекистану. Према подацима из јануара 2018. године, обједињена компанија је реализовала 62 милиона вожњи, чија укупна вредност износи 206 милиона долара.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДРАМА У ГСП! ЈЕЛ’ ВИ ТО МЕНИ ПРЕТИТЕ, СКЛОНИ СЕ ОД МЕНЕ МОРАЋУ ДА СЕ БРАНИМ: Снимак новог Бус плус окршаја кружи Фејсбуком, путник није имао карту и онда је настао ХАОС

Yandex је једна од највећих ИТ компанија на свету, власник истоименог претраживача и интернет – портала. У Русији, одакле потиче Yandex, преко овог претраживача је обављено 56,6% интернет претрага. Акције компаније Yandex се од 2011. године налазе на НАСДАQ. Сервис и апликације компаније Yandex користи преко 100 милиона људи у свим земљама света.

Promo

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТАЧКА РАЗДОРА ТАЧИ: Приштина повлачи платформу за дијалог с Београдом?!

Српска труба ће загрмети Самаром

(ФОТО) ОБЈАВИЛА ЈЕ ДА ИМА ХИВ, А САДА ЈЕ У ПОТПУНОСТИ ПРОМЕНИЛА ИЗГЛЕД: Нико је није препознао! Певачица заинтригирала новим имиџом

ХОРОР У ПАНЧЕВУ! Пронађено беживотно тело на излетишту Бела Стена!

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon