Printscreen
Политика Србија

Ево зашто Вулин каже да је „у интересу Србије да БиХ буде стабилна, снажна и успешна“

Министар одбране Александар Вулин је, приликом посете Сарајеву, позвао босанскохерцеговачку колегиницу Марину Пендеш у посету Србији. Министри су истакли да су обе земље посвећене миру.

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

Министарка Пендеш је рекла да је данашњи сусрет доказ добре сарадње, а додала је и да две земље и два министарства одбране имају дуги низ година потписане споразуме. „План активности, свега онога што смо планирали за 2017. годину је у потпуности испуњен“, навела је.

Додала је да је фокус будуће сарадње две земље, кад је у питању 2018. година, образовање и размена официра, али и помагање кад је у питању одговор на природне катастрофе и несреће. Захвалила се на томе што је Србија понудила своје ресурсе летос, за гашење пожара у Херцеговини.

(ВИДЕО) КАД СЕ РУСКИ ПИЛОТИ ЗАИГРАЈУ: Погледајте блиски сусрет моћних машина!

Пандеш је навела да се се усагласили и да може бити боље сарадње у сектору јавних набавки. „Оцењујем да је ово посета јако бита, то је посета пријатељске земље“, навела је.

Министар Вулин је навео да је од интереса за Србију стабилна, снажна, успешна БиХ, која се развија.

„Наша два министарства имају доста простора за сарадњу. У нашој војној академији се школује 27 официра ОС БиХ и поносни смо и задовољни што можемо на њих пренети знања и искуства како бисмо од њих направили добре официре који ће бринути о безбедности своје земље“, рекао је Вулин.

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ НАЈАВЉУЈУ ВЕЛИКИ РАТ: Једна од највећих суперсила у ТИШИНИ СЕ ПРИПРЕМА ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО!

Разговарали смо о будућности, положајима одбрамбене индустрије могућности да негде заједно наступимо и партнерству које можемо пружити једни другима, додао је.

Договарали смо се да обратимо пажњу на мигрантску кризу, која подједнако може да угрози и Србију и БиХ, да треба да имамо заједнички одговор на елементарне непогоде, навео је.

Вулин се захвалио на принципијелном ставу, на састанку А5 у Охриду, начелника Генералштаба ОС БиХ генерала Јелача, који је, како је рекао, тада ставио јасно до знања да представник Косова не може другачије да буде представљен него према договореној форми.

Вулин је рекао да је држава Србија окренута миру, и да је, као кључна држава региона, гарант миру. На челу државе је Вучић који је окренут миру, некад и на своју штету, кад занемари по неку реченицу, навео је.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ РЕГИОН! МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Срби нису Срби, него…

„Ниједна тешка, претешка изјава није кренула из Републике Србије. Врло водимо рачуна о томе да будемо фактор стабилности“, истакао је.

Подсетио је на ситуацију у Поточарима, кад је нападнут тада премијер, Александар Вучић и рекао да се и после две године ништа не зна о нападачима. „Ја вам гарантујем да се тако нешто десило у Србији, ми бисмо учинили све да се кривац и одговорни нађу до сада“, рекао је министар одбране.

СЕКС-СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРПСКУ СКУПШТИНУ: Посланици у паници због Спахових проститутки! КРИЈУ ЧИТАВ ЛАНАЦ КОРИСНИКА

Ниједан државник Србије није повредио територијални интегритет БиХ, увек смо говорили да је Србија гарант Дејтонског споразума, навео је.

Истакао је да је дуго времена прошло од кад министар одбране Србије није био у Сарајеву, и навео да не треба чекати толико дуго, већ да треба да се разговара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђилас: Улазим у трку за градоначелника Београда; Мали: Пуна градска каса савршен плен за Ђиласа

(ВИДЕО) СРБИ ОПТУЖЕНИ ЗА РАКЕТИРАЊЕ ТУЂМАНА: Хрватска расписује потернице за мајорима и генералима ЈНА ПОСЛЕ 26 ГОДИНА!!

БЕЛИ ОТКРИО КОГА ЋЕ ПОДРЖАТИ НА БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА: Његова одлука ће вас изненадити!

(ВИДЕО) ТРАГЕДИЈА У САРАЈЕВУ: Конобар упао у Миљацку, власник скочио да га спасе и обојица нестала у реци!

Извор: Н1

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue