Србија

ЕУ отима хлеб из руку најсиромашнијима у Србији

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да ће држава у неком тренутку морати да укине уредбу о заштити цене хлеба од брашна тип-500.
Расим Љајић (Фото: Медија центар Београд )

„У неколико наврата смо добили препоруку Европске комисије да и ову уредбу укинемо“, рекао је Расим Љајић за Танјуг и објаснио да је та уредба једина преостала уредба којом се у Србији регулише цена неког производа.

Љајић објашњава да држава уредбом о цени хлеба штити оне најсиромашније, али и да се она коси са принципима слободног функционисања тржишта и, у неком тренутку, мораћемо да је укинемо.

„Развој економије је, ипак, најбоља социјална политика“, оцењује министар, говорећи о томе на које начине влада може да смањи ниво сиромаштва у држави.

На питање да ли и даље постоји идеја у влади да се израде социјалне карте за најсиромашније грађане, Лајић је објаснио да је за израду социјалних карата потребно око 30 милиона евра, а да су резултати који би се тиме добили „под знаком питања“.

„Најбоља социјална политика је јака економија, запошљавање људи и то је оно што трајно решава проблем сиромаштва“, рекао је министар.

 

Извор: РТС, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТОТАЛНИ ХАОС У ОПОЗИЦИЈИ: Ништа од уједињења

ТАДИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Дај Косову столицу у УН!

Ђурић: Тадићева брука живеће довека!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed