ФБ
Занимљивости Србија

(ФОТО) Јованка је мајка храброст за воланом: Има 4 деце, вози камион по Европи, а сада је једним статусом свима запушила уста!

"Мене омаловажаваш како сам глупа јер радим овај посао, а не знаш у кружни ток да уђеш како треба. Мене омаловажаваш што возим камион, а не знаш где све имаш граничне прелазе да изађеш из своје државе".

ТЕЛЕФОН ЈЕ ЗАЗВОНИО У ПОЛА 3 УЈУТРО, ЧУО САМ САМО: АЛЕКСАНДРЕ, ДОЂИТЕ ШТО ПРЕ! Потресна исповест Београђанина (46) који је годинама чекао нови бубрег! Прву прилику је ПРОПУСТИО!

– Ја сам она која те „пушта“ да се укључиш у саобраћај док излећеш из зауставне траке као да летиш са свемирским бродом а не аутом, блицам ти и скидам ногу са гаса, а ти притом конташ „далеко је камион, не може он мене стићи“. Ти немаш појма да сам ја „тешка, дуга, широка“, да ја не смем нагло, нити брзо да кочим. Стоти део секунде „моје непажње“ кошта живота, твог или мог – речи су Јованке Мишурић из Добоја, која је својим статусом у групи Возачи камиона покренула бројне коментаре, а када прочитате њене речи до краја вероватно ћете се и ви мало замислити и схватити колико је ова жена у праву.

Јованка Јока Мишурић (40) једна је од ретких жена која вози камион и свакодневно се широм Европе сусреће са разним „незгодним ситуацијама“. Како каже „преко главе јој је несавесних возача који потцењују камионџије а нису свесни колико од њих зависе“.

За ову жену не постоји реч немогуће, она не зна за препреке. Јованка је мајка четворо деце, које сама одгаја. Бивши супруг јој је преминуо пре шест месеци, од тада сама брине о деци од којих најмлађе има 12 година.

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Муџахедини су одсецали главе српским војницима, а Изетбеговић их је свечано постројио!

Фб

Како каже радила је „све и свашта“, од надничарења, у шумским газдинствима, конобарисања, печења роштиља у врелим летњим данима, обијања прагова као трговачки путник, а није имала дана радног стажа, онда је одлучила да промени нешто у свом животу – кренула је да вози камионе.

У почетку је наишла на противљење породице због своје одлуке, највише из страха за њену безбедност, док је друштво реаговало потцењивачки и шовинистички.

– Толика је дискриминација да је то страшно. На Западу жене возе бродове и авионе, а код нас не може камион. Свугде у свету жена што више зна – више је цењена, а само овде Јока луда. Кад сам полагала возачки испит, такве непријатности сам доживљавала да сам питала инструктора јесам ли можда ванземаљац – рекла је Јока.

(ВИДЕО) ХУСЕИНОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ: Достојанствен, пре вешања, изговорио је ове поруке које одјекују 11 година!

ФБ

Јокин статус вам преносимо у целости.

– Ја сам женско, али изгледа неко дивље женско. Ја сам она која те „пушта“ да се укључиш у саобраћај док излећеш из зауставне траке као да летиш са свемирским бродом а не аутом, блицам ти и скидам ногу са гаса, а ти притом конташ „далеко је камион, не може он мене стићи“. Ти немаш појма да сам ја „тешка, дуга, широка“, да ја не смем нагло, нити брзо да кочим. Стоти део секунде „моје непажње“ кошта живота, твог или мог.

Да, ја сам она која кад скреће где је уска улица, а ти као какав Бог, престројио се, налактио се на волан и гледаш како се ја мучим да не нагазим на ивичњак или не дао драги Бог да тебе „закачим задњим крајем шлепе. Да, ја сам она коју ти док заобилазиш псујеш мајку, ти мислиш да ја не видим у свом ретровизору док рукама нервозно млатараш.

Ја сам она, која вози камион од 40 тона. Тамо где имају само две саобраћајне траке, где је клизаво или узбрдо ја идем споро, а ти мени псујеш све по списку јер за Бога милог, ја сам „метиљаво неспособно женско“ које нема појма ни о чему. Не знаш ти да није исто уз то исто брдо ићи аутом и камионом. Ја сам она која превози и ломљиво, стаклено, високо,скупо,тешко… Знам ја, да нама многи „крпе по реду све“, јер возачи камиона су „бахати људи“.

Тамо где је забрана претицања за камионе, ти идеш испред мене испод ограничења, онда кад ти блицнем да или возиш или да се склониш, ти мени средњи прст показеш, видим ја то, само не дам да ме такви избаце из такта, ништа се ти не брини. Кад неко од возача на страници пита за неки савет, највише се јављају они који немају везе никакве са саобраћајем.

Мени лично кажеш како сам „глупа“, ако је тако а зашто ме зовеш у глухо доба ноћи и питаш „а је ли Јоко, треба ли мени виза да идем у Сарајево?“ Мене омаловажаваш како сам глупа јер радим овај посао, а не знаш ући како треба у кружни ток. Мене омаловажаваш што возим камион, а не знаш где све имаш граничне прелазе да изађеш из своје државе.

Сви раде овај посао што или га воле или морају. Кад прочитам оно „није ни за каквог другог посла, него да вози“ или оно „ма глуп као возач“ смучи ми се. Није овај посао сести и возити. Ако нисте знали, овај посао може радити само неко ко је сналажљив. Они који возе савршено добро знају о чему ја овде пишем. У овом послу нису битни сати, минуте, а понекад и секунде су важне.

Кад изађем из камиона, окрећеш главу од мене. Као „возачи смрде, то се данима не купа“, ма бежи тамо! Колико возача знам уреднији су од већине. Част онима који цене и поштују овај посао.

Не мораш да ме жалиш, цениш, нити поштујеш, али ни под разно не смеш да ме омаловажаваш. Када неко пита за неки савет, ако немаш нешто паметно да кажеш, боље је ћути. Јер кад неког јавно понизиш, ти мислиш да си фрајер. Е па ниси – обично си говедо!

И ко каже да возачи немају школу?! Да, немамо ми школу, али зато ме питаш „Јоко, где си, кад ти кажем ево ме близу Штутгарта, а ти мени какво је време у Аустрији!?!“

На то се само насмијем, јер шта друго да урадим на твоје речи. Маните се ви сви који не разумете овај посао, радите свој посао. Ми сигурно нећемо дирати у вашу професију, јер немамо када, ваља стићи на све утоваре и истоваре – написала је Јока.

ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ВОЈНОЈ ГИМНАЗИЈИ: Претио ученици пиштољем, избио јој зуб, па је исекао ножем! ДРУГОВИ ГА ГРИЗЛИ ДА ЈЕ СПАСУС-а

– Ја поштено радим свој посао и зарађујем за своју децу, не тражим ни од кога ништа. Само мало поштовања и разумевања, а ако не могу ни толико, онда бар нек гледају своја посла. Где год дођем наилазим на подсмех. Али се трудим да ме то не дотиче, ипак то више говори о њима, него о мени. Мада ми некад прекипи, па напишем по коју реч, као овај статус где сам рекла све што ме је у том тренутку „лежало на души“ – испричала је Јока.

ЦРНЕ РУПЕ СД

ФБ

– Кад је најтеже не треба одустајати, шта год желиш у животу бори се да то и оствариш. Ако желиш да будеш дама бори се да будеш дама, ако желиш да возиш камион бори се за то. Само следите своје снове и оствариће вам се – испричала је Јованка за Телеграф.рс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови дипломатски рат: Када год нема шта да ради, Хрватска удара на Србе

Балашевић делио поклоне Хрватима за католички Божић

Уручени станови припадницима Војске и Министарства одбране

(ВИДЕО) НЛО ИЗНАД РУСИЈЕ! Спектакуларни снимак направљен изнад града Липецка!

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat