Друштво Србија

ДВА ТУНЕЛА ПОД БЕОГРАДОМ! Ево где ће бити улаз и излаз ПОДЗЕМНОГ КОРИДОРА града!

Саобраћајне гужве у центру Београда постале су готово свакодневица свих грађана и гостију престонице, међутим, тим мукама ускоро долази крај, јер ће Дунавска и Савска падина, испод центра града и Теразијског гребена, ускоро бити повезане најсавременијим тунелом, ексклузивно открива Курир.

Тунел, чија изградња би требало да почне већ следеће године, имаће два улазно-излазна портала, у Улици Гаврила Принципа и Булевару Деспота Стефана, биће дугачак два километра и централно градско језгро ће растеретити од саобраћаја за чак 14 одсто!

БАКИР ПРЕТИ СРБИМА: ЗАВРШИЋЕ У ЗАТВОРУ СВАКО КО ХВАЛИ КАРАЏИЋА?! Припрема се нови удар на Републику Српску

ВЕСНА ПЕШИЋ ПОЗВАЛА ДА СЕ НЕ УСВОЈИ „Тијанин закон“, одговорио јој отац убијене…

Главни градски урбаниста Марко Стојчић открива за Курир да су најоптерећеније саобраћајнице у граду тренутно управо те које повезују Дунавски и Савски амфитеатар, али да највећи број возача користи ове путне правце искључиво за транзит.

– То су правци: Кнеза Милоша – Таковска, Бранкова – Теразијски тунел – Дечанска – Деспота Стефана, а планирање тунела испод Теразијског гребена једини је прави одговор за смањење саобраћајне гужве на овим оптерећеним правцима. Зовемо га Савски тунел и пружаће се од новог Савског моста, који ће бити на месту Старог трамвајског, а затим ће испод централне градске зоне излазити у улицу Деспота Стефана. Његова улога је веома велика и то је један од највећих пројеката које смо урадили у последњих 40 година на растерећењу саобраћаја – каже Стојчић и додаје да ће овај тунел по важности бити у рангу моста Газеле, али и да ће цела та градска зона тек са Савским тунелом доживети потпуну трансформацију:

СКАНДАЛ! УГЉАНИН: Стефан Немања је злочинац!

(ВИДЕО) УЖАС У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ! Девојка гурнула старца (74) кроз врата аутобуса, он умро у мукама! Декица био једва покретан

– Планиране су две тунелске цеви од по 2 км, с порталима у Улици Гаврила Принципа, у зони Економског факултета, односно Булевару Деспота Стефана у правцу Панчевачког моста, у зони ПУ за Град Београд. Око овог улазног портала се планирају по две саобраћајне траке које заобилазе портал са обе стране. Посебан изазов у грађевинско-технолошком смислу је изградња заштитног појаса изнад улаза у Гаврила Принципа, који се протеже до Улице краљице Наталије и Теразијске терасе, а како би се сачувао највећи број постојећих објеката. Уклонићемо свега неколико мањих објеката у зони улазног портала у тунел, а ти објекти већ 70 година свакако није ни требало да буду ту, и изглед града неће бити нарушен – каже главни градски архитекта.
Према речима Стојчића, захваљујући овом тунелу, просечна брзина путовања у целом граду биће повећана за 10 одсто, док би се укупно време путовања смањило за 10 одсто.

Марко Стојчић
Тунелом смањујемо загађење у граду

Девојчица (14) из Богатића је била нема од страха 3 дана, а онда је испливала сурова истина о њеној поцепаној мајици. Силована је у обору за овце

ДА ЛИ СТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ПРОВЛАЧЕЊА: Да ли су мотористи бахати, или гину због БЕЗОБРАЗНИХ возача? Покренута иницијатива која може спречити несреће и смрт на асфалту!

Главни градски архитекта Марко Стојчић подсећа да се у Београду сваке године региструје 11.500 нових аутомобила и да српска престоница заузима 10. место на неславној листи најзагађенијих градова света.

– Истраживање показује да ће се реализацијом овог пројекта емисија угљен-моноксида у централном градском језгру смањити за девет одсто, што је увелико највећи допринос у оснаживању глобалног одговора на претње изазване климатским променама, а уважавајући одрживи развој. Овим пројектом нећемо само растеретити саобраћај и уштедети људима и време и гориво већ ћемо чувати и њихово здравље – каже Стојчић за Курир.

Тунел ће повезивати Савску и Дунавску падину
Улазни и излазни портали:

– у Улици Гаврила Принципа, у зони Економског факултета
– Булевар Деспота Стефана у правцу Панчевачког моста, у зони Полицијске управе за град Београд

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИША ЈАНКЕТИЋ БИЋЕ САХРАЊЕН У Алеји заслужних грађана на Новом гробљу

Од Татара до НАТО-а — како су Руси и Срби заједно одолевали

(ВИДЕО) НОВА РУСКА ПОДМОРНИЦА ПРАВО ЈЕ РЕМЕК ДЕЛО: Наоружана је моћним суперсоничним ракетама „циркон“ и СПЕЦИЈАЛНИМ БОРБЕНИМ РОБОТИМА!

(ВИДЕО) ХАОС НА УЛИЦАМА РИМА: Навијачи Лација напали полицију, а онда је настао ужас! Има повређених

ПУТИН СПРЕМАН ДА СЕ ВИДИ СА ТРАМПОМ: Руски председник расположен за састанак након Трампове изјаве да планира сусрет

УХАПШЕН МОНСТРУМ (63) ИЗ НОВОГ ПАЗАРА: Додиривао малолетницу по интимним деловима тела

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue