Србија Хроника

(ФОТО) Ексклузивне службене белешке о ликвидацијама криминалаца: ОНИ СУ УБИЛИ НАЈЈАЧЕ СРПСКЕ МАФИЈАШЕ

Крвави обрачуни током деведесетих у којима су ликвидирани високопозиционирани припадници српског подземља и даље нису расветљени, а убице су на слободи. Међу жестоким момцима који су убијени, а за чију смрт нико није одговарао су Александар Кнежевић Кнеле, Бранислав Матић Бели, Ђорђе Божовић Гишка, Раде Ћалдовић Ћента, као и Јусуф Јуса Булић и Дарко Ашанин. Ни дан-данас, после више од 20 година од злочина, иако су нека имена довођена у везу са злочинима, не зна се ко је и због чега наложио њихову ликвидацију.

Бивши функционер ДБ Божидар Спасић сматра да та убиства никад неће бити расветљена!

– Ови криминални обрачуни, који су почели ликвидацијом Белог, а завршавају се убиством Жељка Ражнатовића Аркана, позадина су тадашње спреге између криминала и политике. С великом сигурношћу можемо да кажемо да ће та убиства остати црна тачка и провалија у истражним радњама наших органа. Неких 20 убистава никада неће бити расветљено нити за то има воље. Овде се ради о злочинима у којима је дошло до чувене спреге између подземља и политике и у којима треба утврдити политичку позадину, а ту је немогуће доћи до праве истине – каже Спасић.

(ВИДЕО) ИЗРАЕЛЦИ СЕ РАНО ОБРАДОВАЛИ: Руски експерт разоткрио зашто је уништен РУСКИ ПВО СИСТЕМ ПАНЦИР С1 у Сирији!

Српски телеграф дошао је до ексклузивних докумената ДБ у вези са мафијашким убиствима у којима се наводе и имена потенцијалних егзекутора.

Јуса у сукобу с Арканом

Јусуф Јуса Булић, власник ФК Железник, ликвидиран је 4. марта 1998. испред кафића на Новом Београду. Осим њега, у нападу су страдали његов телохранитељ Ненад Рашчанин и пријатељ Петар Вујичић, такође спортски функционер Железника.

У службеној белешци коју је Српски телеграф имао на увид наводи се и могући мотив злочина, па се помиње да је Булић пре смрти дошао у сукоб са Жељком Ражнатовићем Арканом.

– Аркан и Булић су се сукобили око послова са ФК Железник, продаје играча и око неких утакмица. Поједини пријатељи Вујичића, који је ликвидиран са Булићем, спремни су и на освету Ражнатовићу због овог. Један од наших оперативаца је у сталном контакту са групом убијеног Булића и очекујемо убрзо нове информације, о чему ћу накнадно обавестити начелника – наводи се у документу.

Бели и Гишка ликвидирани због демонстрација

Нераздвојни пријатељи Бранислав Матић Бели и Ђорђе Божовић Гишка убијени су у размаку од само месец дана. Бели је ликвидиран на кућном прагу 4. августа 1991, а Гишка 15. септембра исте године на ратишту у Госпићу.

ПОЈЕО ЈАГЊЕТИНУ У ЈАБЛАНИЦИ И ПОБЕГАО: Конобар га јурио до Бања Луке

– Матићев пријатељ тврди да су Бели, па Гишка убијени из освете за демонстрације 9. марта 1991. Према његовим информацијама, испред куће Матића убице су чекале у белом мерцедесу и зеленом форду. Наш извор је уверен да је међу убицама био савезни специјалац Насер Орић, који их је, како каже, тукао и на демонстрацијама – наводи се у документу.

Како се додаје, Матићев пријатељ је сигуран да су поједине структуре ДБ учествовале у оба злочина, док је мотив наводно њихова присна веза са СПО, финансирање странке и учествовање у демонстрацијама.

Ћенту смакнуо Воја Американац

Раде Ћалдовић Ћента, пријатељ Жељка Ражнатовића и Ђорђа Божовића, ликвидиран је 15. фебруара 1997. испред Клуба књижевника у центру Београда. Осим њега, настрадала је и његова девојка Маја Павић, венчана кума Цеце Ражнатовић.

(ВИДЕО) УСТАШКА БРУКА У БЛАЈБУРГУ! Млади усташа у црном је пришао новинару, а онда је доживео ЖЕСТОКО ПОНИЖЕЊЕ!

Према белешци до које је Српски телеграф дошао, сумњало се да иза злочина стоји Војислав Раичевић звани Воја Американац.

– Извор је сигуран да је убиство освета за ликвидацију Александра Кнежевића Кнелета у „Хајату“ пре пет година. Вождовчани чији је виђенији припадник био Кнеле желели су освету и Ћенту су означили као неког ко је одговоран за убиство Кнежевића због Ћентине везе са Миодрагом Цвијетиновићем, који се помиње као директни извршилац ликвидације у „Хајату“. Раичевић, према извештају оперативаца, у сукобу је са Ћалдовићем због неког ранијег посла и износа од око 100.000 марака – стоји у документу.

Сарајлија платио Ашаниново убиство?

Жестоки момак Дарко Ашанин убијен је 30. јуна 1998. хицима из аутоматског оружја у башти свог ресторана на београдском Дедињу, а о мотивима и извршиоцима злочина и даље се само спекулише.

(ФОТО) Најодвратније дописивање педофила из Велике Плане са девојчицом (13): Ја тебе зовем ћеро, ти мене тата

– Припадници полиције су разговарали са А. Т. и Д. Б., лицима која су изузетно повезана са криминалним клановима у београдском подземљу. Постоје индиције да они имају информације које до сада нису познате о убиству Дарка Ашанина. Лица са којима смо разговарали истичу да је новац за убиство дао извесни Ратомир Спаић из Сарајева – наводи се у службеној белешци до које је Српски телеграф дошао.

Сумњали на Тајгера

Александар Кнежевић Кнеле убијен је 28. октобра 1992. у соби 331 хотела „Хајат“ у Београду. Његово тело пронађено је дан касније, а на огледалу је крвљу била написана порука „Број 1“. Овај злочин и даље је мистерија.

– Оперативним радом на терену, у разговору са људима за које постоје основане сумње да су блиски криминалним клановима београдског подземља, долазим до нових детаља о убиству Кнежевића, телохранитеља Вука Драшковића. Један правац истраге, према оперативним сазнањима, требало би усмерити на Миодрага Цвијетиновића званог по надимку Миша Тајгер, за ког бих истакао да је близак криминалном кругу којим руководи Раде Ћалдовић Ћента. Овом приликом истичемо да је Цвијетиновић очигледно имао помагаче у самим безбедносним структурама који су му помогли да испланира и изврши убиство Кнежевића, а затим побегне – стоји у документу.

Ко је Ћента

– дружио се да Љубомиром Магашом
– осуђиван за изнуду, уцене, разбојништво и крађу
– хапшен 1967. због оптужби за силовање
– Ћента 1972. рањен у стомак у Верони
– у новембру 1993. неуспели атентат на Ћалдовића

Ко је Гишка

– рођен 16. септембра 1955. у Пећи
– са 13 година први пут илегално прешао границу
– говорио девет језика
– завршио три факултета
– женио се два пута, има ћерку Милену
– убијен 15. септембра 1991. године
– ћерка му је доктор наука и директор иностране фирме
– жена му погинула у саобраћајној несрећи 2004.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САМ ПРОТИВ СВИХ! ТРАМП ЗАРАТИО СА ЕУ ЗБОГ ИРАНА: Председник САД изгубио подршку савезника, НЕМЦИ УЗИМАЈУ СУДБИНУ У СВОЈЕ РУКЕ?!

ПРВА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ! Стефан Јоксић узео сребро на ЕП у каратеу

(ВИДЕО) КИНА ЗАБРАНИЛА ПРЕНОС НАСТУПА АЛБАНИЈЕ И ИРКСЕ!! Разлог ће вас оставити БЕЗ ТЕКСТА

НА НЕКИМ МАГИСТРАЛАМА БИЋЕ ДОЗВОЉЕНО И ВИШЕ ОД 80 КМ/Х! Максимална брзина у Србији неће се повећавати САМО НА АУТОПУТЕВИМА!

САЈАМ ДРОНОВА: У трци Дрон куп учествује и Србија

УСТАШЕ МАЊЕ ОД МАКОВОГ ЗРНА: Аустријска полиција на скупу у Блајбургу због величања нацизма ухапсила 7 особа!

Извор/Фото: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun
17°
Mon