Printscreen
Друштво Србија

ЕСТРАДЊАЧКИ МИНИМАЛАЦ ШОКИРА Порез од певача вреди колико и 20 квадрата у Београду на води, а фолкери се хвале да су купили и по неколико станова!

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ГОРЕ? Захарова открила велику Обамину превару о „косовском референдуму“

Подаци Пореске управе показују да су за првих шест месеци ове године по основу закључених уговора за извођење забавне и народне музике естрадни уметници пријавили 64. 817 295,69 динара, или око 550.000 евра прихода.

(ВИДЕО) СПЕЦИЈАЛЦИ ГА ОПКОЛИЛИ ПА ОБОРИЛИ НА ЗЕМЉУ: Овако је изгледало хапшење манијака из Београда који је напао девојку!

Ексклузивно насеље Београд на води по чаршији већ зову „Београд на естради”.

Разлог – фолкери се већ одавно по таблоидима хвале да су постали власници и по неколико скупих некретнина на овој локацији. Обични грађани овим становима и даље могу да се диве само с реке. Јер, с просечном, месечном зарадом од 426 евра треба им много година рада и штедње да би себи могли да приуште и најмањи стан на овој престоничкој локацији.

(ФОТО) ЦРКВА МАЛА ДА ПРИМИ СВЕ МЕШТАНЕ Цело Ђурђево плаче за убијеним кумом Гоце Тржан

Међутим, званични подаци о томе колико естрада зарађује у великом су раскораку с начином живота њених посленика о коме отворено причају. И док се с једне стране хорски хвале да редовно плаћају порез, подаци Пореске управе сведоче да су за првих шест месеци ове године по основу закључених уговора за извођење забавне и народне музике естрадни уметници пријавили 64.817 295,69 динара, или око 550.000 евра.

Истовремено су извођачи народне и забавне музике за шест месеци платили порез на доходак грађанау износу од 7.722429,93 или 65.000 евра, колико кошта 20 квадратних метара у новоградњи на води. За плаћање пореза на додату вредност издвојили су 609.998,99 динара, односно 5.170 евра, док су за доприносе за обавезно социјално осигурање уплатили 50.000 евра или 5.904.762,37 динара.

Путин и Макрон: Руско-француска хуманитарна операција изузетно успешна

„Минимални порез који плаћају они који их ангажују је око 200 динара 17 одсто од уговорене суме. Тај порез плаћају сви који у Србији ангажују извођаче“, објашњава саговорник.

Према одлуци Владе Србије која покушава да уведе ред у овој области, власници угоститељских објеката дужни су да пре сваког наступа склапају посебне уговоре о делу са певачима и музичарима, најмања дозвољена висина хонорара за сваког појединачно је 1.200. Онај ко наступа у иностранству, тај порез плаћа тамо према правилима те државе.

Обавезу пријаве пореза имају они који анагжују естрадне уметнике.

СРБИН УХАПШЕН У БЕРЛИНУ, кад видите шта је поседовао у тренутку хапшења, запитаћете се куда иде овај свет

И много уређенијим земљама институцијама није лако да се изборе са утајом пореза у овој области.

Неретко се дешава да се накнадном контролом утврди да је неки певач, глумац или спортиста утајио порез.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) НЕДАВНО ИГРАО ПРОТИВ СРБИЈЕ Кошаркаш у критичном стању након експлозије!

РАЗВЕЛА СЕ, КУПИЛА ВИБРАТОР, ПА ЗАВРШИЛА КОД ЛЕКАРА! „Користила сам га шест пута дневно, сваки дан, недељу дана…“

(ВИДЕО) НИКО НЕ ЗНА КАКО СУ ОВО ПРЕЖИВЕЛИ: Ауто им се разбио у делиће после стравичног судара, а они ишетали без иједне огреботине

(видео, фото) Захарова играла у Гучи, изненадила се ко ју је први дочекао

(ФОТО) Бахатом возачу паук дигао „ламборгини“ у центру Београда: Ауто је добио за 18 рођендан, а возио га је 200 на сат!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed