Политика Србија

Фактор плус: СНС најјачи и у Београду и у Србији

Када би се београдски избори одржали у недељу, Српска напредна странка освојила би 39 одсто гласова грађана, а следеће би биле коалиција ПСГ – НС – Драган Ђилас и Група грађана Александар Шапић, са по 16 одсто гласова, показује истраживање агенције "Фактор плус". Када би се у недељу одржали парламентарни избори, СНС би освојио 53 одсто, а СПС 9,6 одсто гласова, наводи агенција.

Листа Луке Максимовића – Љубише Прелетачевића Белог, према истраживању агенције „Фактор плус“, освојила би 6,1 одсто, Социјалистичка партија Србије 5,9 одсто гласова бирача, ДС пет одсто, ГГ Не давимо Београд 2,8 одсто, исто као и Двери, а остале листе до 2,5 одсто гласова бирача.

Иначе, показују резултати, излазност би била 48 одсто, 22 одсто грађана нема став, а 30 одсто се изјаснило да не би изашло на биралишта.

Када би се у недељу одржали парламентарни избори, СНС би освојио 53 одсто, а следио би је њихов коалициони партнер СПС са освојених 9,6 одсто гласова бирача.

ДС би имао 6,9 одсто, ПСГ 5,6 одсто, а све остале странке и покрети би имали испод пет одсто, односно не би прешли цензус и остали би ван парламента.

На те изборе, каже истраживање, изашао би 41 одсто грађана Србије.

Директор агенције за испитивање јавног мњења „Фактор плус“ Владимир Пејић је на представљању резултата рекао да је извесно да би више од 50 одсто грађана изашло на београдске изборе.

Истиче да је, у односу на истраживање рађено прошлог месеца, примећен значајан пад рејтинга Покрета слободних грађана и каже да је то вероватно последица „негативних догађаја“ у тој странци.

Истраживање „Фактор плуса“ је рађено на узорку од 1.200 испитаника из Србије и 1.000 испитаника са територије Београда, а рађено је од 28. новембра до 5. децембра.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америчке дипломате из амбасаде на Куби имају оштећења мозга

Иванић: Изетбеговићев иступ знак проблема унутар БиХ

Састанак министра Вулина са амбасадором Чепурином

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri