Printsreen
Политика Србија

ЕВО КО ПОДРЖАВА ЂИЛАСОВЕ ПРОТЕСТЕ Професор на универзитету сматра да су жене саме криве ако су СИЛОВАНЕ и не стиди се да то јавно каже!

Србија је била згрожена његовим уџбеником у којем наводи да су жене саме криве за силовање, посебно ако шетају ноћу на ливади?!

УХАПШЕНО ДЕВЕТ ПОЛИЦАЈАЦА У СРБИЈИ Шокираћете се кад видите каквим су се све ПРЕВАРАМА служили!

Професор криминалистике на Правном факултету у Крагујевцу Бранислав Симоновић подржао је протесте за које се верује да их организује Савез за Србију чији су чланови у последње време излазили са најбруталнијим увредама на рачун жена, а познати су и по томе што су неки од њих позивали на силовање.

Симоновић је изјавио да подржава „грађанске“ протесте у Србији, јер се залаже за правну државу. Истакао је да „садашња ситуација у Србији више одговара 17. и 18. а не 21. веку“.

ЛОПОВ СА ФАНТОМКОМ ХАРА ПО ЖЕЛЕЗНИКУ И СРЕМЧИЦИ! Ове радње су му мета, а кад нема пара у каси, узима слаткише!

Наиме, Симоновић је доспео у жижу јавности када су медији објавили странице његовог уџбеника „Криминалистика“ у којем он жртву препознаје као кривца и то у случају силовања.

Јавност је била згрожена и осудила је то што овај уџбеник жртву представља као кривца за силовање, а интервенисала је и повереница за равноправност. Упркос свему аутор, проф. Симоновић, није избацио овај дискриминаторски садржај и студенти су наставили да уче да је силована особа некада кривац!

„Никада нећемо укинути таксе“ Харадинај опет ПОЧЕО ДА ДИВЉА: Лажна држава одбацила предлог ЕУ

– То нису моји ставови, то су цитати из истраживања једне руске професорке. Моја намера је била, и сматрам је веома важном и одговорном, да студентима објасним психодинамику односа између жртве и починиоца, како би будући полицајци, судије, адвокати и правници могли превентивно да делују – говорио је тада проф. Симоновић за медије.

ВАНРЕДНО Председник Вучић се вечерас обраћа јавности

У најкраћем, овај редовни професор навео је да жртва силовања најчешће „сама даје допринос кривичном делу“, и то својим „непромишљеним понашањем“. Под непромишљеним понашањем навео је, између осталог, следеће примере, које ћемо цитирати:

– Тада се њен допринос настанку кривичног дела најчешће огледа у непромишљеном понашању (усамљеном кретању мрачним улицама, предграђима, ливадама у касним вечерњим часовима, путовању аутостопом), чиме је себе објективно довела у ситуацију да постане жртва кривичног дела, нпр. силовања, разбојништва – пише аутор на 572. страни уџбеника.

МАКЕДОНЦЕ ЧЕКА ЈОШ ЈЕДНА БРУКА: Нови председник државе биће Албанац?

Дакле, човек који у друштву ствара атмосферу да је силовање кривично дело за које је крива сама жртва, шетаће заједно са лидерима Савеза за Србију, који се не либе да се лате насиља, што вербалног (када позивају и на силовање), а што и физичког (када туку новинарке).

Подсетимо да су представници и симпатизери овог савеза позивали на силовање премијерке, линч председника, да су тукли новинарке, називали их најпогрднијим именима и да су се на мети њихових удара нашли сви они који не деле њихов став.

(ВИДЕО) НИЈЕ САМО ПАША С ПУТИНОМ ОТИШАО У РУСИЈУ Ове фотографије показују шта је још одушевило лидера Русије и нашу руску браћу!

ДОДИК О ИНИЦИЈАТИВИ СДА: Нико се не може играти са Републиком Српском!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАЛА ОДЛУКА Тужилаштво отвара истрагу против Мирољуба Петровића, ево и због чега тачно!

(ВИДЕО) МУЧИО СРБЕ У ЛОГОРУ! ЗЛОЧИНАЦ ОВК ПУШТЕН НА СЛОБОДУ, али га чека непријатно испитивање!

Русија спремна да посредује између владе и опозиције Венецуеле

ГРЧКИ ПАРЛАМЕНТ ПОДРЖАО ПРЕСПАНСКИ СПОРАЗУМ! Атина прекрстила Македонију

Шамар Приштини од САД! Стигло саопштење: Нико не може предузимати акције које су у супротности са стратешким интересима, а да се не суочи са последицама

ДЕТАЉИ УЖАСА У ПОЖАРЕВЦУ Живослав насмрт претучен мотком, ухапшен убица с којим је пре тога пио испред продавнице!

извор: Pink/Alo

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat