Wikipedia
Регион

ЕДИ РАМА ОДБИО КУРЦА: Одбио идеју да се у Албанији отвори ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР ЗА МИГРАНТЕ!

Аустријски канцелар Себастијан Курц изнео је свој концепт за решење проблема са одбијеним потражиоцима азила у ЕУ – да они буду смештени у Албанији. Тирана то одбија, преноси “Дојче веле”.

Албански премијер Еди Рама одбацио је идеју да се у његовој земљи отвори прихватни центар за потражиоце азила чији су захтеви одбијени у ЕУ.

НЕК СЕ СВЕ ВРАТИ ПРОТИВ БРАЗИЛА: ОВАКО НАС КРАДУ ДЕЦЕНИЈАМА!

Он је рекао да не долази у обзир да се ти људи у Албанији „истоваре попут отровног отпада који нико неће“ и рекао да неће пристати на тако нешто чак и када би заузврат Албанији било понуђено чланство у ЕУ.

Први који је изнео идеју да се на Западном Балкану отворе центри за прихват потражилаца азила чији су захтеви одбијени у земљама ЕУ био је аустријски канцелар Себастијан Курц.

Албанију није директно помињао, али је један потрпарол владе за „DW“ потврдио да се о томе тренутно воде разговори са Албанијом.

(ВИДЕО) Москва „гори“: Овако се српски навијачи припремају за утакмицу века!

Не више од 20 годишње

Нешто слично је предложио и председавајући Савета ЕУ Доналд Туск: да се мигранти који су у ЕУ стигли преко Средоземног мора најпре сместе у прихватилишта ван Европске уније. Тамо би потом било одлучивано да ли постоји основ за пружање заштите.

Стручњак за азил Гералд Кнаус сматра да би број људи смештених у центру какав предлаже Себастијан Курц био врло мали – у питању су људи који су прошли читаву процедуру у некој од земаља ЕУ и на крају из неког разлога нису могли да буду принудно враћени, а таквих нема више од 20 годишње.

ЈОРДАНКА СЕЈЕ ХИВ ПО СРБИЈИ! Полиција тражи мигранткињу која је спавала са ВИШЕ СТОТИНА ЉУДИ у Београду, Суботици и Кикинди!

Кнаус је оптужио аустријску владу да шири „популистичке“ идеје од којих нико нема користи. „Сматрам да је политички бесмислено да се у балканском региону ствара утисак да постоје хиљаде одбијених потражилаца азила које би сада требало сместити у Албанију.

Морају постојати хуманитарни стандарди

Против отварања таквих центара је и Адриан Хакај, директор Истраживачког института за сарадњу и развој (ЦДИ) у Тирани. Хакај је у изјави за „DW“ рекао да је Албанија једина земља Балкана која се показала солидарном са партнерским земљама ЕУ и са САД и понудила заштиту, како каже, 3000-им иранским опозиционарима. „Отварање нових избегличких кампова у Албанији довело би земљу у тешку ситуацију која би врло тешко могла да се савлада“, опомиње Хакај.

КРВАВА ОСВЕТА: После 26 година откривено ко је убио Кнелета!

И посланик СПД у Бундестагу и стручњак за Југоисточну Европу Јосип Јуратовић противи се таквим плановима. „СПД то неће подржати. Сматрамо да за лица која траже заштиту морају постојати хуманитарни стандарди, а сви знају да у већини земаља то није случај“, рекао је Јуратовић за „DW“.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ БРАНИ СРБЕ: ФИФА… Они су једни обични глупани! Упорно испадају глупи као ноћ!

С друге стране, Јохан Вадепул, демохришћански посланик Бундестага, сматра да је идеја укључивања Албаније у дискусију о прихватним центрима за одбијене потражиоце азила – интересантан. Он наглашава да би Европска комисија требало да подржи такав предлог како финансијски, тако и логистички.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НАСМЕЈАЛИ И ПУТИНА! НЕМАЧКА ВОЈСКА СЕ ОБРУКАЛА, ракета им експлодирала на броду, а фрегата „Саксонија“ се запалила!

ДОНБАС ЈЕ ПРЕЈАК! УКРАЈИНА ОДУСТАЛА ОД НАПАДА НА РУСЕ: Ново примирје ступа на снагу од 1. јула!

УПОЗОРЕЊЕ! Очекују нас жестоке падавине и ОПАСНО НЕВРЕМЕ, а ноћ доноси ОБЛИНЕ ПЉУСКОВЕ И ГРМЉАВИНУ!

ГЛАВНОГ ДИЛЕРА ХЕРОИНА У БЕОГРАДУ УБИО СПЕЦИЈАЛАЦ: Пљевљака са Вождовца ликвидирала бивша „беретка“, Предраг Дангубић

(ФОТО) Невреме није угрозило Хиландар, НЕБО ПОШТЕДЕЛО СРПСКУ СВЕТИЊУ!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed