Забава

(ФОТО) 10 НАЈУЗНЕМИРУЈУЋИХ МИСТЕРИЈА: Широм света крију се шокантне тајне!

Постоје неке мистерије које постоје годинама, приче које се преносе са колена на колено све док не постану прави митови. Ти митови се препричавају даље са надом да ће се открити њихова тајна једном за свагда.

Многе старе мистерије још увек су главни фокус за истраживаче аматере који се надају да ће баш они пронаћи део који недостаје.

Да ли имамо одговоре на све? научници ће рећи не, бар је то одговор на дуже стазе. Да ли су одговори на неке од највећих светских мистерија нешто што бисмо уопште могли да схватимо? Да ли би нас одговори узнемирили више од саме мистерије? Могуће је, јер да будемо искрени, неке мистерије су толико језиве да ни не желимо да знамо више о њима!

ШЕШЕЉ: Сергеју ћу променити лични опис!

1. Супермен Маклесфилда

Када управљате огромним авионом на небу очекујете да видите неке нове видике, али никада не бисте очекивали да видите човека који пролеће поред вас на 1.000 метара висине. Управо то се десило пилотима Ербаса 320 који тврде да су управо то видели у јуну 2014. године док су летели изнад Меклесфилда ка аеродрому Манчестер у Енглеској.

Пилоти тврде да је човек летео на неких 100 метара од авиона и оставио их је у шоку. Није им било јасно како се кретао кроз ваздух без падобрана или помоћних средстава. Пилоти су овај случај пријавили контроли лета, али радар није ухватио ништа у то време. Мистериозни авијатор назван је Суперменом од Маклесфилда.

2. Аномалија Балтичког мора

Јуна 2011.године, рониоци из тиме Океан X, претраживали су Балтичко море када су наишли на невероватну формацију која је названа аномалија Балтичког мора.

Ова аномалија има пречник 60 метара и кружне је формације на дубини од 85 метара. Налази се на високом стубу и има структуру сличну степеницама, које воде у тамну рупу.

Неки спекулишу да је то стара структура из Другог светског рата, потопљена реликвија, а неки тврде и да је летећи тањир. Можемо само да чекамо на резултате подробнијих истраживања.

3. УВБ-76

УВБ-76 је име које се користи за мистериозне краткоталасну радиостаницу која се емитовала константно током 1982. године. Користила је фреквенцију од 4625кХз и емитовала кратка, монотона зујања на 25 тонова по минути, 24 сата дневно. Повремено, зујање би се заустављало, а чуо се глас који је причао на руском језику, а онда је зујање поново почињало.

Нека емитовања открила су имена која би могла да буду знаци позива неке идентификационе станице. УВБ-76 је било име за ову појаву до 2010. године, када је станица сама себи наденула име МДЗхБ. Иако постоји неколико теорија о природи и разлозима емитовања, права сврха никада није потврђена и остаје мистерија и константан извор спекулација.

(ВИДЕО) Девојчици су из стомака извукли лопту од длака тешку 2,1 килограм!

4. Кит од 52-херца

Преко 25 година, морски биолози прате песму кита из Северног пацифика. Већина китова пева на фреквенцији од 10-20 херца, али овај посебан кит пева на 52 херца. Као резултат, истраживачи никада нису добили одговор, остављајући ово створење познато као најусамљенији кит на свету.

С обзиром да китови типично певају на нижој фреквенцији, кит од 52 херца као да прича другим језиком од осталих китова, ако они уопште могу да га чују. Глас је спустио мало фреквенцију од 1992. године, што индикује да је кит оматорио или порастао.

Истраживачи до сада нису успели да идентификују врсту кита, али спекулишу да је можда деформисан, или је хибрид неке друге врсте. Иако његово кретање може да се уочи звуком, он никада није виђен и за сада је једини такве врсте.

5. Флетвуд чудовиште!

Створење је први пут виђено у Флетвудсу у Бракстону, Западна Вирџинија, септембра 1952. године. Сведоци описују да има 2.1м са тамним телом и лицем које сија. Глава му је хоризонтално издужена са вечиким кругом које се појављује иза, има велике руке са канџама налик прстима.

Прва од бројних виђања укључивало је групу дечака који су истраживали јарко црвено светло које се појавило на небу. Пронашли су велику црвену пулсирајућу куглу у облику црвене магле која је чинила да им очи и нос горе. Светло са њихове батеријске лампе открило је недефинисано створење које је стајало близу оближњег дрвета. Оно је испустило неки шиштав звук пре него што је клизнула ка њима. Група дечака одмах је побегла из тог подручја. Ниједно адекватно објашњење никада није дато.

6. Блуп

Блуп је име дато ултра ниској фреквенцији и невероватно јаком звуку који је детектован неколико пута од стране Националне Океанске и Атмосферске Администрације 1997. године.

Звук има јаке варијације у фреквенцијама и подсећа на живо створење, као што је кит, али је неколико пута гласније од најгласнијег снимка свих врста.

Ово доводи до спекулација на могућност да постоји створење које је веће од највеће познате врсте кита које се крије у дубинама океана.

(ВИДЕО) ЗА ОВУ СЕКТУ ЕКСПЕРТИ КАЖУ ДА ЈЕ НАЈОПАСНИЈА У 2018: Вођа је био у затвору због силовања, представља се као Месија и врбује девојке за своје невесте

7. СС Уранг Медан

Ово је класична прича о броду духова. Прича се први пут појавила у серијалу чланака у холандско-индонежанским новинама 1948. године. Прича каже да су 1947. године, два америчка брода примила хитан позив од холандског брода, Уранг Медан. Порука је била послата Морзеовом шифром и у њој је писало да је капетан као и сво особље мртво. Неколико тренутака касније, још једна реч је стигла: „Умирем“. Затим тишина.

Када је један брод пронашао Уранг Медан и укрцали се на њега, навдно јр брод био пун лешева са отвореним устима, отвореним очима и без икаквих знакова повреда и без преживелих. Ускоро је извио пожар у делу пртљага, па су сви морали да се евакуишу. Брод је експлодирао и потонуо. Мистериозне смрти никада нису објашњене.

8. Тамам Шуд случај

Ово је неоткривен амистерија која укључује леш неидентификованог мушкарца који је пронађен у децембру 1948. године у јужној Аустралији. Случај је назван „Тама Шуд“ што значи „крај“ или „готов“ на персијском језику, а управо то је писало на папирићу пронађеном у његовом џепу панталона.

Тело је пронађено на плажи Сомертон, како лежи у песку . На његовом капуту налазила сес на пола попушена цигарета. Ова мистерија била је предмет многих теорија почевши од идентитета мушкарца и стварима које су довеле до његове смрти.

9. Хинтеркаифек Масакр

Хинтеркаифек је име мале фарме скрицвене у Баварским шумама Немачке. То је место једног од највећих нерешених злочина где су житељи фарме брутално убијени секиром. Жртве су биле старији брачни пар, њихова ћерка и њено двоје деце, као и помоћница.

Верује се да су чланови породице измамљени из куће у амбар један по један, где су им одсечене главе једним потезом секире. Тела су пронађена у понедељак, спакована и покривена. Докази су указивали да је убица остао преко викенда на фарми након што их је убио, јер је свежа храна била поједена у кухињи, стока је редовно храњена, а дим из камина су виделе комшије, али ништа више није откривено.

ЦЕГЕР У РУКЕ! ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ НАПЛАТА КЕСА У СРБИЈИ: Ево колико ће вас то коштати!

10. Мариана мистериозна ајкула

1989. године, током једноставног експеримента у Суруга заливу, на дубини од око 1,5 километара, јапански научници сведочили су нечем невероватном и то су и снимили.

Они су тражили дубоко скривени подводни свет и поставили су мамце на тло. Камера је била прикачена како би се видело какав све живот постоји на тој дубини. Безброј ајкула и риба је прилазило али неочекивано огромна ајкула ушла је у кадар.

Она је била толико велика да су остале ајкуле покушале да побегну како би избегле сусрет са њом. Она није идентификована и тешко је измерити њену величину, од око 9-15 метара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОТРОВНИ ПАРАДАЈЗ НИЈЕ ПРОНАЂЕН НА ПИЈАЦИ: После овог скандалозног натписа огласило се министарство!

Вучић о самиту у Софији: Много је времена испред нас и још много тога може да се догоди

ПОПОВИЋ: Србија неће допустити терор над Србима на КиМ!

(ВИДЕО) ХОРОР: Убила мужа због даљинског управљача!

Извор: Република

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed