Политика Србија

ЕПС: Нема приватизације ТЕНТ-а

Јавно предузеће "Електропривреда Србије" најоштрије демантује нетачне и злонамерне тврдње о приватизацији огранка ТЕНТ које је зарад јефтиних политичких поена изнео Драган Ђилас. Нико никад није ни планирао ни помињао продају или приватизацију било којег дела имовине ЕПС-а, а посебно не Термоелектрана "Никола Тесла" које су носилац енергетске стабилности Србије, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

МОСКВА ЖЕСТОКО ОДБРУСИЛА БРИТАНЦУ: Срби имају другачије мишљење од Џонсона по питању насилног мењања граница!

ЕПС је само у последњих неколико година реализовао и започео пројекте вредне више стотина милиона евра за модернизацију производње и унапређење заштите животне средине у огранку ТЕНТ, истиче се у саопштењу.

Додаје се да су ревитализована два најјача термо блока у Србији у оквиру ТЕНТ-а Б, модернизована три и ове седмице започета ревилатизација четвртог блока снаге веће од 300 мегавата у ТЕНТ-у А.

(ФОТО)/(ВИДЕО) ГОРИ „БЕОГРАД НА ВОДИ“: Пожар у једној од кула стамбеног комплекса!

Одобрена је и промена стратегије којом ће се омогућити да два најстарија блока А1 и А2 продуже радни век у наредним деценијама, наводи се у саопштењу.

Из ЕПС-а указују и да је току пројекат одсумпоравања димних гасова у ТЕНТ-у А, вредан више од 160 милиона евра, као и други пројекти којим се достижу европски еколошки критеријуми и осигурава наставак производње.

(ВИДЕО) ЗАВЕТНИЦИ: Залагаћемо се да здравствени систем стигне у свако насеље!

Истичу да су тиме обезбеђена радна места и стабилно снабдевање електричном енергијом за домаћинства и привреду у Србији.

„Ђилас прича да ће зауставити непостојећу приватизацију ТЕНТ-а и игра се са запосленима у ЕПС-у и члановима њихових породица зарад свог личног политичког интереса. ЕПС моли да се не уноси немир код грађана због политичке кампање у којој се очигледно не преза ни од коришћења потпуних неистина и дезинформација“, закључује се у саопштењу ЕПС-а.

НОВА ПРЕТЊА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Последице НАТО вежбе на Мањачи осећаће се милијарду година!


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Залагаћемо се да здравствени систем стигне у свако насеље!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Европској унији су десет година, а плата им мања него у Србији

Дачић: Не смете да издате Београђане, част се једном губи

ОТКРИВАМО: Руско-српски хуманитарни центар ускоро и у Војводини?!

БИВШИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК У БИХ: „Срби су најпаметнији, раде дипломатски, мудро и истрајно!“

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri