© Sputnik / Alexey Vitvitsky
Политика Србија

ЕП усваја извештај о Србији: Посебну пажњу посланика привлачи корекција ,,граница“

Спољнополитички одбор Европског парламента данас би требало да усвоји текст извештаја о Србији, који обухвата и компромисни амандман о могућој корекцији ,,граница" између Србије и тзв. Косова.

„Било који договор може бити прихватљив само ако је међусобно усаглашен и усклађен са укупном стабилношћу региона и међународним правом“, стоји у тексту амандмана.

СТРАВИЧАН УДЕС НА АУТОПУТУ БЕОГРАД – НИШ: Троје погинуло у ланчаном судару, прекинут саобраћај у оба смера!

Укупно 239 амандмана који су поднети на овогодишњи извештај о Србији известиоца Европског парламента Дејвида Макалистера сведено је на 27 компромисних амандмана, који би требало да уђу у коначан текст извештаја о Србији.

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ! Мушкарац (31) погинуо у СТРАВИЧНОМ УДЕСУ!

Посебну пажњу посланика има компромисни амандман под редним бројем 25, који у се односи на дебату о могућој корекцији ,,граница“ између Србије и тзв. Косова, укључујући и „размену територија“.

(ВИДЕО) КОКОРИН ТУЧЕ СТОЛИЦОМ У ГЛАВУ! Руски фудбалери пребили угледног ПОЛИТИЧАРА!

На почетку текста који би требало да буде уврштен у коначну верзију извештаја Европског парламента о Србији, али и о тзв. Косову, наглашава се „мултиетничка природа и Косова и Србије“ као и чињеница да „етнички хомогене државе не би требало да буду циљ у региону“.

„ОДМАХ САМ ПОЧЕО ДА КОЧИМ“ Очевидац испричао ужасне детаље несреће на ауто-путу и открио узрок, десетине повређених и мртвих

У нацрту текста извештаја о Србији, а који се односи на тзв. Косово, европски посланици позивају и на примену свих досад постигнутих споразума у оквиру дијалога Београда и Приштине, при чему се посебно инсистира на формирању Заједнице српских општина.

После усвајања у Спољнополитичком одбору, извештај о Србији би крајем новембра требало да усвоје сви посланици Европског парламента за пленарном заседању у Бриселу.

Мило оскрнавио црногорску традицију: На капу ставио папине иницијале

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАД ПРЕ – Др Јована Стојковић ПОНОВО ПОДНЕЛА ОСТАВКУ?!

ОДНОСИ ВЕЛИКИХ СИЛА СТИГЛИ ДО ТАЧКЕ УСИЈАЊА: Нови судар САД и Кине око иранске нафте биће ускоро

(ФОТО) Паника у Холандији због терористичког напада: Мушкарац пронађен са експлозивом у аутомобилу

ПАЛА КРВ У ОБРЕНОВЦУ: На мушкарца пуцано из кола у покрету

(ВИДЕО) ГЛАВНИ ГРАД ДРОГЕ У ЕВРОПИ СЕ НАЛАЗИ У АЛБАНИЈИ Камионима одвозе раднике у бербу, међу којима су и деца.. А плантаже чувају наоружани стражари

Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue