Извор: pixabay.com
Друштво Србија

(ФОТО) ЛАЖНА НАГРАДНА ИГРА КРУЖИ СРБИЈОМ! Ако вам је стигла оваква порука, не наседајте! УЗЕЋЕ ВАМ ИДЕНТИТЕТ

Корисницима Фејсбука стижу поруке да су добили награду НЛБ банке, а да би је подигли, тражи се да доставе скениране личне податке

Друштвеном мрежом Фејсбук кружи превара у виду поруке од лажне НЛБ банке, која наводно поклања 20 пута по 20.000 динара, а од срећних добитника се тражи да доставе скенирану личну карту и селфи фотографију с личном картом коју држе у руци како би им награда могла бити исплаћена.

ТРАГЕДИЈА код Нишке бање: Младића ударио ВОЗ

Честитка наводним срећним добитницима стиже на месинџер, а од њих се тражи и да доставе и адресу становања и контакт телефон.
– Честитамо вам, насумичним одабиром ви сте један од 20 победника у нашој наградној игри. Као награду добијате НЛБ ваучер у вредности од 20.000 динара – пише, између осталог, у поруци превараната коју наводно шаље НЛБ банка.

На ову превару одмах је реаговала НЛБ банка, која се на свом Фејсбук профилу обавестила кориснике ове друштвене мреже да не организује никакву наградну игру и упозорила грађане да не наседају на превару.

САСЛУШАН МАНИЈАК ИЗ ТРАМВАЈА Михаило изведен пред тужилаштво, а његово понашање било је (не)очекивано!

– Обавештавамо вас да НЛБ банка не стоји иза овог налога, нити је покренула било какву наградну игру овог типа, те да, уколико добијете овакву поруку, не шаљете никакве информације нити фотографије. Овај лажни профил ћете препознати по томе што користи стари логотип НЛБ банке – пише у упозорењу које је НЛБ банка објавила на свом Фејсбук профилу.

ИТ стручњак Драган Варагић истиче да се у овом случају ради о класичној превари која има основа за кривично гоњење.

ШАЋИРИ МЕ ПСОВАО НА СРПСКОМ! Марко Гобељић открио шта се заиста дешавало на Енфилду!

Facebook

 

(ФОТО) ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У СРБИЈИ! Паљење њива УЗЕЛО ДАНАК – уништен РЕТКИ ПРИРОДНИ БИСЕР наше земље!

– Пошто се преваранти позивају на НЛБ банку, вероватно је тај случај већ пријављен Одељењу за високотехнолошки криминал и биће интересантно видети да ли ће успети да пронађу о коме се ради. Питање је колико су способни ти који су то урадили и да ли ће умети да заметну траг. Врло је вероватно да се подаци које траже могу злоупотребити на неки начин. Може да се догоди и крађа идентитета – упозорава Варагић.

НЛБ банкаНе наседајте, увек позовите и проверите.

У НЛБ банци Куриру је речено да нису организовали никакву наградну игру путем Фејсбука и да не стоје иза порука које су поједини корисници Фејсбука добили протеклих дана.

ДЕТАЉИ УЖАСА У НИШКОМ ХОТЕЛУ: Исекао вене на обе руке, собарица га нашла у локви крви

– Упозоравамо кориснике овог друштвеног медија да, уколико добију поруку овакве садржине, не реагују и не достављају тражене податке или фотографије. Код оваквих порука увек је важно да се њихова веродостојност провери путем броја телефона контакт-центра банке, објављеног на званичној интернет презентацији банке, односно друге компаније или институције која се у поруци наводи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски посланик: ЗАБРАНИТИ ,,НОЋ ВЕШТИЦА“ У ШКОЛАМА, ТО ЈЕ ОКУЛТИЗАМ!

Специјалци са дугим цевима на линији разграничења са Републиком Српском, у Сарајеву као да се спрема ратно стање

Дачић: „Северни ток“ може да се гради, а „Јужни ток“ не може

ЖЕНА У ЦРНОМ СТАЈАЛА ЈЕ ПОРЕД КРЕВЕТА! Чудо у Краљеву на Свету Петку! „Требало је дете да ти страда, ти си га заменила. Иди у цркву и запали свећу!“

ЦЕЦА ЈЕ АРКАНА ЗВАЛА БУЦКО: А тек да чујете какав је надимак он њој дао!

ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР НА АУТО-ПУТУ! Мајка и двоје деце повређени код Арене! Хитно превезени у Ургентни центар!

Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun