Друштво Србија

(ФОТО) ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ МРАЧНУ ТАЈНУ: Заледићете се када видите његов облик и чујете легенду!

Страховите ствари везује се за језеро Ћелије у расинском крају. Ово језеро налази се у непосредној близини Крушевца, а његова површина износи око 598 квадратних километара, док највећа дубина језера износи 41 метар.

Састоји од три басена: златарског, васићког и водозахватног. На језеро се може стићи из два правца: Ниша, односно Прокупља – Блаца и Крушевца.

Језиво злостављање у новосадском Окружном затвору: Цимеру чупали зубе клештима, он све трпео и ћутао!

Међутим, упркос лепоти Ћелија, постоји језива легенда од које се леди крв у жилама. Наиме, на месту где је сада ово вештачко језеро налазило се село које је према легенди пола измештено, а пола потопљено. Оно што је још бизарније јесте прича да је потопљено и гробље, али и црква. Према легенди, у коју неки мештани још увек верују, у води се може повремено уочити и крст са врха цркве.

(ВИДЕО) ОВО МУ НИКАДА НИСУ ОПРОСТИЛИ: Прича о шпијуну који је за КГБ растурио британску службу и тако обележио Хладни рат

Цела ова прича добија још језивији призвук ако се дода и чињеница да сваке године језеро „узме по неки живот“ то јест да се неко у њему утопи. А код мештана се може чути језиво тумачење легенде по којој ће језеро узети онолико живота колико је гробова потопљено. Још један бизарна ствар везана за језеро јесте и његов облик. Наиме, уколико на Гугл мапама претражити језеро Ћелије остаћете шокирани оним што ћете видети – језеро има облик змаја!

Са друге стране језеро је веома атрактивно и привлачно туристима, тако да је у време летње сезоне плажа звана „Писта“ препуна људи. Наравно, пецароша има увек.

(ВИДЕО) ДЕЧАК ИЗАШАО ИЗ ШКОЛСКОГ АУТОБУСА И ПОЈУРИО ПРАВО ПОД КАМИОН: Реакција возача ће вас оставити без даха!

Извор: srbijadanas.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Немачка неће одустати од комадања Србије, чак и ако се приближе Берлин и Москва

Руски убица сателита мука за Пентагон

НАСА узнемирена: Нешто чудно отапа Антарктик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun