Политика Србија

ЕЛИТА УСТАЛА У ОДБРАНУ ЗАВЕТНИЦЕ – Милица је само рекла оно што мисли цела Србија!

Еминентни професори, познати уметници, интелектуалци, али и спортски и друштвени радници, једногласно су устали у одбрану Милице Ђурђевић након кривичне пријаве која је поднета против ње, јер се јавно залаже да се заустави финансирање антиуставних невладиних организација из буџета Републике Србије.

Монструм из Пожаревца „прославио“ излазак из затвора силујући ћерку (16) два дана

Ђурђевићева је пре неколико дана обавестила јавност да је против ње поднета кривична пријава од стране Комитета правника за људска права, који су од Вишег јавног тужилаштва затражили да се Ђурђевићевој запрети са најмање пет година затворске казне.

Она је на свом фејсбук налогу написала да неће одустати од изношења својих ставова и да је овакве претње не могу уплашити. Тим поводом подршку су јој пружили српски интелектуалци и јавни радници.

Пречи невладин сектор од образовања

Реч је о класичном притиску такозваног невладиног сектора, а по том аршину, поред Милице Ђурђевић, подједнако је „криво“ и макар 80 посто грађана који мисле идентично, каже за Говори Србија адвокат Горан Петронијевић и додаје да у њеним захтевима не само да нема елемената кривичног дела, него су они и савршено разумни и оправдани.

Горан Петронијевић

– Лично те групације називам невладиним-владиним организацијама и сматрам да су класичан продукт неолибералног система. Они су донирани из страних центара моћи огромним средствима, па је сасвим јасно да је њихова мисија да испуне циљеве и захтеве оних који их финансирају – каже Петронијевић и додаје да је реч о врсти агентуре, а притом наглашава да под притисцима и наша власт прави уступке, па додатно финансира оне који суштински раде против државних интереса.

ДАЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО НА ПРИТИСКЕ ИЗ БРИСЕЛА: Можемо ми и са Русима, не могу да нас уцењују

– Несхватљиво је да према званичним подацима више новца оде на невладин сектор него на образовање – наводи пример Петронијевић.

На питање да ли је потребно другачије правно уредити ово поље и да ли је руски модел где су представници такозваног цивилног друштва финансирани из иностранства окарактерисани као „страни агенти“, он одговара:

– Русија је само преписала амерички модел. Па, у тој Америци су чак и медији проглашавани за непријатеље, толико далеко иду – закључује наш саговорник.

Ако Милица буде осуђена, онда смо колонија!

Са њим је сагласан и спортска легенда, шампион бодибилдинга Петар Челик, који је још оштрији у тумачењу овог случаја.

Петар Челик

– Ако Милица Ђурђевић буде којим случајем осуђена, то ће бити доказ да Србијом владају групације које нису ни законодавна ни извршна ни судска власт, него да је Србија под окупацијом, односно, да је много више од тога, практично обична колонија – каже Челик за наш портал.

(ВИДЕО) ШОК СНИМАК ИЗ НИША! ПИЈАНА медицинска сестра ТЕТУРА СЕ ходником и ГУБИ ЕПРУВЕТЕ?! ДИРЕКТОР: Није први пут!

Он наглашава да НВО представљају заступнике „окупаторских, односно колонијалних сила, које све контролишу, па чак и слободу говора и мишљења“.

Борба са стоструко јачим непријатељем

У одбрану не само Милице Ђурђевић, већ и слободе мишљења, устао је и професор Божидар Зечевић, водећи српски филмолог, историчар филма, драматург и редитељ.

Божидар Зечевић

– Милица је Јованка Орлеанка овог времена, које није ни мало романтично и лепо. Она је одважна, храбра и лепа, насупрот окружења које је све супротно од тога, дакле глупо и кукавичко – објашњава Зечевић и додаје да је она ушла у сукоб са стоструко јачим непријатељем.

– Ако Милица победи, ослободиће Србију, ако не победи, постаће национални мит. – јасан је Зечевић.

 Демонизују све који се боре против колонизације

Новинарка и водитељка Оливера Милетовић сматра да кривична пријава против Милице Ђурђевић није ни случајна ни неочекивана.

Оливера Милетовић

– Треба демонизовати оне који не раде у интересу туђина. А ако ми не знамо ко је ко међу нама, због велике смутње која се ствара, непогрешиво знају они који нам муте воду. Они које они подржавају, знајте да нам раде о глави – каже Милетовићева за наш портал и додаје да никакво друго значење не могу имати „сва тa силна признања и награде којима Запад обасипа представнике неких НВО“, уз напомену да „наградa коју додељују непријатељи нема исто значење као награда коју додељују пријатељи“.

Она каже да опоравак и излазак из кризе захтева интелектулну снагу целог народа Србије, а нарочито енергију њеног најбољег дела, јер непријатељ неће стати.

– Ништа није готово, на жалост, тек почиње. Милица је прва у том реду – закључује наша саговорница.

Моралне вредности бачене у блато

Покушају диктатуре невладиних организација и узурпације правосудног система за личне обрачуне са неистомишљеницима, осудио је и професор др Илија Јорга, легенда каратеа, који поставља питања која још увек немају одговор.

Илија Јорга

– Ко је омогућио, директно или прећутно, да у овој земљи постоје људи са вишком права, који не одговарају за евидентно кршење закона? За последице деловања које имају мртве људе, за које нико не одговора! Ко је дао за право да духовне и моралне вредности ове земље и народа могу бити бачене у блато савремених догађаја без икаквих последиоца по извршиоца те монструозне делатности, већ неретко поменути примају награде и друштвена признања? – каже Јорга за Говори Србија.

Кривична пријава против Милице Ђурђевић је вид насиља прозападних НВО

Покушај хајке и одмазде због јавно изнетих ставова који не крше законе, није прећутао ни др Срђан Перишић, професор међународних односа и геополитике.

др Срђан Перишић

-Прозападне НВО настављају своје екстремистичко деловање по Србији. Кривична пријава Комитета правника за људска права против Милице Ђурђевић је још један покушај да се патриотска свест у Србији онемогући, затре. Сада се користе и правним средствима, покушавајући да врате вербални деликт у правни живот Србије. – каже др Перишић.

Он поручује да је борба Милице Ђурђевић да се рад НВО стави под лупу и јавности и закона засметала управо оним НВО које крију своје сумњиво финансирање и крију своје праве послодавце.

– Прозападне НВО оптужују Милицу, јер је она демаскирала њихову активност, јер многе такве организације делују са позиција албанских и хрватских интереса, екстремизма НАТО, итд. Милица је демаскирала и слабост државе и разних нивоа власти јер из неког страха дају логистичку и финансијску подршку прозападним НВО. То је за грађане Србије неприхватљиво, а Милица Ђурђевић о томе гласно говори и опомиње. –  каже за Говори Србија професор међународних односа и геополитике.

(ВИДЕО) ХАОС НА ХЕПИЈУ! Све прштало – МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА уништила ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ

Он додаје да је сасвим јасно да Милица Ђурђевић није учинила никакво кривично дело, већ да је у питању покушај ућуткивања оних који се опиру антиуставном деловању прозападних НВО и застрашивања сваког ко у будућности помисли да проговори о екстремизму дела НВО.

– С тога, позивам све самомислеће људе, интелектуалце, академски свет, да подрже Милицу Ђурђевић и њену борбу за разоткривање антиуставног деловања прозападних НВО.- закључује др Срђан Перишић.

Страни плаћени се обрушују на све што дише патриотски

Свој коментар дао је и стручњак за безбедност, искусни Божидар Спасић.

Божидар Спасић

– Некада, не тако давно, о стварима о којима пише Милица Ђурђевић, не би ни читали, ни расправљали. Напросто кривичне пријаве коју је против ње поднео неки квази форум не би биле ни тема, већ би комплетна та булумента шарлатана који себе називају невладиним организацијама била не само забрањена, већ и процесуирана – каже Спасић.

Он истиче да су, ипак, наводне демократске промене довеле до тога да “страни плаћеници, издајници и рушитељи ове земље могу да се обруше на све што дише патриотски”, као и да је Милица Ђурђевић млада жена која је део својих активности посветила “идеји правде и жељи за просперитетом земље”, а да је “проблем” што је уочила да квази личности и намножене невладине организације које су је тужиле, не само да штете земљи, него је вуку у провалију плаћеничких и субверзивних снага.

– Ваљда је мало што им дају амбасаде, квази сорошевски и прави сорошевски фондови, него треба да добијају и парче колача од буџета који ми плаћамо – љутит је Спасић.

Он тражи да држава, не само одбаци пријаву против Милице Ђурђевић, него и “сваки папирић који напишу Наташа Кандић и њена богата весела наказа од НВО”, а саму пријаву назива насиљем и екстремистичким деловањем.

СОРОШЕВЦИ ТРАЖЕ ХАПШЕЊЕ МИЛИЦЕ ЂУРЂЕВИЋ ЗБОГ НАТАШЕ КАНДИЋ!

– Милица Ђурђевић је понела епитет наше Јованке Орлеанке. Чиста је, поштена и бескомпромисна. Ако Наташа Кандић и њена богата весела наказа од НВО мисле да могу да науде нашој Милици, греше. Неће проћи овог пута, па то ти је – одлучан је Спасић.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Тактика „лукаве лисице“: Акција хрватских екстремиста против Срба

ВУЧИЋ СА ММФ: О пензијама с премијерком, да сви буду задовољни!

Шта је амерички план ако Србија јасно каже — Не!

СРБИЈА ЈЕ КАРИКА КОЈУ РУСИЈА ТРЕБА ДА ЈАЧА, судбина Европе опет се РЕШАВА НА БАЛКАНУ!

Трамп најавио заокрет у односу са ЕУ и затражио погодности од НАТО-а

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon