Фото: Тужилаштво БиХ
Регион

Елфета ножем пресекла врат дечаку, Орић мирно гледао како га коље!

На суђењу за масакрирање Слободана Стојановића (12) видео-линком саслушан очевидац. Насера Орић oбожавао убицу Елфету Весели због њених заслуга у рату.

„Убила га, па убила. Шта ћемо сад. Остали су ћутали, јер Насеру нико ништа није смео рећи. Обожавао је Елфету, због њених заслуга у рату“.

(ФОТО/ВИДЕО) Воз ударио у аутобус пун деце, има мртвих

Ово је у четвртак на суђењу у Сарајеву за монструозно убиство дечака Слободана Стојановића (12) 1992. године, путем видео-линка изјавио заштићени сведок Тужилаштва БиХ „С-1“, доводећи тако у директну везу Насера Орића са свирепим злочином.

Очевидац је потврдио да је Елфета Весели ножем пресекла врат дечаку, али да није видио када је испалила један или два хица из пиштоља који му је прислонила на главу.

Преживели навијач Партизана је унакажен: Избијени му сви зуби, откинут нос, скоро остао без увета

– На месту злочина осим Орића били су и Сакиб Халиловић Кибе и Зулфо Турсуновић. Тог дана током сукоба са српском војском сам рањен, после чега су ме однели у амбуланту у Каменици где је било зборно место свих јединица. У једном моменту чуо сам дечји глас: „Бежите, бежите, ево балија, побиће нас све“.

Сведок је изјавио да је дечак имао између 10 и 15 година. Појавио се на бициклу из правца Глођанског брда. Био је мршав, смеђе косе. Имао је на коленима поцепане панталоне и белу мајицу.

– Дечак је био удаљен 10-15 метара од Орића и Кибета. Пришла му је Елфета Весели и ухватила га за главу. Неко је, каже, рекао да ће она направити „белај“, на шта је Орић одговорио да „она нема ј… за то“. Са удаљености од неких осам метара, видио сам како Елфета држи дете за главу, узима нож и говори: „Ако сам ја балинкура, он је четник“, након чега му повлачи нож испод браде.

ГРОБАРИ СЕ ОГЛАСИЛИ: Навијачи Партизана открили ко су људи које су скинули голе и пребили. Објавили и њихове личне карте (ФОТО)

Испод врата је текла крв, а ја сам окренуо главу и чуо кркљање, као да је хтео нешто рећи. Она га је одгурнула. Када је пао, давао је знаке живота. Неко је тада рекао да је „тек тада, готов“ – испричао је „С-1“.

Сведок је видио да је Елфета, кад су је напали за то што је урадила, узела „дугу деветку“ и прислонила дечаку на главу, али да није видео када је пуцала. Али је, каже, скинула и бацила крваву кошуљу и отишла да опере руке.

– Нико се није надао да ће то урадити. Нико је за то није казнио, ни Орић, ни Кибе.

СКЛОЊЕН ЗБОГ ПРЕТЊИ

ЕПИЛОГ СЛУЧАЈА ЗБОГ КОГА ЈЕ СРБИЈА ЗАНЕМЕЛА: Откривено ко је заиста убио бебу пронађену на депонији у Врбасу

Наставак суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу Кибету за овај језиви злочин, заказан је за 19. децембар. Заштићени сведок је рекао да је због претњи и порука које су му упућене, и због изјава против Орића и других, са породицом пресељен из БиХ. Рекао је да га је један полицајац упозорио да ће га Орић убити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАЗВОНИО ЦРВЕНИ ТЕЛЕФОН: Разговарали Путин и Трамп!

Огласила се полиција поводом нереда на Вечитом дербију: Међу повређенима и странци, укупно 26 особа ухапшено

ИСТИНА УГЛЕДАЛА СВЕТЛОСТ ДАНА: Поверљив документ ХВО-а потврда злочина Бошњака над Србима

НЕМОРАЛНА ОПАТИЦА: Рађала је децу, помагала љубавнику у убиствима и водила БЛУДНИ ЖИВОТ који је згрозио и невернике

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue