Printscreen
Политика Србија

ЕВО ЗАШТО ЈЕ РОСУ ОБИЧНА НАОРУЖАНА БАНДА А НЕ ОЗБИЉНА СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА: Откривамо вам пет кључних грешака које су направили!

Специјалци РОСУ брутално су привели Марка Ђурића, али читава акција изгледала је, најблаже речено, траљаво и буквално на ивици ножа да се изазове крвопролиће.

Издвајамо пет момената из акције привођења који показују колико специјалним јединицама Приштине недостаје знање.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК: Ванземаљци лете поред хеликоптера?!

1. Без стратегије

Сама идеја да се високоризично хапшење обавља на овакав начин показује да није било озбиљног планирања акције. Да јесте, РОСУ никада не би допустила да се Ђурић утабори у затвореном објекту, који очигледно има само један улаз и који “обезбеђује” најмање десетак Срба. Дакле, заказале су најпре обавештајне структуре, а потом и тактички: кордон РОСУ и Срба били су лице у лице десетак тензичних минута и мало је фалило да падне крв.

2. Опрема у хаосу

Од почетка снимка акције хапшења, у којем видимо пристизање РОСУ испред свечане сале северномитровачке општине (Митровачки двор), може се приметити низ пропуста. Најпре, на снимку се виде оперативци РОСУ од којих неки немају фантомке, већ лица покривају шалом. Једном испада део опреме, па га усред акције враћа на себе. Пушке које специјалци носе нису исте: на снимку се могу пребројати макар четири различите врсте оружја у рукама РОСУ.

ОД АПРИЛА ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ЗА ПРЕКОРАЧЕЊЕ БРЗИНЕ: Отклањамо све заблуде, ево како се тачно мери!

3. Непоштовање старешине

Док гужва испред свечане сале још увек траје, вођа јединице покушава да преговара са градоначелником Митровице Гораном Ракићем и осталим Србима који су блокирали улазак РОСУ у објекат. За то време остали специјалци не формирају кордон, већ из несређене формације повремено искачу и одгурују Србе. Неред и настаје када један од специјалаца насрће на Србе и добија ударац, након чега крећу у пробој.

ЈЕЛИСАВЕТА ХИТНО ПУТУЈЕ У АМЕРИКУ: Ухапшен секташ који је отео њену унуку! ЖИГОСАО ЖЕНЕ И ТЕРАО ИХ НА НАЈУЖАСНИЈЕ СТВАРИ!

4. Бомба под своје ноге

Сам упад у објекат изгледао је хаотично, готово аматерски. Две шок-бомбе бачене су на Србе са раздаљине од свега два-три метра. Прва је пукла испред кордона РОСУ, док је друга пукла директно под ногама једног од специјалаца који је за то време одбијао Србе у угао. “Специјалци” су скоро повредили сопствене људе приликом овог “пробоја”.

ПРИШТИНА ПРЕТИ ХАПШЕЊЕМ СРБА уколико буду формирали ЗСО!

5. Привођење Ђурића

Само хапшење Марка Ђурића, према ономе што се може видети на снимцима и фотографијама, обележено је употребом прекомерне силе. Ненаоружан човек, који је подигао руке и не пружа отпор, који не само што није из криминалног миљеа већ је и високи државни службеник, приводи се грубо, са лисицама, главе погнуте ка земљи, као да се очекује насилна реакција. Специјалне јединице јесу одлучне и брзе у свом деловању, али никада не користе овакву врсту силе над цивилима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МАРКО ЂУРИЋ: Искрено, још нисам погледао снимке хапшења и не могу… Нисам се обрукао, нисам им дао да виде мој страх… У том транспортеру мислио сам на наше људе у Митровици и на моју децу

Представници Срба са КиМ данас о политичко-безбедносној ситуацији

Стејт департмент назвао Русију „морском немани“, Москва одговорила једним плакатом

Извор: Курир/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu