Извор: Screenshot/facebook.com
ВИДЕО Друштво Србија

Ево колико је људи било на протесту против Руског хуманитарног центра (ФОТО/ВИДЕО)

НАТО лобистичка група СЕАС покушала је јуче да у центру Београда одржи протест против давања дипломатског имунитета Руско-српском хуманитарном центру у Нишу.

Јелена Милић и њен CEAS добили су недавно ,,озбиљну“ конкуренцију у лику другог НАТО лобисте у Србији – Венцислава Бујића и његове организације СЕАС.

СЕАС, што је скраћеница од ,,Српско-евроатлантска сарадња“, се на фејсбуку истиче по изразито антируским и проамеричким ставовима, увођењу санкција Русији и уласку Србије у НАТО. Тако су у склопу свог лобистичког деловања покушали да јуче у центру Београда, на Тргу републике, одрже протест против давања дипломатског имунитета Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, за чије се затварање иначе ова опскурна група залаже.

Венцислав Бујић на протесту, извор: Screenshot/facebook.com

Међутим, на протест је дошао само директор организације Венцислав Бујић. Иако је планирано да скуп траје од 17 до 21 часа, четворица активиста патриотске организације Чувари Анђела и присутни грађани отерали су америчког плаћеника Бујића након свега 20 минута.

09-СЕП-17Код споменика Кнезу Михајлу.17:00чНајављен скуп НАТО присталица које НЕ ЖЕЛЕда руски центар у Нишу добије дипломатски статус.Требали су да држе транспаренте које смо их спречили да окаче. На тим транспарентима су величане убице бебе Милице Ракић и остале српске деце 1999 године.Скуп је требао да траје од 17-21ч.Отерали смо их 20 минута након почетка скупа.НАС ЧЕТВОРО СЕ ПОЈАВИЛО ТАМО И УСПЕЛИ СМО.(удружење Чувари Анђела)*Пошто медији ово заташкавају и не желе да испрате из неког разлога, бар ви поделите браћо и сестре!Нека се став народа чује, У ИНАТ КРВНИЦИМА!

Posted by Деян Ракович on Saturday, 9 September 2017

Венцислав Бујић, иначе хрватског порекла, поседује америчко држављанство и већи део живота провео је у САД. Како је широј јавности био до недавно непознат, 2014. се са почетком грађанског рата у Украјини наметнуо као посредник за трансфер српских добровољаца на фронт у Новорусију. Тада се лажно представљао као русофил и српски патриота, међутим како је убрзо откривено да ради за Американце, Бујић је показао своју праву природу и, након што је дао неколико пропагандних интервјуа за ЦИА медиј Радио Слободна Европа, основао је са Николом Сандуловићем своју НАТО лобистичку организацију СЕАС.

Јавно се хвали амбицијама да постане главни НАТО лобиста у Србији.

Све у свему, докле год овако комичне личности представљају прву линију НАТО лобизма у Србији, Русија може мирно да спава. Србија никад неће ући у НАТО.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сирија: Остало окупирано још 15 одсто територије

Турска купује систем С-400 од Русије

Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat