Европа Свет

ЕВРОПСКА УНИЈА КАЖЊАВА ОРБАНА: Покренута НУКЛЕАРНА ОПЦИЈА против Мађарске!

Европски парламент донео је одлуку да казни Мађарску и активира члан 7 Лисабонског споразума због континуираног кршења демократских закона.

Са 448 гласова за, 197 против и 48 суздржаних резолуција је усвојена на пленарној седници парламента у Стразбуру.

(ВИДЕО) ДРАМА У МРЧАЈЕВЦИМА! СПРЕМА СЕ ЛИНЧ! Бесни мештани опколили кућу блудног распопа Мирољуба (50) у којој се затворио са братаницом Јасмином (19)

Европски парламент изгласао је данас почетак казнене процедуре Мађарској због континуираног кршења демократских закона.

Члан 7, познат и као „нуклеарна опција“ би на крају могао да доведе до одузимања права гласа оптуженој држави у свим институцијама ЕУ. Први пут је употребљен у децембру и то против Пољске.

Овај потез би могао да доведе до увођења санкција Мађарској.

(ФОТО) ХИТ НА МРЕЖАМА! Шешељ у трансу због катастрофе Хрвата, открио како на шпанскм од сада изгледа број шест!

Шта је Члан 7?

Члан 7 успостављен је пре 17 година као оруђе којим ЕУ може да казни све државе чланице које крше људска права. Државе-чланице ЕУ морају да испуне све услове демократске владавине и правила о поштовању људских права како би се уопште и придружиле Унији, а Члан 7 је нека врста осигурања да се земље са дискутабилном прошлошћу не врате старим, лошим навикама.

Овај члан уведен је у време када се ЕУ ширила на исток, како би се чланице, постојеће и будуће, јасно упозориле шта их чека у случају да прекрше основе постулате Европске уније. У Амстердамском споразуму, који је ступио на снагу 1999. године, појавила прва верзија Члана 7. Тај закон претио је санкцијама свакој земљи која прекрши фундаменталне вредности ЕУ, дефинисане као “слобода, демократија, поштовање људских права и основних слобода, као и владавина закона”.

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈОЈ ЈЕ ПРЕМИНУО СИН: На рукама ми је дете клонуло; Лекар је рекао да није озбиљно, умро је увече!

Ова процедура предвиђена је тзв. Уставом ЕУ у случају да нека од чланица озбиљно крши основне вредности ЕУ као што су владавина права, демократија, људска права и достојанство, слобода и право мањина.

Покретање Члана 7 подразумева између осталог суспензију ЕУ финансијских трансфера одређене чланице, али и могуће привремено укидање гласа те земље у ЕУ институцијама.

ОТПОРАН НА АУТОМАТЕ И КАШИКАРЕ, ШВЕРЦОВАО ТОВАРЕ КОКАИНА И ЉУБИО БЕОГРАДСКЕ МАНЕКЕНКЕ! Ево ко је најозлоглашенији ЦРНОГОРСКИ МАФИЈАШ који је пао у руке српске полиције

После усвајања у Европском парламненту одлука о суспензији Мађарске наћиће се пред Европским саветом на гласању.

УХАПШЕНИ АНАБЕЛА И АНДРЕЈ АТИЈАС: Туча у породици певачице, СЕВАЛЕ ПЕСНИЦЕ!

Мађарска ће у случају коначне потврде кршења ЕУ принципа и увођења санкција од ЕУ и даље бити у дужности да поштује обавезе које проистичу из чланства у ЕУ.

Одлука о укидању процедуре против земље чланице на основу Члана 7 такође се доноси у Европском савету при ћему је потребно да то подржи већина, а не све земље чланице.

ХОРОР КОД ШАПЦА, СЕКИРОМ УБИЛА МУЖА: Полиција жену затекла у породичној кући, а онда су ПРОНАШЛИ ОРУЖЈЕ и остали у шоку!

Покретање Члана 7 је до сада је било једно у случају Пољске и то због спроведених реформи за које је Европска комисија оценила да подривају независности правосуђа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛИЦЕ ЗЛА! Ово је наркоман из Беле Цркве који је ЗАКЛАО ОЦА ЈЕР МУ НИЈЕ ДАО ПАРЕ ЗА ДРОГУ, а онда мирно ћаскао с првоим комшијама!

„ДА ЈЕ ЗАКАСНИО СЕДАМ СЕКУНДИ, БИО БИ ЖИВ“ Млади адвокат из Јагодине убијен сасвим случајно, речи његовог оца после годину дана кидају душу

ШОКАНТНО ЉУБАВНО ПИСМО ИЗ ЗАТВОРА! ТАСМАНИЈСКИ ЂАВО ПИСАО ГЛУМИЦИ КОЈА ЈЕ ИСКАСАПИЛА МАЈКУ И БАБУ! Унука звезде Бољег живота украла срце ултиматфајтеру!

Преминуо Ратко Зечевић

(ВИДЕО) ДУШИЦИ СУ ДИГЛИ ЏИП У ВАЗДУХ, ДАНИМА ЈЕ БИЛА У АГОНИЈИ: Сад први пут проговорила какав СТРАХ проживљава када седне у кола

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri