Занимљивости

(ФОТО) ИСПЛИВАЛЕ УСПОМЕНЕ, АЛИ СТВАРНО: Ова камера је лутала 250 км по морском дну, а онда је нашла пут до власнице на невероватан начин! Ни ту није био крај изненађењима!

Када је 11-годишњи дечак са Тајвана пронашао на плажи необичан предмет за који није знао шта је, није ни слутио да ће неком донети срећу и успемене за које се мислило да су заувек изгубљене.

Реч је о камери која је толико била прекривена шкољкама и морским алгама да је више личила на камен извађен из великих морских дубина.

Све је почело тако што су деца са учитељицом провела дан у природи тј. у чишћењу плаже.

ЛАЗАНСКИ: Шта би било да је неко из РОСУ отворио ватру на окупљене СРБЕ?

„Када смо схватили шта је у питању, помислили смо да је сигурно покварена, а онда смо случајно открили дугме за отварање заштитне футроле. За дивно чудо, ни кап воде није ушла унутра. Међутим, оно што је потпуно невероватно је то што је батерија камере била још увек напуњена“, рекла је учитељица са Тајвана Парк Ли.

Потом се у школи одлучили да пробају да нађу власника. Иако су се напре двоумили да ли је у реду да отворе фотографије и виде шта је на њима, схватили су да је то једини начин да дођу до власника.

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

С обзиром на то да су неке слике биле из Јапана, одлучили су да фотографије из камере поставе на друштвене мреже са поруком на два језика: кинеском и јапанском.

За невероватно кратко време фотографија се раширила друштвеним мрежама и имала је више од 10.000 шерова. Био је то сигуран пут до власника кога су нашли након само једног дана.

„Нисам могла да верујем. Била сам потпуно шокирана када су ми пријатељи рекли за ово и послали на Фејсбуку фотографије за које сам мислила да су заувек изгубљене“ рекла је власница Серина Цубакихара.

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

Студенткиња из Јапана била је на одмору и роњењу у Окинави која је око 250 километара источно од Тајвана. Тамо је испустила камеру.

„Током роњења један од мојих пријатеља је остао без ваздуха и била му је потребна моја помоћ. Тада сам испустила камеру и заувек се опростила од идеје да ћу је поново пронаћи. Било је то у септембру 2015. године“ рекла је млада Јапанка.

Није ни слутила да је добро запечаћена у својој заштитној футроли, камера започела своје сопствено дугачо путовање по морском дну.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

Прешла је стотине километара да би осванула на плажама Тајвана.

„Нисам ни сањала да ће ми се догодити ова чудесна срећа да ми се све ове успомене врате и то на овако сјајан начин“ рекла је она и додала да планира у јуну да отпутује на Тајван и захвали се учитељици и деци која су успела да је нађу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Све руске дипломате се вратиле у Москву

СТРАВА И УЖАС НА ЊИВИ КОД КОВИНА: Дечак (14) пао са трактора, па га прегазила тањирача

ЧКАЉИНЕ КОЛЕГЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О СЛАВНОМ ГЛУМЦУ: Какав је био на снимању Камионџија и Бољег живота, како се понашао кад се угасе камере и због чега је двоје деце повикало: ЗАШТО ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ

ИРИНЕЈ: Вучић је јунак, честитам му

Извор: Курир

Оставите коментар