Printscreen
Србија Хроника

ЕВО КО ЈЕ МИЛАН ЂУРИЧИЋ МИКИ: Пре Аркановог убиства, у свету криминала био готово непознат

Милан Ђуричић Мики из Лознице, који је осуђен на 30 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља у хотелу, убијен је у Јужној Африци, а пре тога није био много познат у криминалним круговима. Њега је пема неким наводима у свет "жестоких момака" увео његов рођак Драган Николић Гаги, који је био "име".

Пре Аркановог убиства, Ђуричић је био оптужен за крађу аутомобила БМW у Немачкој, али је касније то дело преквалификовано у кривично дело прикривања оптужених за крађу возила. Он је био оптужен да је са још шест особа украо аутомобил, који је намеравао да прода у Србији. Међутим, касније су у процесу остали оптужени само он и још једно лице, али пошто је Ђуричић био у бекству од октобра 2006, поступак против њега је застарео, па је суд повукао потерницу.

НАЈНОВИЈА ВЕСТ Арканов убица пронађен мртав у Јужној Африци

После убиства Жељка Ражнатовића Аркана, Ђуричић је заједно са Добросавом Гаврићем оптужен за троструко убиство у хотелу „Интерконтинентал“ 15. јануара 2000. године, а њих двојица су провели су у притвору две године. У октобру 2001. изречена је прва пресуда, којом је Гаврић осуђен на 20 година затвора. Суд је његове саучеснике у злочину Ђуричића и Драгана Николића осудио на по 15 година затвора, док су петорица помагача осуђена на мање казне. Крајем 2002. Врховни суд је поништио пресуду и наложио ново суђење, које је прекинуто због екстрадиције Драгана Николића, који је био у бекству.

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ИСКАЗА ЛУКЕ ЛАЗУКИЋА У ТУЖИЛАШТВУ: Наташа се СЕКЛА НОЖЕМ по руци, а мене је тукла!

У октобру 2003. су пуштени су да се бране са слободе, јер је од укидања првостепене пресуде прошло више од годину дана, а у међувремену није донета нова.

Гаврић и Ђуричић су од када су изашли из притвора, до бекства, уочи изрицања пресуде 2006. године, виђани заједно у лозничким кафићима и ресторанима. За разлику од Гаврића, који је био добро знан у разним круговима и у Београду, његов пајтос Ђуричић ни по чему није био познат ни препознатљив све до догађаја у „Интерконтинеталу“.

ЂУРИЧИЋ ИПАК ЖИВ?! Интерпол не може да потврди да је у обрачуну банди страдао Арканов убица!

Суђење је по трећи пут почело у марту 2006. године, после одласка претходног судије Драгољуба Ђорђевића, а они су у октобру 2006. године осуђени на по 30 година затвора.

Али, тада се нису појавили на изрицању пресуде у Окружном суду у Београду. Пре тога су се уредно одазивали на суђења све до дана изрицања (друге првостепене) пресуде Окружног суда у Београду, када су осуђени на поменуте казне и када им је одређен притвор. Тада им се губи траг.

Гаврић је 2006. године осуђен на 35 година затвора као непосредни извршилац убиства. Поред њега, на по 30 година затвора осуђени су и Милан Ђуричић Мики и Драган Николић Гаги. Од њих тројице затвору се нашао само Николић.

ИСПОВЕСТ ВЕРЕНИКА ВОЈНЕ БОЛНИЧАРКЕ КОЈА СЕ УБИЛА: Кад бих само знао зашто. То ће ме прогонити цео живот!

У круговима блиским овој дружини наводили су да је Ђуричић, по свој прилици, био тамо где је и Гаврић, јер како су наводили, он није „калибар“ да сам фунционише у непознатој средини.

Гаврић је ухапшен 21. марта 2011. у Јужној Африци када је рањаван у локалном мафијашком обрачуну, а током хоспитализације утврђен је његов идентитет. Српско Министарство правде је тражило изручење и писало ургенције, али одговор на молбу још није стигао, а Гаврић је, према писању тамошњих медија, одбијен за азил и статус избеглице у Јужној Африци.

ПОСЛЕ 19 ГОДИНА ИСПЛИВАЛА ВОЈНА ТАЈНА: Југословенска морнарица се спремала да уништи НАТО флоту

Вест да је ухапшен Добросав Гаврић покренула је питање шта је са другим бегунцем Миланом Ђуричићем – Микијем, а данас се незванично сазнало да је убијен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НОВАК ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Ево шта је Ђоковић урадио после пораза и елиминације са турнира у Барселони

Нова рунда преговора о имену Македоније у Бечу

КЉУЧА У УКРАЈИНИ! НАТО НАПАО ДОНБАС: Са кровова солитера засули Русе гранатама!

ОВАКО СМО 15. ЈАНУАРА УБИЛИ АРКАНА! ГАГИ ПРОГОВОРИО ПОСЛЕ 17 ГОДИНА И ОТКРИО СВЕ: Гаврић ми је рекао „КРЕЋЕМ“ и искључио телефон!

НАРОД ПАМТИ Обележавање годишњице смрти војводе Степе Степановића

(ВИДЕО) ФОЛИРАНТИ – Питали су Хрвате шта мисле о народњацима – шокираће вас њихови одговори!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun