facebook.com
Uncategorized

Ево како је један муслиман на Кошарама бранио Србију од агресије 1999.

Енис Суљевић (39) је херој који се храбро борио на Кошарама данас је војни ратни инвалид који је остао без ноге. Живи у Пријепољу, срећно је ожењен и има троје деце. Ово је његова прича.

“После месец дана служења војске у Рашки ја сам добио прекоманду у Косовску Митровицу. Нисам тада знао шта ме све чека. Имао сам 21. годину. Био сам млад и пун снаге. Из Митровице су ме пребацили у Бајгору, а затим у караулу на Кошарама. Тог 11. маја када сам изгубио ногу, добили смо задатак да изнесемо по 30 килограма мина од положаја до базе. Са мном је био мој, тада најбољи друг, Бојан из Владичиног Хана, који је имао свега 19 година. Сећам се као сада да сам се обратио Бојану речима “Боки, ја не могу више, немам снаге, идемо до извора да попијемо воде”. Неколико корака касније пала је прва бомба. Осетио сам само хладан ваздух чија ме је јачина оборила на земљу.”

СКАНДАЛ! ЈАНКОВИЋ: Србија да докаже да су Дечани и Грачаница српски манастири

Енис није могао ни да наслути шта ће се у следећем тренутку десити њему, нити његовом пријатељу Бојану кога, нажалост више никад није видео живог.

“Када сам видео да пада друга бомба, покушао сам да побегнем и схватио да од бутине на доле немам ногу. Шикљала је крв на све стране, много сам се уплашио. И сећам се кроз маглу гласа, који се чуо иза мене. Био је то Бојан, који је говорио “Спасавај ме, Суљо!” Имао сам повреде бутине и главе. Рана на глави је била два милиметара од мозга. Све време за крв која се сливала низ моје лице, мислио сам да је зној. Само ме је Бог сачувао.
Неколико дана касније тражио сам телефон да се јавим породици. Рекао сам им да сам рањен и да дођу на ВМА. Ни у једном тренутку без обзира на све, нисам жалио што сам све то доживео, драго ми је дс сам се часно борио са пријатељима, за своју земљу.”

facebook.com

Извор: Историја Срба

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Линта: РС да инсистира на доследној примени Дејтона

ЗБОГ СРБА САМ ЗАМРЗЕО НАТО: Американац Чарлс Катер (41) већ седам година живи и ради у нашој земљи

СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Ево који су народни обичаји везани за овај празник

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon

Истакнуто