rts.rs
Србија

,,Ер Србија“ остварила нето профит од 900.000 евра у 2016. години

Српска национална авио-компанија ,,Ер Србија" забележила је нето профит од 0,9 милиона евра у 2016. години, што је трећа година заредом да домаћа ваздухоловна компанија бележи позитиван финансијски резултат.

Укупни оперативни приходи порасли су за пет одсто на 320 милиона евра, а приходи од код-шер споразума су повећани за 24 одсто на 26,7 милиона евра, саопштено је данас из ,,Ер Србије“.

Ове резултате прати и пораст броја путника на 2,62 милиона, као и повећање укупног карго превоза, који је скочио на 4.913 тона, односно за 31 одсто.

Годину је обележило увођење директних летова ,,Ер Србије“ између Београда и Њујорка 23. јуна, који су поново повезали Србију и САД након паузе дуже од две деценије. Пре тог датума, последњи лет српске авио-компаније ка Северној Америци обављен је 1992. године.

Генерални директор ,,Ер Србије“ Дане Кондић изразио је задовољство што је компанија забележила нето профит од близу милион евра у 2016. години и поред значајних инвестиција у пословање.

„Ове године усмерени смо на јачање наших комерцијалних резултата, унапређење ефикасности пословања, као и на контролу трошкова и стабилност биланса стања“, рекао је он.

Синиша Мали, председник Надзорног одбора ,,Ер Србије“ и градоначелник Београда, сматра да чињеница да је у 2016. години остварен нето профит представља велики успех за ,,Ер Србију“, имајући у виду значајне инвестиције у флоту и мрежу компаније.

Покретање дуголинијских летова широкотрупним авионом, као што је ,,Ер Србија“ учинила повезујући Београд са Њујорком прошле године, како је истакао, увек представља скуп подухват.

Мали је рекао да та услуга ,,већ има позитивне ефекте по Србију у смислу повећања броја туриста који долазе из САД и јачања наших пословних веза“.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Откривен камп Исламске Државе за обуку џихадиста за нападе по Европи

Јак ЗЕМЉОТРЕС у Кини: На хиљаде повређених, а има и погинулих (ВИДЕО)

Медведев: Русија је увек спремна да штити своје

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri