Printscreen
Регион

Формирати комисију да утврди има ли производње оружја у Федерацији БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да би због јачања међусобног поверења у БиХ било добро да буде формирана заједничка комисија ентитетских влада која би утврдила чињенично стање о производњи оружја и муниције у Федерацији БиХ, која је изван контроле заједничких институција БиХ, али да не верује да ће то ФБиХ прихватити.

„БиХ је састављена од два ентитета, три народа и то је дејтонска структура. Видимо да код БиХ и њених заједничких органа то не функционише и да то није ’дејтонска одговорност‘. Зато би било најбоље, због јачања укупног односа поверења у БиХ, да се направи заједничка комисија влада Српске и ФБиХ и да се изврши контрола и инспекција и у ФБиХ и у Републици Српској, и да та прича спласне“, рекао је Додик новинарима у Теслићу.

ЋЕРКА ХЕРОИНЕ СТРАДАЛЕ НА КОСМЕТУ: ДА ВРАТИМ ВРЕМЕ, ОПЕТ БИХ ПОДРЖАЛА МАЈКУ НА ТОМ ПУТУ!

Додик је поручио да та прича неће нестати ароганцијом коју показују Бошњаци недоласком на заказану седницу Представничког дома парламента.

„Та седница и није важна, већ да ли има скривеног оружја или нема. Очигледно да га има, и то треба да буде заустављено“, рекао је Додик.

(ВИДЕО) ОВО НИСТЕ ВИДЕЛИ НА РТС-У: ГЕНЕРАЛ ПЕВА ЧЕТНИЧКУ ПЕСМУ СА БИНЕ

Он је истакао да је у ФБиХ „пројектима међународног фактора“ остало шест фабрика оружја и муниције, а да су у операцијама уништавања у Републици Српској укинуте све, те да зато постоји оправдана забринутост.

„Наравно, нисмо ми ништа слабији или лошији због тога, али свакако не било добро да неко тајно производи оружје и да га складишти, како то они кажу, ’за не дај боже‘. Да ли ће то у ФБиХ прихватити? Не верујем, али верујем да ће наша влада пристати“, навео је Додик.

(ВИДЕО) УШАО ГО У РЕСТОРАН И ПОЧЕО ДА ПУЦА: 4 мртвих, 4 рањених у пуцњави у Кући вафла у Тенесију

Седница Представничког дома парламента БиХ на којој је требало која се расправља о ратнохушкачким изјавама члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама наменске индустрије на територији ФБиХ, одложена је у петак, 20. априла, због недостатка кворума.

ЛИДЕР РАДИКАЛА ОШТРО ОДГОВАРА НА НАПАД РТС! Шешељ: Ољу ћу лично казнити! Чини ми се да је она тајно заљубљена у мене!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon