Informer
Србија Хроника

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО: ТАЈНЕ ШИФРЕ МАРЈАНОВИЋА! Прислушкивани разговори откривају како су лагали полицију!

После сваког саслушања Зоран Марјановић звао оца, брата и мајку и у шифрама усклађивао причу с њима. Место злочина називали 'пијаца', а Јелену 'парадајз'! Марта ове године Марјановићи били у великој паници да су проваљени, отац Владимир тад је позвао Зорана и јавио му: Гужва је на пијаци, сви траже парадајз.

Чланови породице Марјановић у шифрама су се скоро годину и по дана договарали како да лажу полицајце и заметну трагове зверског убиства Јелене Марјановић, открива Информер!
Полицајци ангажовани на истрази овог злочина кажу да је супруг Зоран после сваког саслушања у полицији позивао оца, мајку и брата и усклађивао с њима приче о Јеленином убиству! Марјановићи су, наиме, били свесни да се њихова комуникација прати, па су у својим разговорима користили шифре. За место убиства користили су реч „пијаца“, а за Јелену „парадајз“!

Тако су средином марта ове године били у страшној паници да су проваљени и да ће бити похапшени. Отац је тада позвао Зорана на мобилни и рекао му: „Гужва је на пијаци, сви траже парадајз…“ Зоран је одговорио оцу да је „пијаца празна и да нема шансе да је остало парадајза“!?!

Зацртане приче

Извор Информера, који већ годину и по дана учествује у истрази убиства певачице ‘Гранда’, открива нам како су све пратили телефонску комуникацију између Марјановића, који су од самог почетка били сумњиви.

– Најпре позовемо Зорана на саслушање, а његовог брата Милоша оставимо за сат времена после завршетка разговора са Зораном… И онда Јеленин муж одмах после саслушања прво позове брата, с којим усклађује причу. Тако једном приликом Милош пита Зорана: „Шта си причао о пијаци, шта си рекао кад смо ишли у куповину? Је л’ има нешто ново за парадајз?“, а овај би му одговарао, користећи исте речи. Било је потпуно очигледно да користе шифре, јер нико нормалан после саслушања у полицији не би причао са братом о пијаци и парадајзу – објашњава Информеров извор из истраге.

Према његовим речима, идентична ситуација запажена је и после саслушавања Зоранових родитеља, Владимира и Зорице. И они су такође између себе и у разговорима са синовима помињали „пијацу и парадајз“!?!

– У марту ове године Марјановиће је ухватила страшна паника да ће их све похапсити. Владимир је тада дословце рекао Зорану: „Гужва је на пијаци. Сви и даље траже парадајз.“ А Зоран му је одговорио: „Нема шансе, пијаца је скроз празна, нема шансе да је остало парадајза.“ Очигледно је, дакле, да су разговарали о заметању трагова и да су једно другом чували леђа… – наглашава искусни полицијски оперативац.
Иначе, као кључни доказ против Зорана Марјановића, каже наш извор, издвојио се траг блата са његових патика и панталона, које је потпуно исто као блато нађено на коси и разбијеној лобањи убијене Јелене, чије је тело 3. априла у зору нађено у каналу поред насипа у Борчи.

– То недвосмислено доказује да је Зоран одбацио Јеленин леш у канал! Иако смо од почетка знали да се ради о траговима потпуно истог блата на Зорановој гардероби и на мртвој Јелени, била су потребна чак три вештачења и више од годину дана да би тужилаштво прихватило то поклапање као доказ. Првим вештачењем у Србији утврђено је да су узорци блата идентични са сигурношћу од око 60 одсто, што тужилаштву није било довољно да би то изнели на суд као доказ – наводи наш саговорник, који открива да је вештачење крунског доказа обављено у иностранству:

– У иностранству је урађено још једно прецизније вештачење, које је утврдило поклапање узорака блата од 90 посто. Међутим, тужиоци опет нису били задовољни тим процентом, па су узорци послати на супервештачење у један од најпознатијих светских института. Тад смо добили потврду о поклапању од чак 97 одсто. Тужилаштво је коначно тим вештачењем било задовољно и дат је налог да се Марјановић ухапси. Цео тај процес вештачења, с обзиром на то да је рађен у иностранству, трајао је месецима, зато је и истрага потрајала мало дуже.

Рибање „варикином“

Подсетимо, певачица Јелена Марјановић је 3. априла пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са чак 34 ударца у главу неким тупим предметом, највероватније каменом.
Како је Информер јуче објавио, сумња се да је убијена 2. априла 2016. у купатилу породичне куће у Борчи, после свађе и туче са Зораном. Још није познато ко јој је задао смртоносне ударце у купатилу, Зоран или неко други од укућана, али је готово извесно да су сви умешани у прикривање злочина. Сумња се да је Јеленино тело после убиства у тепиху или ћебету однето до насипа и бачено у канал. Зоран је потом 2. априла увече полицији пријавио да му је жена нестала после џогинга на насипу.

Зорана празних руку посетили отац и брат

Зорана Марјановића су јуче у притвору београдског Централног затвора посетили отац Владимир и брат Милош.
Они су нешто пре 12 сати стигли до ЦЗ-а црним „мерцедесом“ и кратко поседели у ауту, разговарајући неколико минута. Владимир и Милош су затим изашли из возила и празних руку, без икаквог пакета за Зорана, кренули ка затворској портирници, где су показали један папир.

Унутар зидина ЦЗ-а задржали су се око сат и по. По изласку, Владимир нам је кратко рекао:

– Зоран је јак. Стално пита за Јану. Не можемо ништа више да кажемо јер нас је тако саветовао адвокат.
Док је то причао, Милош, који је седео за воланом „мерцедеса“, оцу је руком показивао да престане да прича и уђе у аутомобил. Владимир га је послушао и одвезли су се ка Борчи.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТВРЂЕНО: Трамп долази у Србију!

БОРБА ПРОТИВ СЕПАРАТИЗМА: Шпанска полиција ухапсила 12 особа у рацијама у Каталонији

Ураган „Марија“ носи кровове и чупа дрвеће у Порторику

Вулин и Скот о војној сарадњи Србије и САД

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat