Севце, Facebook/Srbijase
Друштво Србија

(ФОТО) Кажу да је ово најсигурније село на КиМ: Ограђено је планинама, у њему нема Албанаца, а када упадну РОСУ, одбрану праузимају жене

У селу, сем цркве и пар кафића нема ниједне институције, као ни поште, нити дома здравља

ПРВИ СВЕТАЦ КОЈИ ЈЕ СТРАДАО ЗА ХРИСТА Сутра славимо трећи дан Божића и Светог Стефана: Обавезно се чувајте ВЕТРА, ево и зашто!

Село Севце, на надморској висини од око 1.000 метара, у најужнијој енклави на југу Косова и Метохије, према речима мештана, најсигурније је за Србе у јужној покрајини, јер како кажу, етнички је чисто српско, ограђено је планинама које их штите од ненаданих упада, а сами мештани су јединствени и сложни и кажу важе за “опасније”.

ПОМПЕО ЗВАО САРАЈЕВО: Тиче се ЧЛАНСТВА У НАТО – ево шта је МАП, којим Алијанса УВЛАЧИ БиХ у своје редове

Од уласка Кфора на Косово и Метохију, из тог села од Албанаца је настрадало десетак људи, али никоме се то није десило у Севцу, већ у околним селима и Штрпцу. И сада се дешава да им РОСУ ноћу врше изненадне упаде, под изговором да траже оружје или хапсе некога. На те упаде реагују тако што сви изађу на улице, припадницима РОСУ се супротстављају жене јер, наводе, женама не смеју да узврате.

КРВАВА ТУЧА У ЦЕНТРУ ЗАЈЕЧАРА: Познаника избо ножем због дуга, лекари се боре за његов живот!

У селу, сем цркве и пар кафића нема ниједне институције, као ни поште, нити дома здравља тако да се дешавало да су уским планинским путем, када падне снег и труднице на рукама увијене у ћебад носили на порођај у Штрпце које је удаљено седам километара од села.

(ВИДЕО) СНП-Избор је наш: Традиционална прослава Деветог јануара

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!СРЕЋАН БОЖИЋ ЦЕЛОМ СРПСКОМ НАРОДУ ОД ЧУВАРА КОЛЕВКЕ СРПСТВА, СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ОД- СЕВЧАНА!

Posted by Севце Србија on Sunday, 6 January 2019

Највише се баве пољопривредом и сточарством, а неки раде и у “Скијалишту Србије”, на одржавању ски центра Брезовица, туристичког центра на северозападној страни планине Шаре у општини Штрпце, који је удаљен око 15 километара од села, а налази се на надморској висини од 2.500 метара.

ХУЛИГАНИ ПЛАЋЕНИ ДА ЗА БОЖИЋ МАЛТРЕТИРАЈУ СРБЕ: Полиција трага за албанским екстремистом са Миријева!

Празничне дане проводе весело, сложно, заједно, посећујући једни друге, а у селу живи и Филип Шубарић – глумац из филма “Енклава”, који живи са мајком, тројицом браће, док су у кући поред баба, деда и стриц.

– Севце је можда најсигурније место у општини Штрпце, јер овде нема Албанаца. Имамо два кафића где идем са другарима и идемо у школу у Штрпце, јер средњу школу немамо у Севцу – казао је Шубарић за Тањуг.

Бившем команданту ОВК изненада ПОЗЛИЛО пред одлазак у Хаг!

Додаје да његов обичан дан изгледа тако што ујутру иде у школу, после школе на скијање када је зима, а када нема снега иде у природу да се прошета.

Како наводи, празничне дане проводи сјајно, са породицом, пријатељима, комшијама, са којима попију по неку ракију, малу изађу, али све то након што испоштују све обичаје који су везани за прославу Божића.

УПОЗОРЕЊЕ! ЛЕДЕНА КИША ОКОВАЋЕ СРБИЈУ! Стиже ноћас и ево у којим деловима прво почиње да пада! ПУТЕВИ ЋЕ БИТИ КАО СТАКЛО, ПАЖЉИВО ВОЗИТЕ!

Posted by Севце Србија on Sunday, 6 January 2019

Истиче да се без обзира на све не би селио у централну Србију, јер воли тај крај и додаје да планира да када заврши средњу школу упише глуму.

– Волео бих овде да останем и да се бавим глумом и желео бих да овде имам своју породицу и да наставим живот овде. Мислим да је то могуће – каже Шубарић.

Млади све бруталнији: Премлатио малолетника па ухапшен!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
21°
Sat