Facebook/ Naša Bela Crkva
Друштво Србија

(ФОТО) ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У СРБИЈИ! Паљење њива УЗЕЛО ДАНАК – уништен РЕТКИ ПРИРОДНИ БИСЕР наше земље!

Противзаконито паљење њива и пашњака уништило је још један природни бисер у Србији Загајичка брда, најлепши предео јединствене Делиблатске пешчаре.

ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР НА АУТО-ПУТУ! Мајка и двоје деце повређени код Арене! Хитно превезени у Ургентни центар!

Све туристичке туре по овом јединственом простору у Европи, Делиблатској пешчари, издвајале су Загајичка брда као уникатан реликт прапејзажа Панонске низије, са лоптастим бреговима и древним пешчаним динама, делом прекривеним степама, а делом шумама. Због ранијих пожара овај предео већ је био руиниран и стручњаци су његову ревитализацију најављивали за 2019. То се неће догодити јер овај део пешчаре већ данима опет гори.

Facebook/ Naša Bela Crkva

Прошле недеље је избио пожар, цела општина Бела Црква је спорадично горела, претходне три недеље на све стране су били пожари, што код нас што код оних који су прелазили са румунске стране, јер и код њих се палило ненормално. Углавном су пољопривредници палили остатке на њивама. Код нас су горели воћњаци, шуме, кукурузи… – каже планинар и љубитељ природе из Беле Цркве. Како додаје, Загајичка брда горела су у етапама, а на крају пожара биланс је око 90 одсто изгорелог ниског растиња, заједно са младицама храста који је специфичан за овај део пешчаре.

ЛАЗИЋЕВА ДЕВОЈКА СЕ РАЗБОЛЕЛА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ КОЈА МУ СЕ ДЕСИЛА: Марина открила када ће посетити певача у болници!

Пожари су се у највећој мери ширили са оближњих њива, али било је сигурно и намерних паљења од сточара који ту чувају овце и краве, иако се ради о заштићеној зони где је то изузетно забрањено.

Facebook/ Naša Bela Crkva

ЕВО ЗАШТО ЈЕ МАНИЈАК НАПАО ДЕВОЈЧИЦУ У ТРАМВАЈУ: Иживљавао се над дететом због веренице!

Загајичка брда су, иначе, станиште највеће колоније слепог кучета у Европи, а ту живе и друге заштићене врсте.

– Колико ће само година бити потребно да се све то опорави? Јесен на Загајичким брдима је величанствена. Ове јесени нема чему више да се радујемо, остао је гареж и црнило. Сад могу да га посете само они што снимају апокалиптичне филмове, изгледа као да је у питању друга планета – каже саговорник.

Из ЈП „Војводинашуме“ кажу да се пожар проширио или са оближњих њива које су гореле или са пашњака које пале чобани како би на пролеће што пре никла нова трава за испашу. Још није урађена процена, претпоставља се да је изгорело од 100 до 200 хектара, већином ниског растиња.

ЖЕНА У ЦРНОМ СТАЈАЛА ЈЕ ПОРЕД КРЕВЕТА! Чудо у Краљеву на Свету Петку! „Требало је дете да ти страда, ти си га заменила. Иди у цркву и запали свећу!“

– Нема озбиљне штете на шуми. Већином је уништена степска вегетација. Пољочуварска служба не ради свој посао, то је проблем. Чак смо молили чобане да нас обавесте када већ пале, организоваћемо службу да ватра не би ушла у шуму и направила катастрофу – каже ренџер „Војводинашума“ задужен за ову област.

Facebook/ Naša Bela Crkva

(ВИДЕО) Лазићев брат из Шапца оцрнио Севићку: Ана саботирала давање крви за Дарка!

Ланчани удес због пожара

Ово није једини катастрофалан пример штете од пожара на њивама.

Пожар који је буктао на 800 хектара у околини Зрењанина захватио је део специјалног резервата природе Царска бара који је сада добрим делом уништен. Због паљења стрњике десио си и ланчани судар на нишком ауто-путу у близини искључења за Крагујевац. У судару седам возила, један човек је погинуо.

РОДИТЕЉИ ДАРКА ЛАЗИЋА У КБЦ-У ЗЕМУН! МАЈКА: Он се осећа БОЉЕ!

ДАЧИЋ ПОРУЧИО НЕМАЧКОЈ И АМЕРИЦИ: Србија не мора ништа, осим да ПОШТУЈЕ СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ!

ДЕТАЉИ УЖАСА У НИШКОМ ХОТЕЛУ: Исекао вене на обе руке, собарица га нашла у локви крви

Специјалци са дугим цевима на линији разграничења са Републиком Српском, у Сарајеву као да се спрема ратно стање

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЦЕЦА ЈЕ АРКАНА ЗВАЛА БУЦКО: А тек да чујете какав је надимак он њој дао!

ЛАЗИЋЕВА БАКА СЕ ПРВИ ПУТ ОГЛАСИЛА: Ево каква је ноћ иза Дарка!

Чанковић: Убиство полицајаца терористички акт са опасним намерама?

ПОЧИЊЕ ЗИМСКО РАЧУНАЊЕ ВРЕМЕНА! Немојте се успавати! Ево када треба да померите казаљке на часовницима!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri