Извор: Printscreent/pozoristeterazije.com
ВИДЕО

,,Фантом из опере“ стиже у позориште на Теразијама (ВИДЕО)

Премијера једног од најспектакуларнијих и најпознатијих мјузикала у историји, легендарног ,,Фантома из опере", биће одржана у Позоришту на Теразијама у октобру ове године. Припреме за премијеру теку још од априла.

,,Фантом из Опере’’ важи за најпопуларнији и најкомплекснији мјузикл у целини, с тога је добијање лиценце за његово извођење истинско признање за свако позориште и потврда високог нивоа достигнутог стандарда извођења. Ради се о лиценци за извођење према музици енглеског композитора Ендрјуа Лојда Вебера који је компоновао музику за екранизацију ,,Фантома из опере“ из 1986, а потом и за познатију из 2004.

Сцена из мјузикла ,,Фантом из опере“, извор: wikipedia.org

Улога Фантома поверена је Слободану Стефановићу, у алтернацији са Николом Булатовићем. На аудицији одржаној 17. и 18. марта за две женске и две мушке улоге, од преко 100 пријављених, у ужи избор је ушло 14 кандидата. За улогу Кристин изабрана је седамнаестогодишња Марта Хаџиманов, у алтернацији са Мирјаном Матић. Раул је Иван Марковић, у алтернацији са Славеном Дошлом. Улогу Карлоте тумаче првакиња Опере Народног позоришта у Београду Снежана Савичић Секулић и Мирјана Стојановић, док је Пјанђи Љубомир Поповић.

Режија београдске верзије ,,Фантома из Опере’’ поверена је Југу Радивојевићу, који је на сцени Позоришта на Теразијама до сада поставио већ два првокласна мјузикла: ,,Продуценти’’ и ,,Mamma Mia!’’
Мјузикл ,,Фантом из Опере’’ је са енглеског превео и урадио препев песама Слободан Обрадовић, док су у ауторском тиму још и диригент маестра Весна Шоуц, сценограф Александар Денић, костимограф Бојана Никитовић, кореограф Константин Костјуков, лектор Радован Кнежевић.

Извођење ,,Фантома из опере“ у Лондону, извор: twitter.com

У подели су и чланови и стални сарадници нашег позоришта Драган Вујић Вујке (Жозеф Буке), Милан Антонић (Господин Фирман), Душан Шида ( Господин Андре), Милена Васић / Ивана Поповић (Мадам Жири), Душан Каличанин (господин Рејер), Милена Живановић / Ива Стефановић (Мег), Божидар Боле Стошић (Господин Лефевр), Љубиша Динчић (Аукционар), Марко Пантелић (Дон Атило / Пасарино), Милан Громилић (Полицајац).

Илустрација, извор: Printscreen/youtube.com

У представи учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама. Премијера је планирана за октобар месец 2017. године.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић и Трамп до краја године о питању Косова

,,Србија је цивилизација, фали само министарство среће“ – утисак једног странца

ОРУЖЈЕ АПОКАЛИПСЕ: Најразорнија нуклеарна бомба икада направљена (ФОТО,ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri