ria.ru
Свет

Европска унија проширила антируске санкције, ево због чега

БРИСЕЛ, 4. август - Европска унија је проширила списак антируских санкција због случаја са испоруком Siemens турбина на Крим, саопштено је из Савета ЕУ.

,,ЕУ је додала троје руских грађана и три компаније, који су укључени у испоруку гасних турбина на Крим, на листу особа које спадају под рестриктивне мере у вези са радњама које подривају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине“, – наводи се у саопштењу.

Под ограничењимa су се нашла три предузећа и три руска грађана, укључујући заменика министра енергетике Андреја Черезова и шефа одељења Јевгенија Грабчака, извршног директора ,,Текхнопромекспорта“ Сергеја Топора-Гилку и компанију ,,Интераутоматика“.

Почетком јула из Сименса су рекли да су четири турбине, предвиђене за пројекат у Таману, незаконито постављене на Криму. Компанија је предложила да раскине уговор и да откупи опрему. Такође, немачка компанија намерава да раскине лиценциране споразуме са руским компанијама и да обустави испоруке руским државним фирмама.

Касније се сазнало да немачко министарство спољних послова припрема општеевропски одговор на скандал са испоруком турбина, а прошле недеље су га изгласали стални представници земаља чланица ЕУ.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прекоокеански комерцијални дронови – ново оружје терориста?

22 ГОДИНЕ ОД ЗЛОЧИНАЧКЕ АКЦИЈЕ ОЛУЈА: Срби тугују, Хрвати славе несрећну судбину 250.000 протераних људи!

Александар Шапић пуштањем менице хтео да угаси ВК Црвена Звезда

Дан Речне флоте Војске Србије обележен у Новом Саду

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat