Фото: Pixabay
Друштво Србија

ЕСТРАДИ НОВИ ПРАВИЛНИК: Министарство уводи ред међу музичарима

Министарство културе ускоро ће завршити нови правилник који дефинише на који начин ће неко моћи да постане члан Самосталног синдиката естрадних уметника и извођача Србије.

Према речима Драгише Голубовића, председника Синдиката естрадних уметника, поред утврђеног најнижег износа хонорара извођача за месечни ангажман, од 22.620 динара, колективним уговором дефинисано је и питање безбедности извођача и опреме.

Небојша Атанацковић, председник Уније послодаваца Србије оценио је да је овај колективни уговор који има проширено дејство „историјски потез“.

– Професија естрадних уметника је годинама радила у мраку – рекао је Атанацковић. – Сада ће им овај уговор омогућити да буду прихваћени као и сви други радници у Србији. Овај модел уговора са проширеним дејством требало би да постане пракса и у другим секторима, попут грађевинарства, металске индустрије и пољопривреде.

За Душана Вуковића, потпредседника Самосталног синдиката Србије, без обзира на то што се дуго чекало, закључивање уговора између послодаваца и извођача, омогућиће да се рад на црно у овој области смањи у наредном периоду, јер је економски интерес и једних и других да раде легално.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јункер: ,,Против сам скорог придружења Западног Балкана ЕУ, али у противном ће избити рат“

САД прогласиле Мадура диктатором, замрзле му имовину

Војска Србије хеликоптерима гаси пожар код Кладова

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri